تاریخ انتشار: جمعه 1396/11/27 - 11:06
کد خبر: 259021

توجه «ققنوس» به سینمای عدالت اجتماعی

محمد کوچک دبیر اجرایی هفتمین دوره جایزه سینمایی «ققنوس» عنوان کرد که این جایزه به سینمای عدالت اجتماعی توجه دارد که نقطه مقابل آن سینمای سیاه نمای اجتماعی است.

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران، محمد کوچک دبیر اجرایی هفتمین دوره جایزه سینمایی «ققنوس» درباره این رویداد هنری به خبرنگار مهر گفت: امسال محفل هم اندیشی ققنوس با حضور استادان، متفکران انقلاب اسلامی و مخاطبان به صورت پرشورتر برگزار شد و مهمانان ما با دقت بیشتری برای حضور در این رویداد هنری انتخاب شدند.

وی افزود: به طور میانگین روزی ۴۰۰ تا ۴۵۰ نفر به تماشای فیلم های حاضر در این رویداد هنری که پیش از این در سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر به نمایش درآمده بودند، می پرداختند. همچنین ما جلسه های نقد و بررسی برای آثار را هم داشتیم ضمن اینکه ما به تبعیت از سال گذشته که یک گفتمان مهم را در سینما شکل داده بودیم عمل کردیم. در واقع در دوره قبل گفتمانی با عنوان سینمای عدالت اجتماعی در مقابل سینمای سیاه نمای اجتماعی تشکیل دادیم و با این رویکرد به تماشای آثار نشستیم از همین رو در سنجش آثار هم این شاخصه را در نظر می گیریم البته در کنار این موضوع به مشخصه های دیگر هم می پردازیم برای مثال باید بدانیم که اصلا سینمای عدالت اجتماعی چیست و چه شاخصه هایی دارد؟ به چه چیزی سینمای عدالت اجتماعی گفته می شود؟ برهمین اساس همین موضوعات در ارزیابی آثاری که در این رویداد هنری حضور دارند، لحاظ می شوند.

کوچک با اشاره به اینکه سینمای عدالت اجتماعی دقیقا نقطه مقابل سینمای سیاه نمای اجتماعی است، بیان کرد: کار سینمای سیاه نمای اجتماعی تعمیم جز به کل است یعنی افرادی که به چنین سینمایی توجه دارند یک سوژه جزیی را انتخاب می کنند، آن را به تصویر می کشند و به کل جامعه تعمیم می دهند در حالی که سینمای عدالت اجتماعی کل نگر است و یک سوژه را عمیق تر و دقیق تر مورد بررسی قرار می دهد یعنی به معضلات اجتماعی به صورت سطحی نگاه نمی کند بنابراین هرچند از اعتیاد، فقر و ... دم می زند اما سطحی نگری نمی کند.

دبیر اجرایی هفتمین دوره جایزه سینمایی «ققنوس» اظهار کرد: سینمای عدالت اجتماعی به دنبال علت مشکلات است و دلایل را مورد نقد قرار می دهد. در واقع چنین سینمایی نظام سرمایه داری را مورد حمله قرار می دهد زیرا ریشه این معضلات اجتماعی نظام سرمایه داری است که اصلا در فیلم های ما اشاره ای به این موضوع نمی شود  از همین رو ما در آثار صرفا خانواده ها و خانه هایی را می بینیم که دچار مشکلی شده اند و در نهایت چاره ای ندارند و به آن شرایط تن داده اند در مقابل هم یک طبقه مرفه جامعه را می بینیم که در بهترین شرایط هستند و مشکلی ندارند بر همین اساس هیچوقت نگاه ریشه ای به مشکلات نمی شود این در حالی است که سینمای عدالت اجتماعی سینمای امید، روشنگر و به دنبال حق و حقیقت است و همین موضوع برای مخاطب جذابیت دارد.

