تاریخ انتشار: پنجشنبه 1397/04/14 - 08:57
کد خبر: 271698

سفر رایگان خارجی با طعم ارز دولتی

دلال‌ها به کمین «ارز مسافرتی» نشستند. آنها با تعریف سفرهای ارزان به مقصد هند، مالزی، چین، تایلند و... حواله ارز مسافران را می‌گیرند تا از مابه التفاوت قیمت ارز دولتی با آزاد به رانتی قابل توجه برسند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تابناک، «حرمت‌الله رفیعی» رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران، آژانس‌های معتبر و زیر نظر دفاتر خدماتی را از این اقدام مبرا می‌داند و تأکید می‌کند همان کسانی که بلیت تقلبی به مسافران می‌فروشند احتمالاً وارد این کار شده‌اند.«هومر برقانی»، نماینده نهاد گردشگری تایلند (TAT) در ایران نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما اعتقاد دارد که آژانس‌های دسته سه و چهار که دنبال دلالی توریست هستند وارد این کار می‌شوند ومعمولاً آژانس‌های مادر و مولد اعتبار خودشان را قربانی این مابه التفاوت نمی‌کنند.

او درباره خبر سفر رایگان به تایلند با حواله ارزمسافرتی هم تأکید می‌کند که این سفرها تنها به مقصد تایلند نیست بلکه کسانی مسافران را رایگان به مالزی، هند و چین هم می‌برند. او قیمت یک تور با هتل دو ستاره را برای سفر به تایلند تا 2و نیم میلیون تومان اعلام می‌کند و درباره سود و رانتی که آژانس دارهای دلال از رهگذر این سفر به دست می‌آورند هم می‌گوید:« ارز مسافرتی که براساس قانون به مسافران سفر به تایلند تعلق می‌گیرد 1000 یورو است. تفاوت ارز دولتی با بازار آزاد بین 4 تا 5 میلیون تومان است.» مثلاً تور بانکوک و پاتایا 2 میلیون و 600 هزار تومان برای مسافر هزینه دارد.

او با بیان اینکه مگر هر آژانس چقدر می‌خواهد از قِبل یک سفر سود ببرد، می‌گوید: این مسأله ربطی به کشور مقصد ندارد چرا در فرودگاه گفته می‌شد که در پرواز تایلند آژانس‌های درجه 3 برای به دست آوردن حواله ارز مسافری، مسافر را صبح به مالزی، چین و هند می‌برند و شب برمی گردانند؟ یعنی حتی پولی برای هتل و اقامت مسافر هم پرداخت نمی‌کنند. ایرانی‌ها برای رفتن به تایلند، هند، مالزی و... نیازی به ویزا ندارند، بنابراین هزینه‌ای از این بابت به آژانس‌ها تحمیل نمی‌شود! وی می‌افزاید، مسأله دیگراینکه مخارج ایرانی‌ها در این کشور به دلار محاسبه نمی‌شود. بنابراین تفاوت قیمتی ایجاد شده از ارز دولتی با ارز کشورهای مقصد و میزبان، شرایط و سود بیشتری را نصیب آژانس‌هایی می‌کند که یورو می‌گیرند اما مثلاً بلیت یا هتل را با ارز «رینگیت مالزی» «بات تایلند»، «لیر ترکیه»، «روپیه هند» و... پرداخت می‌کنند.

برقانی در پاسخ به این سؤال که معمولاً این مسافران با چه ایرلاین‌هایی جا به جا می‌شوند، می‌گوید:«این موضوع مختص به ایرلاین خاصی نمی‌شود.» او موضوع را به سال‌هایی که قیمت دلار دو هزار تومان شد می‌کشاند و می‌گوید:« آن زمان هم کسانی بودند که دلار مسافر را از دم بانک می‌گرفتند یعنی هیچ سفری اتفاق نمی‌افتاد اما کسانی به سود می‌رسیدند.»

نماینده «نهاد گردشگری تایلند» (TAT) در ایران درباره مسافرت‌های رایگان برای رسیدن آژانس دارها به ارز مسافرتی می‌گوید:«این مسافران، توریست و مسافران واقعی نیستند، بنابراین کمکی هم به گردشگری و توریسم نمی‌کنند.» او می‌گوید:«تجربه ارز مسافرتی دو هزارتومانی نشان داد که ممکن است چه مسائلی پیش بیاید. سؤال اینجاست که چرا دوباره یک رویکرد اشتباه را تکرار می‌کنیم؟» «رامین نوری» مدیر یک آژانس تور ورودی به کشور در گفت‌و‌گو با «ایران» درباره روند کار آژانس‌هایی که وارد دلالی ارز مسافرتی شده‌اند، می‌گوید:«معمولاً سراغ کسانی می‌روند که به صورت معمول نمی‌توانند مسافر خارج از کشور باشند. حتی پول حواله ارز در بانک هم توسط آژانس‌ها تأمین می‌شود.»

به گفته او یک نفر از آژانس هم به همراه مسافران از گیت پلیس رد می‌شود تا بعد از مهر خوردن پاسپورت و دریافت ارز از شعبه بانک ملی فرودگاه امام خمینی(ره)، ارزها را از مسافران بگیرد.او می‌گوید: «سفرهای ارزانقیمت به مقصد ترکیه هم توسط این آژانس‌ها برگزار می‌شود.» مقدار ارز مسافرتی برای مسافران ایرانی به مقصد ترکیه 500 یورو است. به گفته نوری، این دست آژانس‌ها سعی می‌کنند از پروازهایی که به دلیل کاهش مسافر بعد از افزایش قیمت ارز، خالی پرواز می‌کنند استفاده کرده و بلیت ارزان تر را برای مسافران مورد اشاره تهیه کنند. به گفته نوری اگر قیمت یک تور به ترکیه دو میلیون تومان بشود، با قیمت آزاد یورو که 9 هزارتومان است از هر مسافر نزدیک به یک میلیون ونیم به آژانس سود می‌رسد. او یکی از دلایل افزایش سفر به خارج از کشور به رغم پیش بینی‌هایی مبنی بر کاهش را همین رانت ارزی می‌داند. البته این روند اعتراض‌هایی را هم در فضای مجازی به دنبال داشته است.

