تاریخ انتشار: دوشنبه 1397/05/01 - 13:34
کد خبر: 274381

تمایل ایرباس، بوئینگ و ATR به فسخ قرارداد

در حالی مقامات آمریکایی بارها اعلام کرده‌اند مجوز اوفک برای فروش هواپیمای به ایران ایر صادر نمی‌شود که مشاور آخوندی پس از مدت‌ها سکوت در سخنانی بسیار خوشبینانه و عجیب از تلاش برای تعلیق یکساله قراردادهای خرید هواپیما به امید مجلس آمریکا خبر داده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، اواسط ماه گذشته یک مقام ارشد آمریکایی درباره قراردادهای خرید هواپیما توسط ایران گفته بود: بعید است واشنگتن مجوزی صادر کند که بر اساس آن شرکت هایی نظیر ایرباس و ای تی آر بتوانند ارائه خدمات هوانوردی به ایرلاین های ایرانی را ادامه دهند.

مارشال بیلینگسلی دستیار وزیر خزانه داری آمریکا در امور تامین مالی تروریزم افزود: تولید کنندگان هواپیما برای پشتیبانی کامل از هواپیماهای تحویل داده شده به ایرلاین های ایرانی «از ما مجوز گرفته اند... در این مقطع، من فکر می کنم ما در موقعیتی نیستیم که اعلام کنیم، چنین مجوزهایی را صادر خواهیم کرد.»

بیلینگسلی تاکید کرد: بعید است دولت آمریکا با درخواست اخیر شرکت ای تی آر برای صدور مجوز تحویل تعداد بیشتری هواپیمای توربوپراپ به ایرلاین های ایرانی موافقت کند. «ما در موقعیتی نیستیم که در این مقطع زمانی نسبت به معاملات با ایران انعطاف نشان دهیم.»

به گفته این مقام آمریکایی، از زمان لغو مجوزهای فروش هواپیما به ایران، آمریکا شاهد «افزایش خریدهای پنهانی قطعات یدکی از سوی ایرانی ها بوده است.» مدیران ارشد کمپانی‌های ایرباس و بوئینگ نیز طی دو ماه اخیر بارها بر عدم صدور مجوز اوفک برای فروش هواپیما به ایران تاکید کرده‌اند.

پس از این اظهارات وزیر راه و شهرسازی در سخنانی با اعتراف به عدم اجرایی شدن این قراردادها گفته بود: همه قراردادهای خرید هواپیمای ما هم‌اکنون از جهت حقوقی محفوظ بوده و باطل نشده است، اما هم‌اکنون اجازه اجرا ندارد . در صورت تغییر سیاست‌ها می تواند مجددا عملیاتی شود.

به گزارش حال به فاصله یک هفته پس از اشاره تلویحی آخوندی به تغییر سیاست‌ها برای عملیاتی شدن قراردادهای خرید هواپیما، مشاور وی از این تغییر سیاست‌ها رونمایی کرد. قائم مقام سابق آخوندی و عضو ارشد تیم مذاکره کننده قراردادهای خرید هواپیما وزارت راه و شهرسازی در گفت‌وگویی از احتمال تعلیق 12 ماهه قراردادها به امید انتخابات مجلس آمریکا و تاثیر آن بر تصمیمات ترامپ رئیس‌جمهوری این کشور خبر داده است.

فخریه کاشان گفته است: ترجیح ما این است که قراردادهای خرید هواپیماهای ایرباس،‌ بویینگ و ATR  در حالت کنونی بمانند و فسخ نشوند تا اینکه شرایط مجددا احیا شود.

وی در عین حال با بیان این‌که سه شرکت مذکور  به دلیل الزام قانونی مجبور به فسخ قراردادها هستند، افزود: این شرکت‌ها تحت فشار  امریکا به فسخ قراردادها با ایران ایر تمایل  دارند و بنابر مقرراتی که آمریکایی‌ها وضع کردند باید یا 14 اگوست (23 مرداد 97) به بعد یا  6 نوامبر (15 آبان 97) به بعد دفاتر و حساب‌های همکاری با ایران را ببندند به همین دلیل خواستار روشن کردن تکلیف قراردادها هستند.

