تاریخ انتشار: پنجشنبه 1396/12/24 - 00:09
کد خبر: 261334

احوال مهندسان کشور خوب نیست!

ایران از کشور‌هایی است که به نسبت جمعیت خود بیشترین مهندس را در جهان تولید می‌کند و این سرمایه را به بدترین شکل ممکن می‌سوزاند و هر روز مشکلات صنعتی‌اش بیشتر می‌شود!

خبرنامه دانشجویان ایران: امیرحسن نواب*// این روز‌ها اصلی‌ترین دل مشغولی دانشجویان مهندسی مسئله‌ اشتغال است. برخی برای خود صورت مسئله را پاک می‌کنند و دچار روزمرگی تحصیل می‌شوند و برخی هم با تلاش روز افزون در صددند تا به گونه‌ای این مسئله‌ زندگی خود را حل کنند؛ اما این مسئله چند جواب محتمل بیشتر ندارد. استخدام شدن، کارآفرینی و ادامه‌ تحصیل جهت به تأخیر انداختن مواجهه با واقعیت.

باعث تأسف است که بسیاری از دانشجویان برای استخدام معتقد به «بند پ» هستند که اغلب مشمول آن نمی‌شوند؛ البته این تأسف برای دانشجویان نیست، چون این ذهنیت مبتنی بر یک واقعیتی است که بحران اشتغال امروز ما در امتزاج با بحران فرهنگی عدم شایسته سالاری یا به عبارت دیگر آشناسالاری تبدیل به واقعیتی می‌شود که ابتدا دانشجویان و سپس کل مردم از آن رنج می‌برند.

لازم به ذکر است، روزگاری بر دانشگاه‌های مهندسی گذشته است که مرتباً آگهی‌های استخدام از نهاد‌های مختلف در دانشگاه دیده می‌شدند و دانشجویان هم با دیدن آن‌ها امیدوار به آینده، حرکت علمی کشور را ادامه می‌دادند؛ اما امروز ناامیدی و بی‌نشاطی حاصل از دغدغه‌ اشتغال آن‌ها با جشن‌ها و اردو‌های کذایی التیام داده می‌شود یا بهتر است بگوییم مانند «سوما» تا مدتی شرایطشان را استاندارد می‌کند تا «دانشگاه قشنگنو» به تکمیل پروژه‌های ISI ادامه دهد.

در شرایط امروز شاید یکی از بهترین راه‌ها برای یک مهندس کارآفرینی باشد، اما متأسفانه علی رغم تبلیغات روزافزون در دانشگاه‌ها هنوز کارآفرینی به‌عنوان یک گزینه‌ عملیاتی برای دانشجویان مطرح نیست. شاید بتوان علت این امر را در ساختار آموزشی بدون مسئله و خلاقیت دانشگاه جست و جو کرد.

شرکت‌های دانش بنیان هم که راهکاری برای کارآفرینی مبتنی بر دانش محوری هستند امروزه دچار آفت‌هایی شده‌اند که آینده علمی کشور را با مشکل مواجه می‌کند. هنوز مشخص نیست چرا برخی مدیران دولتی باید از مزایای قابل توجه شرکت‌های دانش بنیان کم بازده و یا بدون بازدهی که دارند، استفاده کنند و هر روز باافتخار آمار رشد این شرکت‌ها را بدهند و کارنامه‌ درخشانشان را در مناسبت‌های گوناگون برای مردم مرور کنند؟

همان طور که اشاره شد، ادامه تحصیل امروزه به‌عنوان راهکاری برای فرار از واقعیت برای بسیاری از دانشجویان مطرح است. البته این جا باید تفاوتی قائل شد میان دانشجویانی که ادامه تحصیل را گزینه‌ ناگزیر خود می‌دانند با دانشجویانی که ادامه تحصیل را واقعاً انتخاب می‌کنند.

ادامه تحصیلی که در بسیاری از موارد برای نخبگان کشور در خارج از کشور رقم می‌خورد و در بسیاری از موارد ادامه‌ زندگی را هم به دنبال دارد و این ماجرا بار‌ها و بار‌ها به طرق گوناگون به مسئولین کشور هشدار داده شده است.

