تاریخ انتشار: 01 آبان 1388 - 00:00:00
کد خبر: 2763

اسرائیلی ها: ایران در وین برد

پیش نویس توافق هسته ای میان ایران و شش کشور هنوز نهایی نشده است و سوال‌های زیادی درباره آن مطرح است. اگر توافق مذکور تأیید شود و ایران آن را به‌طور کامل اجرا کند، این کشور به دستاورد بزرگی در جنگ فرسایشی با 1+5 دست یافته و هنوز بدون وقفه برنامه هسته ای خود را دنبال می کند.

خبرنامه دانشجویان ایران: یک روزنامه صهیونیستی در مقاله‌ای به قلم «یوسی ملمان» پیش نویس توافق هسته ای وین را یک پیروزی برای ایران خواند.

به گزارش« خبرنامه دانشجویان ایران »به نقل ازرجانیوز، هاآرتص نوشت: احتمال کاربرد گزینه نظامی علیه ایران که هم اکنون بعید به نظر می رسد، روز چهارشنبه کمتر شد.

پیش نویس توافق هسته ای میان ایران و شش کشور هنوز نهایی نشده است و سوال‌های زیادی درباره آن مطرح است. اگر توافق مذکور تأیید شود و ایران آن را به‌طور کامل اجرا کند، این کشور به دستاورد بزرگی در جنگ فرسایشی با 1+5 دست یافته و هنوز بدون وقفه برنامه هسته ای خود را دنبال می کند.

توافقنامه وین همه توجیهات برای حمله نظامی به تأسیسات اتمی ایران را از بین برد. حمله نظامی به ایران براساس این توجیه مطرح بود که تهران به دنبال تولید سلاح هسته ای است اما با این اقدام، به نظر می رسد حتی طرح گزینه نظامی علیه ایران حداقل 18 ماه به تعویق افتاد؛ یعنی مدت زمانی که برای اجرای توافقنامه درنظر گرفته شده است.

از سوی دیگر، سیاست اسرائیل درباره ایران نیز با مانعی جدی روبرو شد زیرا توافقنامه وین احتمال اعمال تحریم های شدید علیه ایران را کم کرد. با این وجود توافقنامه وین دلالت بر آن دارد که ایران از نگرانی جامعه بین المللی درباره برنامه اتمی خود آگاه است. این توافقنامه ایران را از دسترسی به اورانیوم غنی شده به مدت 18 ماه دور می کند، اورانیومی که می تواند با غنی سازی بیشتر در ساخت سلاح هسته ای به‌کار برود.

توافقنامه وین با درخواست شورای امنیت مبنی بر توقف غنی سازی اورانیوم نیز تناقض دارد، اگرچه حاوی بندی درباره برداشتن تحریم‌ها علیه ایران نیست، تحریم‌های فعلی علیه ایران به اندازه‌ای سبک هستند که این کشور رامتوقف نکرد.

در نهایت هرگونه مصالحه ای به مثابه خریدن زمان از طرف همه طرف‌های درگیر است. ایران بدون اینکه غنی سازی اورانیوم را متوقف کند، از فشارهای بین المللی رها می شود، غرب نیز فرصتی پیدا می کند تا هوشیاری خود را نسبت به برنامه اتمی ایران حفظ کند.

در پایان گزارش هاآرتص ادعا شده است: توافقنامه وین می تواند یک نقطه عطف درروند طولانی اعتماد و شناخت میان غرب و ایران شود اما یک حالت مخاطره آمیز هم وجود دارد و آن اینکه، توافقنامه، یک توافق جزیی است و ایران می تواند آن را زیر پا بگذارد و به کسب فناوری و دانش و مواد لازم برای تولید سلاح هسته ای ادامه دهد.

برآورد موساد درباره اینکه ایران می تواند تا سال 2014‏ سلاح هسته ای تولید کند، به قوت خود باقی است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هشدار مسکو به واشنگتن؛ جنگ با ایران، جهان را به آستانه یک مسابقه هسته‌ای می‌برد
با حکم رئیس‌جمهور حمید بورد سرپرست وزارت نفت شد
رئیس قوه قضاییه قهرمانی تیم ملی نجوم و اخترفیزیک ایران را تبریک گفت
بیانیه یحیی سریع درباره تجاوز عربستان به یمن
ارزیابی عملکرد مأموران با QR کد
وقوع حادثه دریایی در نزدیکی باب المندب
قالیباف قهرمانی تیم ملی المپیاد نجوم و اخترفیزیک را تبریک گفت
مقام حزب‌الله: تا زمانی که اشغالگری ادامه دارد، مقاومت باقی خواهد ماند
دختر تبریزی چگونه در سال پرچالش کنکور به رتبه ۴ رسید؟
واکنش قطر و اردن به آغاز عملیات رژیم صهونیستی در «خط سوفا ۵۳» سوریه
زاکانی: برای تبدیل برخی پارکینگ‌ها به پناهگاه برنامه‌ریزی کرده‌ایم
بروجردی: سیاست کشور تغییرناپذیر است؛ از موضعمان کوتاه نمی‌آییم
علی‌آبادی: برنامه‌ای برای افزایش عمومی قیمت برق نداریم
ضرورت تشدید نظام مراقبت بیماری‌های حاد تنفسی در مراکز بهزیستی
اعلام نتایج کنکور ۱۴۰۵ در نیمه دوم آبان
عارف: فتح قله المپیاد نجوم گواهی روشن بر ظرفیت‌ علمی فرزندان ایران است
تبریک پزشکیان بابت قهرمانی تیم ملی المپیاد نجوم و اختر فیزیک ایران
وزیر انرژی آمریکا مدعی افزایش عرضه نفت از تنگه هرمز شد!
رتبه پنجم کنکور تجربی: با توکل و پشتکار به این موفقیت رسیدم
موفقیت کاروان فرشتگان میناب جلوه‌ای از توانمندی جوانان ایران است
واکنش ترامپ به نتایج نظرسنجی‌های جدید علیه جمهوری‌خواهان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top