پیامک‌ها هم برای استفاده از این رانت فعال شده‌اند. پیامک‌هایی که با مضمون «سفری خاطره‌انگیز و به یاد ماندنی در کشورهای مالزی، روسیه و فرانسه برای دانشگاهیان در تابستان همراه با وام بانکی یا «سفرعلمی، فرهنگی و تفریحی مالزی، روسیه و فرانسه ویژه استادان و کارکنان دانشگاه‌های کشور و خانواده‌شان همراه با وام بانکی» برای شهروندان ایرانی ارسال می‌شود.

برخی کاربران با هشتگ «رانت ارز مسافرتی» این روند را یک اشتباه اقتصادی دانسته‌اند که باعث می‌شود کسانی که کارشان بردن مسافر و خروج ارز از کشور است از این رهگذر به یک «رانت» و سود مجدد برسند!

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
به جای مردم‌رانی، مردم‌داری کنید
رئیس دانشگاه شهید بهشتی مردم را دعوت کرد در تشییع رهبر شهید شرکت کنند
پیروزی حقوقی استاد حامی فلسطین در دانشگاه کالیفرنیا
دانشمندی که دو بار آماج ترور قرار گرفت
ادای احترام شخصیت‌های جهان به پیکر آقای شهید ایران
بیانیه جبهه پایداری انقلاب اسلامی جهت دعوت مردم برای شرکت در آیین بدرقه قائد عظیم‌الشأن، حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای قدس الله نفسه الزکیه
حمایت قاطع جمعی از نمایندگان مجلس از بیانیه ده‌ماده‌ای راهبردی جمعی از اعضای مجلس خبرگان رهبری
سفر لاکچری ۴۰ میلیاردی به کره جنوبی برای ثبت قلعه الموت
تهران؛ تکرار یک حماسه تاریخی / ایران در قاب میلیونی
تفاهم نامه همکاری بین بنیاد شهید رییسی و دانشگاه امام حسین
بازگشت دراماتیک بلژیک به جام/ جادوی شیاطین سرخ مقابل سنگال تکمیل شد
اطلاعیه آستان قدس رضوی ویژه مراسم بدرقه رهبر شهید
چین خواستار لغو هرچه زودتر تحریم‌ها علیه ایران شد
میزبانی دانشگاه خواجه نصیر از میهمانان مراسم تشییع رهبر شهید
رایزنی امیر قطر با ویتکاف و کوشنر درباره مذاکرات ایران و آمریکا
کادر فنی نباید روی ۳ امتیاز حساب می‌کرد/ بازیکنان با وجودشان جنگیدند
پایان همکاری پرسپولیس با اوسمار/ اسکوچیچ در یک قدمی نیمکت سرخپوشان
آماده‌باش دانشگاه فرهنگیان در مراسم تشییع رهبر شهید
آماده‌باش آتش‌نشانی تهران در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
اذعان وال‌استریت‌ ژورنال به دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا
اذعان وال‌استریت‌ ژورنال به دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا
سه شرط معافیت دانشجویان داروسازی از آزمون پایان دوره اعلام شد
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
آیا اعتماد عمومی به علم کاهش یافته است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
دعوت اندیشکده جهاددانشگاهی برای تدوین مدل بومی انسجام اجتماعی
مشارکت ۶۹ دانشگاه علوم پزشکی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرحله کتبی آزمون پذیرش فلوشیپ پزشکی برگزار شد/ تغییر زمان مرحله شفاهی
هم‌افزایی وزارت علوم و دانشگاه‌های تهران جهت برگزاری تشییع رهبر شهید
مستندسازی مراسم رهبر شهید از سوی دانشجویان/ اسکان ۳ هزار زائر در دانشگاه
تشکیل مثلث صنعت، دانشگاه و نظام بانکی، کلید عبور از چالش‌های اقتصادی خراسان رضوی
اعلام زمان آغاز نقل و انتقال و میهمانی دانشگاه آزاد
مدیران باید با درک شرایط جنگی، از جریان علمی و نخبگانی کشور صیانت کنند
روند کاهشی تشکیل خانواده و ازدواج در میان دانشجویان طی سال های اخیر
معاون آموزشی وزیر علوم:دانشگاه باید کانون وحدت و بازسازی اجتماعی در جامعه باشد
فراخوان بسیج دانشجویی البرز برای حضور دانشگاهیان در کاروان پیاده‌روی مؤذن‌قیام
تحلیل ۳۱۰ مقاله علمی درباره منظومه فکری رهبر شهید انقلاب در پایگاه SID
محدودیت تردد در دانشگاه شریف همزمان با برگزاری آزمون کارشناسی‌ارشد
حضور ۷۶ دانشگاه از ایران در رتبه‌بندی جهانی ISC ۲۰۲۵؛ بهترین دانشگاه کشورهای اسلامی کجاست؟
معاون آموزشی جهاددانشگاهی: پژوهشکده توسعه‌وبرنامه‌ریزی باید به نهادی مسئله‌محور تبدیل شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top