این یادداشت یک اثر هنری با پایان باز نیست، چون هر خواننده‌ای با تصور شرایط موجود نتیجه‌ آن در آینده را تصدیق خواهد کرد و نیازی به نتیجه گیری نیست؛ اما هشداری است برای مسئولان نظام که احوال مهندسان کشور خوب نیست و با این روند در آینده بدتر هم خواهد شد.

ایران از کشور‌هایی است که به نسبت جمعیت خود بیشترین مهندس را در جهان تولید می‌کند و این سرمایه را به بدترین شکل ممکن می‌سوزاند و هر روز مشکلات صنعتی‌اش بیشتر می‌شود!

رهنمود‌های مقام معظم رهبری در دیدار امسال با نخبگان علمی کشور در باب ارتباط صنعت و دانشگاه راهکاری است که امیدواریم حداقل به‌اندازه‌ی رفراندوم، امکان علم دینی، نحوه‌ی مواجهه‌ی ما با توسعه و غیره مورد توجه دولت قرار بگیرد.

*امیرحسن نواب- تحریریه هم شاگردی- اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اعطاء وام تسهیلات اشتغال زایی به سربازان ماهر منقضی خدمت
فرمانده پلیس راه: ترافیک در محورهای مازندران سنگین است
قالیباف: ثمره وحدت چشاندن طعم شکست به دشمن بود
وحدت بین مجلس و دولت، یک ضرورت راهبردی است/ رویای بازگشایی تنگه هرمز دشمن، محقق نخواهد شد
مجلس خبرگان: همه بخش‌های حاکمیت از رهنمودهای رهبری تبعیت محض داشته باشند
سرپرست وزارت دفاع: از ساختن قدرت دفاعی ایران دست نخواهیم کشید
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
طرح مخفی آمریکا برای لیبی؛ شکستی که در راه است
انتخاب اعضای هیات مدیره استقلال به تعویق افتاد
عرضه دلار در بانک‌ها ۲۵ برابر تقاضا/ بازار با کمبود عرضه مواجه نیست
سازمان بسیج مستضعفین: هم‌افزایی دولت، ملت و نهادها، کلید طلایی گشایش مشکلات کشور است
وزیر کشور: در تاریخ معاصر سندی مثل تفاهم‌ ایران و آمریکا به نفع مردم ما نیست
جدیدترین آمار گیشه ۳ میلیون نفری سینما در روزهای پایانی تابستان
مخبر: ملت استوار ایران، محاصره را به شکست محاصره‌گر بدل می‌کند
واکنش عراقچی به تلاش‌های بیهوده آمریکا برای دستکاری بازار جهانی انرژی
جهش ۱۳۰ هزار واحدی بورس در تعطیلات/ شاخص از ۶.۵ میلیون واحد گذشت
نیکزاد: مسئولیت ما، تقویت همدلی و اعتماد عمومی است
چاپ مقاله علمی پژوهشی؛ راهنمای کامل انتشار مقاله در مجلات معتبر داخلی
مدیریت هزینه‌های ساخت‌وساز با انتخاب هوشمندانه مقاطع فولادی
شاهنامه‌خوانی در خانواده؛ طرحی برای انتقال فرهنگ ایرانی
وال استریت ژورنال: روز دی اقتصادی آمریکا؛ بانک‌های ایران باز، تحریم‌ها بی‌اثر
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
آغاز پیش‌ ثبت نام خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) از امروز
زمان‌بندی انتخاب واحد نیم‌سال اول دانشگاه آزاد اسلامی اعلام‌ شد
رشته روابط بین المل و دیپلماسی با ۹۰ درصد تغییر به دانشگاه ها ابلاغ شد
۵ شهریور آخرین مهلت اعلام علاقه‌مندی به آزمون‌های عملی کنکور ۱۴۰۵
تقویم آموزشی ۱۴ دانشگاه برتر کشور/ شروع کلاس‌ها از اواخر شهریور
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دوازدهمین امتحان مشترک دستگاه‌های اجرایی
افتتاح دفتر تبادل علم و فناوری جهان اسلام در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری پیام نور از ۷ شهریور
قراردادهای بلندمدت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کلان کشور
دفاع وزیر علوم از طرح جدید تغذیه/ دانشجو متوجه هیچ تغییری نمی‌شود
بزرگداشت شهیده سیده بشری خامنه‌ای در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top