تاریخ انتشار: سه شنبه 1396/09/14 - 18:30
کد خبر: 251917

اسماعیل کوهی‌مقدم؛

تشکل‌ها حلقه اتصال مسئولان و جامعه

تشکل‌ها حلقه اتصال مسئولان و جامعه

تشکل‌های دانشجویی یک فرصت برای کارگزاران جامعه و مردم هستند؛ اگر جامعه نسبت به هدف‌گذاری‌ها و ریل‌گذاری‌های کلان جامعه توجیه باشد، در جهت رسیدن به آن با سرعت بیشتری حرکت می‌کند. کارگزاران جامعه با توجیه کردن فضای دانشگاهی نسبت به این مسائل و به تبع گرفتن نظرات آنها، هم می‌توانند به‌اصلاح طرح‌های خود بپردازند و هم راه آسان‌تری برای همراه کردن جامعه خواهند داشت.

خبرنامه دانشجویان ایران: اسماعیل کوهی‌مقدم*// همواره یکی از شاخص‌ترین اقشار جامعه، دانشجویان و جوانان کشور بوده‌اند. در این بین عده‌ای دانشجو را فردی می‌دانند که در حال آموزش است و هنوز راه و رسم تصمیم‌گیری را نمی‌شناسد و قبل از هر اقدام یا کنشی در فضای جامعه باید تحصیل خود را به پایان برساند و عده‌ای دقیقا به همین دلیل در حال آموزش بودن، آنها را واجد ویژگی‌های ممتازی می‌دانند که باید با بهره‌گیری از این ویژگی‌ها در جامعه نقش‌آفرین باشند. 16 آذر سال 1332 یکی از روزهایی است که مسئولان کشور، سرکوب را راه‌حل کنترل دانشجو دیدند و عقیده داشتند هنوز فرصت اظهارنظر دانشجویان نرسیده است. در معادلات رژیم پهلوی دانشجویان به حساب نیامدند و در همان زمان بود که اتفاق جور دیگری رقم خورد و نه‌تنها صدای دانشجویان سرکوب نشد بلکه آغازی شد بر متشکل کردن فعالیت‌ها و مبارزات دانشجویان علیه رژیم شاهنشاهی.

اتصال با مردم در عین حضور در فضای نخبگانی شاید یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ممتاز فضای دانشجویی است که هم نگرش کلان، علمی و دقیق به مسائل دارد و هم جامعه را از نزدیک می‌بیند، با درد‌هایش آشناست و برای آنها به دنبال راه‌حل است. شرایطی که در حالت عادی نه خواص از آن برخوردار هستند و نه عوام. لزوم ایجاد و فعالیت تشکل‌های دانشجویی در بهره‌گیری از این شرایط کاملا مشهود به نظر می‌رسد. تشکل‌هایی که هم می‌توانند در اصلاح نگرش مسئولان به مسائل اقدام کنند، هم بدنه جامعه را نسبت به مسائل آگاه کنند یا آنها را نسبت به مسائل توجیه کرده یا به کنش اجتماعی دعوت کنند، اتفاقی که بار‌ها در شکل‌گیری حرکت‌های مردمی و حتی انقلاب‌های سیاسی دیده شده است.

تشکل‌های دانشجویی یک فرصت برای کارگزاران جامعه و مردم هستند؛ اگر جامعه نسبت به هدف‌گذاری‌ها و ریل‌گذاری‌های کلان جامعه توجیه باشد، در جهت رسیدن به آن با سرعت بیشتری حرکت می‌کند. کارگزاران جامعه با توجیه کردن فضای دانشگاهی نسبت به این مسائل و به تبع گرفتن نظرات آنها، هم می‌توانند به‌اصلاح طرح‌های خود بپردازند و هم راه آسان‌تری برای همراه کردن جامعه خواهند داشت. از سوی دیگر مردم از طریق تشکل‌ها می‌توانند دغدغه‌ها و نکات خود را به سطوح مدیریتی بالای جامعه منتقل کنند. در این حالت تشکل‌های دانشگاهی به‌مثابه حلقه اتصال کارگزاران و مردم جامعه عمل می‌کنند.

