تاریخ انتشار: سه شنبه 1397/03/01 - 17:48
کد خبر: 266626

محمدامین سلیمی

اعتقادی به اقناع نیست

اعتقادی به اقناع نیست

قطعا در این میان هم سیاسیونی وجود دارند که از این فضای ابهام‌آلود نهایت بهره‌برداری حزبی و جناحی خود را می‌کنند و به‌طور قطع هم برنده این روند فرافکنی و به حاشیه بردن مسائل اصلی خواهند بود.

خبرنامه دانشجویان ایران: محمدامین سلیمی*// از نبود پدیده‌ای در رفتارشناسی غالب مسئولان جمهوری اسلامی رنج می‌بریم که اگر خوب نگاه کنیم، ریشه بسیاری از مشکلات کشور به آن ارتباط پیدا می‌کند و آن هم در نظر نگرفتن نقش مردم در حکومت است. اینکه اساسا جامعه مخاطبی به نام مردم وجود دارد که در متن اجتماع زندگی می‌کنند و تصمیمات مسئولان به شکل مستقیم و غیرمستقیم بر روند زندگی آنها اثر می‌گذارد و این رفتار نه‌تنها در سران سه قوه و در سطوح عالی مدیریتی کشور که گاه در سطح یک دانشگاه یا یک اداره دولتی محلی دارای بروز و ظهور جدی است.

مشکل آنجاست که مسئولان محترم یا به اقناع افکار عمومی و پاسخگویی به مردم از اساس اعتقادی ندارند یا عمدتا به دلیل وجود مصالح مختلف تصمیم به پاک کردن صورت مساله می‌گیرند و قید اطلاع‌رسانی عمومی را می‌زنند. برای عمده فعالان دانشجویی انقلابی بارها پیش آمده است که در اوج یک ماجرای خبری که موجی از کانال‌های ضدانقلاب مشغول مانور روی آن هستند، دربه‌در دنبال یک جوابیه رسمی، یک گزارش روشن و حقیقی یا حداقل یک مصاحبه درست همه جا را گشته‌اند و غالبا هم چیزی نیافته‌اند. قطعا در این میان هم سیاسیونی وجود دارند که از این فضای ابهام‌آلود نهایت بهره‌برداری حزبی و جناحی خود را می‌کنند و به‌طور قطع هم برنده این روند فرافکنی و به حاشیه بردن مسائل اصلی خواهند بود.

باید پذیرفت در بسیاری از ارگان‌ها پیاده‌سازی این فرهنگ که یکی از اصول شفافیت و از ارکان تقویت نقش مردم در حکومت است، عمدا یا سهوا با ایرادات جدی روبه‌رو است و چه خطری بالاتر از اینکه مدیران یک کشور چه در تصمیمات ساده و اولیه و چه در مسائل مهم و پیچیده، نه‌تنها قدرت اقناع افکار عمومی را نداشته، بلکه اساسا اعتقادی هم به آن ندارند.

طبیعی است که در چنین فضایی چند کانال زرد یا چند شخصیت سیاست‌زده به راحتی این توانایی را دارند که در قامت تعیین‌کننده مسائل اصلی کشور بایستند که این مساله نه‌تنها راه فرار مسئولان را از پاسخگویی باز می‌گذارد، بلکه توده‌های کلانی از جوانان و رسانه‌های انقلابی را سرگرم پاسخگویی و تبیین همان مسائل بی‌اهمیت کرده و آنان را نیز از پرداختن به مسائل اصلی بازمی‌دارد.

مساله فیلترینگ تلگرام، برخی احکام قضایی، کنسرت‌ها و... همه و همه از همین جنس است؛ اینکه در مسائلی مانند بحران ارز و سکه، اعتراض کشاورزان و کارگران، گرانی آب و برق و صدها مساله دیگر مسئول امر به راحتی می‌تواند در قامت طلبکار بایستد، محصول سال‌ها عدم توجه برخی خواص به امر مهم اقناع افکار عمومی و توجه به تبیین مسائل برای کف جامعه است که اصلاح آن قطعا زمان زیادی خواهد برد، اما اگر به آن پرداخته نشود، هیچ امیدی به رشد عمومی جامعه نخواهد بود.