مشاور کنونی وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که در حال مذاکره با این شرکت‌ها برای عدم فسخ قراردادها هستی و در نهایت یا قراردادها فسخ یا معلق باقی می‌‌شود، گفت: «نفع معلق شدن قراردادها این است که برای انعقاد قرارداد دوباره در شرایط مطلوب نیاز به انجام مذاکرات جدید نیست. امکان معلق نگه داشتن هر یک از این قراردادها تا 12 ماه وجود دارد که در این بازه زمانی احتمال تحولاتی در مجلس آمریکا وجود دارد که می‌تواند تصمیمات ترامپ را تحت تاثیر خود قرار دهد.»

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ثابتی: کابوس اسرائیل جنگ همزمان با چند محور مقاومت است
انتقاد از عدم اشاره به خونخواهی امام شهید در پیش‌نویس توافق
این جام جهانی تجربه متفاوتی است
رایگان کردن حمل‌ونقل عمومی یکی از راهبردهای دولت است
خیلی زود به یک توافق عالی با ایران خواهیم رسید!
امشب آسمان سرزمین‌های اشغالی را ببینید
پرداخت هزینه‌های سلامت از جیب مردم به ۷۰ درصد رسیده است
تأکید بانک مرکزی بر عدم دخالت در انتخاب گیرندگان وام‌های کلان تولیدی
تمامی خدمات پلیس راهور به روال عادی بازگشت
نامه قالیباف به شورای عالی امنیت ملی برای برگزاری جلسات علنی مجلس
فیفا باید آمریکا را ملزم به رعایت قانون کند
احکام جدید بازنشستگان تامین اجتماعی صادر شد
آخرین تصمیمات درباره تأثیر معدل پایه یازدهم در کنکور چیست
انهدام تیم تروریستی در سراوان توسط نیروی زمینی سپاه
بمباران ضاحیه بیروت با هماهنگی آمریکا
تاج: ورود سیاست به جام جهانی نگران‌کننده است
نتایج نهایی آزمون ورود به حرفه مهندسان اعلام شد
شناسایی شهدای جنگ ۱۲ روزه با نرم‌افزار بومی پزشکی قانونی
توضیحات معاون دانشجویی دانشگاه شریف در خصوص احکام انضباطی دانشجویان
تصادف مدیر شبکه ۳ سیما در آزادراه اصفهان نطنز
قالیباف: هر جا دست مردم باز باشد، گره‌های بزرگ باز می‌شود
مدارک مورد پذیرش آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی ۱۴۰۵ اعلام شد
رشد ۵.۵ درصدی داوطلبان دکتری دانشگاه خوارزمی
فراخوان دومین دوره تربیت مجاهد فرهنگی نهاد رهبری برای جذب نیرو در دانشگاه‌ها اعلام شد
جذب دانشجوی دکتری در دانشگاه شریف باکمک‌هزینه تحصیلی ۴۰۰ میلیون تومانی
تخصص ما کشف تقلب و تخلف است/ آماده‌ایم در جنگ اقتصادی به نهادهای نظارتی کمک کنیم
توضیحات معاون دانشجویی دانشگاه شریف در خصوص احکام انضباطی دانشجویان
چرا مهارت ‌های پیش ‌نیاز خواندن و نوشتن، پایه‌ی موفقیت تحصیلی کودکان هستند؟
آغاز امتحانات نهایی از ۱۳ تیرماه به صورت «حضوری»
فرزندان مجروحان جنگ اخیر با تأیید بنیاد شهید می‌توانند در مدارس شاهد ثبت‌نام کنند
دستاورد مشترک پژوهشگران دانشگاه تهران و دانشگاه کانادا در ارتقای امنیت سامانه‌های هوش مصنوعی
آغاز ثبت‌نام چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی خوارزمی
نخستین یادواره شهادت شهدای اقتدار علمی برگزار می‌شود
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top