کوچک توضیح داد: معتقدم ما باید آثاری داشته باشیم که رنگ و بویی از حق و عدالت داشته باشند البته چیزی که مد نظر ما است تنها موضوع عدالت نیست بلکه عدالت یک رویکرد و نگاه است ضمن اینکه در چنین سینمایی قهرمان وجود دارد چون در سینمای اجتماعی ما هیچ قهرمانی وجود ندارد. بنابراین فضای سینمای اجتماعی وقتی می تواند عدالت محور باشد که قهرمان یک پدر، یک فرزند، یک مادر و ... باشد و راحت بتواند مشکلات آن خانواده را حل کند. به طور کلی قهرمان علیه تفکر و جریان سرمایه داری می خروشد نه علیه موضوعات سطحی که ما عمدتا در فیلم ها می بینیم.

وی در پایان با ابراز  گلایه نسبت به تصمیم هیات داوران سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر در بخش های مختلف عنوان کرد: انتخاب های جشنواره ملی فیلم فجر بیشتر مبنی بر این رویکر بود که به هر کسی جایزه ای بدهند تا کسی ناراحت به خانه نرود از همین رو می توانیم این تصمیم گیری را بد توصیف کنیم چرا که که حال هیچکدام از هنرمندان را خوب نکرد. در واقع چه آنهایی که سیمرغ گرفته و چه آنهایی که جایزه ای دریافت نکرده بودند، ناراحت بودند. متاسفانه این نوع مدیریت نتیجه عکس می دهد و اگر ما در اینجا هم رویکرد عدالت اجتماعی داشته باشیم، متوجه می شویم باید به کسی که حقش است و لیاقتش را دارد جایزه بدهیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
متعهد می‌شویم مجلس تراز امت مبعوث شده را ترسیم کنیم/ بی‌وقفه برای تحقق مجلس امید تلاش می‌کنیم
پیشنهاد ۱۴بندی را با دقت بخوانید / مهم‌ترین دارایی ایران بدون هیچ مذاکره‌ای از دست می‌رود
آغاز ثبت نام نوبت هشتادوپنجم آزمون زبان MHLE از فردا
بیانیه ارتش متجاوز آمریکا درباره درگیری‌های جدید در جنوب ایران
شانس پرسپولیس برای آسیا چقدر است
خبر خوش وزیر نفت در مورد بازسازی تاسیسات آسیب دیده
اقلام کالابرگ مشمول تخفیف می‌شود
بیانیه اتحادیه اروپا مثال آشکار نفاق و رویکرد دوگانه است
ترامپ به بن‌بست رسیده است
خسارت جنگ به ۶۰ شرکت فناوری شریف
پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه فرهنگیان آغاز شد
امر بر زمین مانده
امروز آخرین فرصت ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد
عصبانیت ترامپ از منتقدان جنگ علیه ایران
۴ سناریوی احتمالی برای آینده نرخ طلای ۱۸ عیار
حکم قصاص قاتل «ایلیا» کودک ۹ ساله رشتی اجرا شد
راز خواب رفتن دست‌ها در بارداری
ترامپ سی‌ان‌ان را به «جعل اخبار» درباره توافق با ایران متهم کرد
حمله پلیس هلند به همسر باردار مرد فلسطینی، نقض فاحش حقوق بشر است
شکاف بر سر جنگ علیه ایران / ونس حذف می‌شود؟
از هیچ خط قرمزی عقب‌نشینی نمی‌کنیم
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
احتمال تغییر در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها برای مدیریت بحران انرژی
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
اعلام تسهیلات دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویان دکتری ورودی ۱۴۰۵
هزینه انجام پایان نامه با استفاده از Chatgpt Plus
راهنمای پذیرش و چاپ سریع مقاله
حمایت از آزمایشگاه تحقیقاتی اساتید
تکلیف امتحانات دانشگاه شهید بهشتی مشخص شد
امتحانات پایان ترم دانشگاه شهیدبهشتی حضوری شد
ایران در میان ۲۰ قدرت علمی جهان، صدرنشین بهره وری پژوهشی
آمار ثبت نام در کنکور ۱۴۰۵ به حدود یک میلیون نفر رسید
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top