*  دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ملت مبعوث شده اهل عقب‌نشینی نیست
معاون جهاددانشگاهی: آماده‌ایم به حل ابرچالش‌های ایران کمک کنیم
آزمون انتخاب سردفتر اسناد رسمی ۲۰ شهریور برگزار می شود
پایگاه آمریکا در اردن پیشران جنگ علیه ایران بود
آخرین تمهیدات آیین تشییع رهبر شهید انقلاب در تهران
اعلام جزئیات برنامه‌های ارتش در مراسم بدرقه پیکر رهبر شهید انقلاب
چرا آمریکایی‌ها دیگر ترامپ را دوست ندارند؟
صعود دراماتیک مراکش به مرحله یک هشتم نهایی
شگفتی بزرگ جام بیست‌وسوم را پاراگوئه رقم زد
تشییع پیکر رهبر شهید، فرصتی است که مردم بغض در گلو را خالی کنند
مدیریت تنگه هرمز بر عهده کشورهای ساحلی است
حماس درباره سکوت کشورهای عربی در قبال نسل‌کشی در غزه هشدار داد
ویتکاف در راه دوحه است
حادثه امنیتی در شهرستان مرزی پاوه
اگر طرف آمریکایی به تفاهمنامه پایبند باشد، ما هم خواهیم بود
دور جدید مذاکرات، سه‌شنبه در دوحه برگزار می‌شود
صعود دراماتیک مراکش به مرحله یک هشتم نهایی
تراز صادراتی ایران متحول می‌شود
چرا موج گرما در فرانسه این‌همه قربانی گرفت؟
گرانی غذا و انرژی در اروپا و شوک به مزارع آمریکا
طرح جایگاه وداع با رهبر شهید انقلاب منتشر شد
خط اعتباری۳ هزار میلیاردی برای حمایت از دانش‌بنیان‌های آسیب‌دیده دانشگاه شریف در جنگ
اعلام آمادگی پارک دانشگاه تهران برای هدایت فناوری و نوآوری در روستاها
تغییر زمان آزمون داروسازان خارج از کشور
آغاز تحصیل متقاضیان غیرایرانی در دانشگاه‌های پزشکی با ویزای دانشجویی
معاون رئیس جمهوری: ظرفیت‌های استان سمنان زمینه‌ساز جهش فناوری‌های نوظهور است
آغاز فرآیند بهسازی شرکت‌های دانش‌بنیان آسیب‌دیده با مسئولیت معاونت علمی رئیس جمهوری
فرآیند نام‌نویسی در «طرح سه استاد» دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد
احداث دو مجتمع خوابگاهی جدید در دانشگاه امیرکبیر با تجمیع چند ساختمان/ نوسازی خوابگاه‌های فرسوده تا مهر ۱۴۰۵
آزمون انتخاب سردفتر اسناد رسمی ۲۰ شهریور برگزار می شود
پیگیری اجرای مصوبه افزایش حقوق/بیش از ۴۰ درصد اساتید دانشگاه فاقد مسکن
ابلاغ آیین‌نامه جامع فرآیندهای پژوهشی مقطع دکتری دانشگاه علامه
باشگاه نوآوری دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران افتتاح شد
راهنمای عملی آمادگی آزمون آیمت برای بورسیه پزشکی ایتالیا
نتایج قبولی چه چیزی درباره بهترین آموزشگاه تیزهوشان نشان می‌دهد؟
امتحانات دانشگاه تهران به تعویق افتاد
معاونت علمی به‌دنبال توسعه فناوری‌های کاهش مصرف آب
اعلام تعطیلات تابستانه دانشگاه صنعتی شریف از ۱۰ تا ۲۳ مرداد
رونمایی از پلتفرم جدید مشاوره دانشجویی تا اواسط تیرماه
آغاز اجرای طرح آزمایشی خرید اعتباری اقلام غذایی دانشجویان
تغییر در زمان برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه خوارزمی
الگوی نوین حکمرانی مؤسسات آموزش عالی غیردولتی ابلاغ شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top