تاریخ انتشار: دوشنبه 1396/12/14 - 15:46
کد خبر: 260579

امیر علی‌اوسط

مردم سالاری دینی نافی توتالیتاریسم

مردم سالاری دینی نافی توتالیتاریسم

جامعه شاهد بود که چگونه در مقابل نظرات مخالف ایستاد، از نامه بی سلام در حمایت از فتنه گران در سال 88 در مقابل خواست مردم تا قهر و خانه نشینی و مخالفت با نظر مراجع و نخبگان جامعه پیش رفتند.

خبرنامه دانشجویان ایران: امیر علی‌اوسط*// سیاست دولتی که نه تنها مانع مشارکت سیاسی مردم می شود بلکه در زندگی شخصی آنها نیز دخالت می کند یک فرد توتالیتار آزادی فردی و اجتماعی را سرکوب می کند. تعبیر این اصطلاح درخصوص افراد نیز می تواند صدق نماید. مشخصه های فرد توتالیتار عبارتند از تمامیت خواهی با این توهم که همه باید از او احمایت کنند. دارای افرادی سرسپرده باشد که توسط فرد توتالیتار مدیریت می شوند استفاده از اطلاعات و نیروهای خاص برای تنبیه مخالفان.

استالین و پس از او موسولینی و هیتلر دیکتاتورهایی با وصف تمامیت خواهی بودند که حتی تاب شنیدن صدای مخالف را نداشتند، تا جایی که توده های مردم را وادار به کارهای اجباری می نمودند. جامعه شناسان و سیاست مداران در صدد پاسخ به این پرسش هستند که چرا با توجه به دیکتاتوری و تمامیت خواهی افراد توتالیتار بعد از نفرت جامعه از آنها عده ای از توده مردم از آنها حمایت می کنند؟ جامعه شناسان معتقدند قول های فرد توتالیتار به مردم درخصوص ایجاد نظم و فضای بهتر در جامعه، ایجاد ثبات اقتصادی و سیاسی و همچنین عدالت خواهی که از شعارهایی زیباست فرد توتالیتر می تواند دلایل این حمایت باشد. آنها به مردم وعده های روزانه و چشم انداز زندگی بهتر را می دهند اما غافلند در چنین شرایطی فرد توتالیتار بر اثر خشونت و تمامیت خواهی یا بر اثر تلاش بیهوده و عبث برای تغییر به فردی منفور در جامعه تبدیل می گردد. رؤسای دولت های سازندگی و مهرورزی با شعار برقراری عدالت و آبادانی خدمت و ایجاد ثبات اقتصادی پای به عرصه سیاست کشور نهاد که در رأس آنها فردی توتالیتار و تمامیت خواه که صدای مخالف را بر نمی تابد و با هر ابزاری صدای مخالف را خفه می نمود حضور یافت که تاریخ گواه آن است. در روزهای اخیر مشاهده می کنیم یکی از مسئولان دولت سازندگی در کسوت استاندار بعدها با حمایت های توتالیتار پیشین به پاستور راه یافت و در دولت مهرورزی ریاست قوه مجریه را برعهده داشت.

جامعه شاهد بود که چگونه در مقابل نظرات مخالف ایستاد، از نامه بی سلام در حمایت از فتنه گران در سال 88 در مقابل خواست مردم تا قهر و خانه نشینی و مخالفت با نظر مراجع و نخبگان جامعه پیش رفتند. البته می توان امروز به جامعه شناسان و عالمان سیاست گفت در حال حاضر با ایجاد نظام مبتنی بر مردم سالاری دینی دیگر فضایی برای تنفس افراد توتالیتار در جامعه وجود ندارد، شاهدیم مردم بصیر و آگاه در هر زمان و در هر برهه ای این قدرت را دارد که در مواجه با هجمه افراد توتالیتار و فشار و خفقان وارده از طرف آنها حماسه 9 دی را رقم بزنند و با عدم اهمیت به سخنان پوچ و متوهمانه دیگری  با عقلانیت و پشتوانه دست هدایت الهی (یدالله فوق ایدیهم) مقتدر پیروز از میدان مبارزه با فتنه های گوناگون سربلند بیرون آید.

* دانشجوی دکتری

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت
"دانشجومعلمان ۹۱ و ۹۲" در انتظار کارت پایان خدمت
افتتاح مجتمع جدید دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) در قم
آیت‌الله جوادی آملی: صهیونیست با اصل اسلام مخالف است
پزشکیان سه‌شنبه راهی روسیه می‌شود
اسلامی شهادت یحیی السنوار را تسلیت گفت
تاکید اردوغان بر گسترش روابط با ایران
ظریف: نباید منتظر دستور از تهران باشیم ؛ دستور از مردم می‌رسد
پیراهن قرن؛ امضای مسی تاریخی شد
خبری که سنوار به مادرش داد
نخستین زن فرماندار در کردستان منصوب شد
جانور منقرض شده به طبیعت بازگشت!
تهران سرد می شود
زلنسکی: یا دنبال سلاح اتمی می‌رویم یا ...
حرف‌های جالب حامد بهداد درباره دوران دانشجویی اش
واکنش فرهاد مجیدی به سرمربی جدید استقلال
حملات سنگین موشکی حزب الله به عکا
راهکار جدید بریکس برای دلار زدایی تحقق می‌یابد؟
داتیس پرو؛ مرجع اخبار و آموزش‌های تکنولوژی و فناوری اطلاعات
بررسی مزایا و معایب استفاده از فویل آلومینیوم در خانه
نصرتی ، رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top