تاریخ انتشار: شنبه 1396/12/19 - 12:25
کد خبر: 260919

دهقان در شورای عمومی اتحادیه دانشجویان مستقل:

غفلت مجلس و مقاومت برخی افراد درباره «اعاده اموال نا‌مشروع مسئولان»

عضو هیات رئیسه مجلس گفت: در گذشته ما یک خط هم قانون در خصوص رسیدگی به اموال مسئولان نداشته‌ایم و علت این موضوع هم از طرفی غفلت مجلس بوده و از یک طرف هم یک عده مقاومت کردند و نگذاشتند قانون در این رابطه داشته باشیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، به نقل از فارس، محمد دهقان عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در نشست شورای عمومی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه تاکنون قانون بررسی اموال مسئولان جدی گرفته نشده، گفت: آنگونه که اخبار به دست ما رسیده ظاهرا آقای هاشمی‌رفسنجانی به مقام معظم رهبری می‌گوید که چنین طرحی در مجتمع تشخیص مصلحت نظام وجود دارد که معظم‌له می‌فرمایند رد این خلاف مصلحت است یا اینکه می‌فرمایند تایید آن به مصلحت است. یک چنین نقلی وجود دارد.

وی افزود: در آن زمان چون نمی‌توانستند طرح را رد کنند یکسری تغییرات به طرح و مصوبه مجلس دادند و در واقع طرح را خراب کردند. این طرح در آبان 94 قانون شد قرار بود آیین‌نامه‌ای برای آن نوشته شود که تاکنون نه آیین‌نامه آن نوشته شده و نه اجرا شده است.

این نماینده مجلس با اشاره به عدم اجرای طرح بررسی اموال مسئولان خاطرنشان کرد: هر چند قوه قضاییه معتقد است این طرح را اجرا کرده است ولی در این حد بوده که یک فرمی به مسئولان داده شد و از آنها خواسته خودشان آن را پر کنند.

وی افزود: این قانون اگر اجرا شود برای آینده است، یعنی 40 سال است ما مسئولانی در کشور داشتیم که خیلی‌ها هم پاکدست و سالم بوده‌اند و در صدر آن هم رهبر معظم انقلاب قرار دارند و البته یک دسته مسئولان هم هستند که به دلیل عدم نظارت و قانون درست در 40 سال گذشته ممکن است تخلفاتی هم داشته باشند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: متاسفانه در گذشته ما یک خط هم قانون در خصوص رسیدگی به اموال مسئولان نداشته‌ایم و علت این موضوع هم  از طرفی غفلت مجلس بوده و از  یک طرف هم یک عده مقاومت کردند و نگذاشتند قانون در این رابطه داشته باشیم.

دهقان با اشاره به اصل 49 قانون اساسی تاکید کرد: در این اصل وظیفه دارد که هرگونه اموالی که نامشروع بدست آمده را پس بگیرد و یک هیات 7 نفره از قوای سه‌گانه به اموال مسئولان را رسیدگی کنند، به همین دلیل ما یک بخش از بزرگان مسئولان را جدا کردیم و گفتیم که این هیات راسا به اینها رسیدگی کند و رسیدگی به اموال سایر مسئولان را به عهده یک تیم مطلع در استان‌ها گذاشتیم که در این راستا حتی ائمه جمعه هم که البته همه آنها انسان‌های پاکی هستند از این گردونه خارج نخواهند بود.

این نماینده مجلس با اشاره «طرح اعاده اموال نا‌مشروع مسئولان» تصریح کرد: شاید طرحی با این اندازه اهمیت در راستای عدالت و مبارزه با فساد نداشتیم و حتما در زمان اجرا سر و صدا خواهد کرد ولی اینکه از آن حمایت شود، مشخص نیست.

دهقان تاکید کرد: متاسفانه نهادهای مدنی و تشکل‌های ما یک مقدار عقب هستند، ما اگر در زمینه عدالت عقب هستیم،‌ برای این است که یک سهمی هم تشکل‌های دانشجویی هستند.

وی گفت: اگر یک مطالبه عمومی برای عدالت شکل گیرد، لازم نیست یک عده از مردم به خیابان بیایند و تقاضای عدالت کنند. این مطالبه عمومی را باید رسانه‌ها و تشکل‌های دانشجویی شکل بدهند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: تصویب نهایی و اجرایی این طرح نیازمند یک شفافیت است،‌ در این رابطه باید حداقل 6 ماه یکبار به مردم و نمایندگان مجلس گزارش داده شود.

دهقان ادامه داد: پرچم عدالت خواهی باید در دست دانشجویان باشد همانگونه که از  ابتدا هم اینگونه بوده است و من از شما تقاضا می‌کنم در رابطه با عدالت دانشجویان پررنگ در وسط صحنه باشند.

وی تصریح کرد: ما در ابتدای انقلاب یک صدم امروز هم شاید رفاه نداشتیم، امکانات امروز با ابتدای انقلاب اصلا قابل قیاس نیست و این نارضایتی که می‌بینیم ایجاد شده به خاطر بی‌عدالتی است و گرنه رفاه شهری که بیشتر شده است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عقب‌نشینی محدود ارتش رژیم صهیونیستی از ارتفاعات علی الطاهر
وداع باشکوه مردم زاهدان با شهدای عملیات ضد تروریستی سراوان
رایزنی‌های منطقه‌ای پس از تعویق نشست تنگه هرمز در صلاله
تریتا پارسی: فقط ۲ درصد نظامیان آمریکا از جنگ با ایران حمایت می‌کنند
گزارش بقایی از سفر به لامرد/ زخم‌های این جنایت شنیع التیام نخواهد یافت
ادعای فرمانده سنتکام: آمریکا با کمبود مهمات مواجه نیست
تلاش یمنی‌ها برای ساخت موشک با استفاده از هوش مصنوعی
هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو بریکس +عکس
پزشکیان: هماهنگی، پایداری، مقاومت و نوآوری از محورهای اجلاس بریکس بود
عراقچی: توافق ایران و عمان به معنای بازگشایی تنگه هرمز نیست
داربی سرخابی‌ها با VAR برگزار می‌شود
تغییر تاریخ شروع کلاس‌های نیمسال تحصیلی جدید دانشگاه الزهرا(س)
فیدان: اقتصاد جهانی پس از وقایع تنگه هرمز دچار بحران شده است
ترامپ: جنگ با ایران پیش از انتخابات یا پس از آن پایان خواهد یافت!
علیرضا داوودنژاد بدترین فیلمش هم «سینما» است
پزشکیان: آماده برگزاری کمیسیون اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی هستیم
هورمون‌درمانی و آلزایمر؛ کدام زنان بیشتر سود می‌برند؟
راهکاری برای تخلیه انرژی کودکان
غش فرنگی خانم بازیگر و دریافت نشان بی‌فرهنگی
برنامه‌های صنعت برق برای عبور از زمستان اعلام شد
برخورد بانک مرکزی با روسای شعب متخلف در بازار ارز
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top