تاریخ انتشار: شنبه 1396/11/28 - 08:55
کد خبر: 259071

اقدامات بی نتیجه دولت در بازار ارز

دولت یازدهم در چهار سال عمر خود علیرغم تمام دستاوردهایی که داشت چندان در کاهش بیکاری و رشد اقتصادی بالا و مستمر موفق نبود. لذا کاهش تورم و ایجاد ثبات اقتصادی تبدیل به مهمترین دستاوردهای اقتصادی آن شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، بحث‌های زیادی در بین مردم و کارشناسان درباره قیمت دلار، دلیل افزایش قیمت ارز و آینده آن مطرح است.علیرغم اهمیت پیش بینی آینده نرخ ارز و تاثیر افزایش آن بر اقتصاد ایران، به نظر میرسد نکته مهمی مغفول مانده است.

آنچه امروز باید مورد توجه مسئولین و کارشناسان قرار گیرد پیام رشد دوباره قیمت ارز در کشور است. زیرا تکرار دوباره این اتفاق و  تصمیمات و واکنش های بعد از آن حاوی هشدار مهمی است.دولت یازدهم در چهار سال عمر خود علیرغم تمام دستاوردهایی که داشت چندان در کاهش بیکاری و رشد اقتصادی بالا و مستمر موفق نبود. لذا کاهش تورم و ایجاد ثبات اقتصادی تبدیل به مهمترین دستاوردهای اقتصادی آن شد.

اکنون به گواه آمار تورم نقطه به نقطه، در حال فاصله گرفتن با تورم تک رقمی هستیم. با افزایش نرخ ارز، ثبات اقتصادی نیز متزلزل خواهد شد و باید به این دستاوردهای اقتصادی بدرود گفت.این شرایط گواهی است بر آنکه اقتصاد ایران به نقطه ای رسیده که دیگر اقدامات کوتاه مدت و مقطعی کارساز نیستند و باید رویکردها و سیاستهای اقتصادی به سمت اصلاحات ساختاری و نهادی گسترده و عمیق تغییر مسیر دهند.

چند سالی است که اکثریت قریب به اتفاق کارشناسان و اقتصاددانان بر ضرورت اصلاحات ساختاری و ریشه ای در اقتصاد ایران تاکید دارند اما آنچنان که شایسته است به این توصیه توجهی نشده است. با مثبت شدن رشد اقتصادی در دولت یازدهم و نیز تک رقمی شدن تورم و ایجاد ثبات نسبی در بازارها، ضرورت این اصلاحات ساختاری به ناگهان در خوشحالی ها و سرمستی ها برای رشد مثبت اقتصادی به خاطره ها پیوست.

اما امروز مشخص شده است که سیاست ها و اقدامات چند سال اخیر نیز کارساز نبوده و تنها مسکنی کوتاه مدت بوده است. اکنون وقت آن رسیده است که از سیاستهای مرسوم اقتصادی قطع امید کرده و به سراغ برنامه ای میان مدت و بلند مدت برای اصلاحات ساختاری برویم.

اصلاح نظام بودجه نویسی، اصلاح نظام بانکی (اصلاح نظام کارمزد، خروج دارایی های سمی، اصلاح رابطه دولت و نظام بانکی، کاهش معوقات و ...)، اصلاح قانون کار و بازنشستگی، اصلاح نظام مالیاتی، اصلاح رویه ها، ساختارها و کانون های مولد فساد، کاهش واقعی سهم دولت و نهادهای عمومی غیردولتی از اقتصاد، اصلاح قوانین و مقررات و بهبود فضای کسب و کار از جمله اصلاحات ساختاری هستند که بهبود وضعیت اقتصاد ایران تنها با اجرای آنها محقق خواهد شد.

البته این اصلاحات نیازمند الزامات و بسترهای مهمی هستند و موانع بسیار مهمی نیز بر سر راه تحقق آنها وجود دارد.

در جمع بندی باید گفت که وضعیت این روزهای بازار ارز شاهدی است بر آنکه اقدامات و سیاستهای معمول اقتصادی دیگر ثمره ای برای اقتصاد ایران ندارند و برای خروج از مشکلات اقتصادی و حرکت به سمت رشد و توسعه باید در اسرع وقت اصلاحات ساختاری و نهادی در دستور کار کل حاکمیت قرار گیرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
زارع‌پور: به زودی سایتی برای نمایش سرعت اینترنت اپراتورها رونمایی می‌شود
سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملو از کودک بود
اصابت موشک‌های حزب‌الله به ۲ سازه در شمال فلسطین اشغالی
۹۰ درصد مردم غزه زیر خط فقر قرار گرفتند
میانگین مالیات طلافروشان کمتر از کارمندان شد
کاهش نرخ تورم چرا هنوز به نقطه مورد انتظار دولت نرسیده است؟
تجمع دانشگاهیان در حمایت از دانشجویان آمریکا و اروپا
فریب مردم با درج "بدون کلسترول" روی روغن‌های نباتی
بررسی آخرین وضعیت ایجاد حساب واحد خزانه توسط دستگاه‌ها در کمیسیون اصل نود
دیدار تیم ملی والیبال دانش‌آموزی ایران با رهبر معظم انقلاب +عکس
ثبت دانشکده تاریخی «سه‌گوش» اهواز به نام دانشگاه
بازداشت حداقل ۱۰۰۰ دانشجو در دانشگاه‌های آمریکا
برهنگی و عریانی یکی از دسیسه‌های دشمن برای نابود کردن خانواده‌هاست
آماده‌باش مدیریت بحران تهران برای بارش‌های شدید
استرداد کلاهبردار ۱۲۰۰ میلیاردی به کشور
بن کتاب دانشجویان و طلاب چقدر است؟
افتتاح اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس
کلید اولیه نوبت اول کنکور منتشر شد
آغاز معتبرترین مسابقات ریاضی دانشجویی جهان در دانشگاه تبریز
برآورد شرکت ۵ میلیون نفر در پیاده‌روی اربعین امسال
دستور خزاعی برای فیلم‌های خارجی عرضه شده در پلتفرم‌ها
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top