حفظ حریت، دخیل نشدن در بازی‌های قدرت و حفظ ارتباط با بدنه جامعه، شرایط لازم چنین کارکردی است.  دعوت از دانشجویان برای حضور در تریبون‌های نمازجمعه و دعوت از مسئولان برای حضور در جمع تشکل‌های دانشجویی را می‌توان ازجمله اقدامات رهبر انقلاب برشمرد تا صدای تشکل‌های دانشجویی با آوای رساتری به گوش کارگزاران و مردم برسد.  بزرگداشت 16 آذر، به شنیدن حرف دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی و پاسخ دادن به سوالات آنها است، از تهران تا سیستان‌وبلوچستان، آن‌هم در فضایی آرام و منطقی و با هدف اقناع آنها و بعضا به کار بستن نظرات آنها. باید جایگاه تشکل‌های دانشجویی را شناخت و متناسب با آن عمل کرد.

این جمله خطابی است به همه مسئولان جمهوری اسلامی از قوه قضائیه، نمایندگان مجلس و دولت. در بعضی از موارد مشاهده شده است مسئولی یک‌ساعت در مدح روحیه نقادی دانشجو سخنرانی می‌کند، اما 15 دقیقه وقت در اختیار همان دانشجوی نقاد قرار نمی‌دهد تا او را نقد کند.  مستند به مرامنامه قدیمی‌ترین تشکل دانشجویی در انقلاب اسلامی (دفتر تحکیم وحدت)، جنبش دانشجویی از همان آغاز انقلاب اسلامی، کنشگری اجتماعی را به‌عنوان یک تکلیف در کنار علم‌آموزی برای خود در نظر گرفته و در راستای آن عمل کرده، البته گاه به بیراهه کشیده شده است. در این شرایط دادن جایگاه مقتضی به دانشجو و طمع نکردن در جایگاه آن می‌تواند بسترساز ایجاد یک جامعه ایده‌آل شود.

*دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
دومین همایش حکمرانی حکمی شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی +عکس
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
قالیباف به پزشکیان: ابهام در «حساب کالابرگ» مغایر قانون است
موفقیت اولیه سامانه فناورانه مهار آلودگی هوای تهران
عناوین پرفروش نمایشگاه مجازی کتاب اعلام شد
شناسایی ۴۹۲ گونه بیماری نادر در ایران
بانک مرکزی: صدور چک الکترونیک سرعت گرفت
تکذیب محتوای ‌منسوب به آیت‌الله علم‌الهدی درباره مذاکرات
وضعیت تکان‌دهنده مزار زنده‌یاد عنایت‌الله بخشی در قطعه هنرمندان
بندهای فیفا که ماجرای ویزای ساعتی به تیم ملی ایران را رد می‌کند
رایگان شدن سینما از ابتدای تیرماه برای مددجویان کمیته امداد
زلفی‌گل: تاکید شهید رییسی به اخذ تصمیمات علم پایه برای کشور
عبور ۲۸ کشتی از تنگه هرمز با هماهنگی سپاه طی شبانه‌روز گذشته
تجاوز مجدد رژیم صهیونیستی به «صور» در جنوب لبنان
زاکانی: بازسازی ۲۴۰ واحد آسیب دیده در جنگ دو ساله به اتمام می‌رسد
استراتژی‌های دفاعی در نظام قضایی ایران
نیمار به رکورد «پله» رسید
تنها توافقی را مشروع و مقبول می‌دانیم که مزیّن به رضایت و تأییدِ شخصِ حضرت‌عالی باشد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
احتمال تغییر در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها برای مدیریت بحران انرژی
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
اعلام تسهیلات دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویان دکتری ورودی ۱۴۰۵
هزینه انجام پایان نامه با استفاده از Chatgpt Plus
راهنمای پذیرش و چاپ سریع مقاله
حمایت از آزمایشگاه تحقیقاتی اساتید
تکلیف امتحانات دانشگاه شهید بهشتی مشخص شد
امتحانات پایان ترم دانشگاه شهیدبهشتی حضوری شد
ایران در میان ۲۰ قدرت علمی جهان، صدرنشین بهره وری پژوهشی
آمار ثبت نام در کنکور ۱۴۰۵ به حدود یک میلیون نفر رسید
نکات ارائه پایان نامه در رشته مدیریت: نکات کلیدی روز دفاع
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top