تاریخ انتشار: سه شنبه 1397/06/06 - 21:22
کد خبر: 279865

کابینه جنگی دولت ایران کجاست؟

لازم است ارکان ایرانی مرتبط با این جنگ اقتصادی، منسجم و مدبر در سریعترین زمان دست به اقدامات لازم بزنند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ کمیل خجسته تحلیلگر مسایل سیاسی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت:

۱. ابداع اصطلاح کابینه جنگی(war cabinet) در ادبیات حکمرانی به دوران جنگ سخت برمیگردد. در این حالت رییس دولت اعضا را از میان اعضای کابینه خود که به جنگ مرتبط هستند، فرماندهان ارشد نظامی و همچنین از منتقدین صاحب منصب خود -مثلا نمایندگان مجلس- انتخاب میکرد تا هم بتواند با ایجاد هماهنگی میان دستگاهی در کوتاهترین زمان ممکن فاصله زمانی تصمیم تا اقدام را به حداقل برساند و هم بتواند مهمترین مسئله ملی را با همبستگی ملی حل کند.

چرچیل در انگلستان در دوران جنگ جهانی این کابینه را شکل داد. بعد از یازده سپتامبر هم بوش کابینه جنگی تشکیل داد.

۲. در عصر جدید تشکیل کابینه جنگی دیگر مخصوص جنگ سخت نیست. انگلستان برای پروژه برگزیت و خروج از اتحادیه اروپا کابینه جنگی برگزیت(war cabinet berexit) را تشکیل داد.

آمریکایی ها که در سند راهبرد امنیت ملی 2015 تحریم را ابزار اصلی اعمال قدرت خود اعلام کرده اند و به ایران اعلام جنگ اقتصادی کرده اند هم حدود ده روز است که با هدف رسیدن به اهدافشان در این کارزار اقتصادی یک گروه اقدام علیه ایران درست کرده اند.

۳. امریکایی‌ها که برای کارشناسان حوزه تحریم ایران بنا به گفته کتاب "جنگ خزانه داری" از اصطلاح چریکهای کت و شلواری استفاده میکنند برای رسیدن به اهدافشان این روزها همه گونه تهاجم اقتصادی علیه ایران را طراحی میکنند و حتی یک نوع کابینه داخلی جنگ اقتصادی درست کرده اند.

به این شرایط مشکلات اقتصادیی که ایران از درون با آن درگیر است را هم باید اضافه کرد.

حالا در چنین شرایطی چیزی که مردم میبینند اینست که سر شفافیت ارزی وزیری یک حرف میزند، وزیری دیگر علیه اش توییت میکند و رییس توییت را لایک میکند. بلیط هواپیما آن هم در ماه پر حجم سفرهای مردم گران میشود، وزیر راه در دفاع از گرانی آن مصاحبه کند و دو روز بعد رییس شبانه دستور کاهش قیمتش را میدهد آن هم بعد از آنکه روزنامه ها یعنی کندترین رسانه عصر شبکه- اطلاعات به آن میپردازند و بماند ماجراهای ارز و سکه و... این ناهماهنگیهایی که به چشم می آید آن هم در این سطح وزارتی در شان کابینه ای نیست که در یک جنگ اقتصادی قرار دارد.

این کارزار تقابل اقتصادی حداقل چهار جبهه دارد: چریکهای کت و شلواری، معضل بیکاری، مشکل معیشتی، مسئله رکود، لازم است ارکان ایرانی مرتبط با این جنگ اقتصادی، منسجم و مدبر در سریعترین زمان دست به اقدامات لازم بزنند. اینجا این سه سوال از شورای هماهنگی اقتصادی قابل پرسش است: کابینه جنگی دولت ایران کجاست؟ چه میکند؟ نقشه عملیاتی اقتصادی که بر دیوار این کابینه خورده چیست؟

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سومین واحد بخار نیروگاه فردوسی به شبکه برق کشور متصل شد
دشمن از او هراس داشت
چرا تولیدکنندگان در نمایشگاه اسباب‌بازی امسال حضور ندارند؟
رویدادی مهم و سرنوشت ساز برای پویانمایی ایران
تلاش وزارت علوم برای برگزاری حضوری دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی
دلالی خریدهای استقلال زیر ذره‌بین نهادهای نظارتی
هوشمندسازی خدمات دستگاه‌ها به ۵۰ درصد هم نرسید
وضعیت کویت و بحرین، عبرتی برای خودباختگان داخلی است
پاسخ ایران به حملات زیرساختی، تصاعدی و شدید خواهد بود
مدنی‌زاده: به دنبال تقویت روابط تجاری با عراق هستیم
قالیباف: دشمن خودش را با نفت ۳ رقمی تنبیه کرده است
پاسخ کوبنده سپاه به حمله آمریکا در مسیر زائران اباعبدالله الحسین (ع)
مخبر: شعله‌های آتشی که آمریکا روشن کرده، دامن همه جهان را می‌گیرد
امیر اکرمی‌نیا: حملات تلافی‌جویانه وارد مرحله تازه‌ای می‌شود
دیدار دوجانبه پزشکیان و نخست وزیر عراق؛ تأکید بر تحکیم روابط راهبردی
اولویت‌های عجیب دولت در روزهای سخت جنگ؛ رئیس‌جمهور به جای مدیریت بحران، به فکر رفع فیلتر سایت فردوسی‌پور!
کلید اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
۵۳ شهید در پی حملات آمریکا به ایران
احتمال محرومیت بیرانوند پابرجاست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران در مرحله جدیدی از بازدارندگی قرار دارد
قالیباف: اگر امنیت ما تامین نباشد هیچ زیرساختی ایمن نخواهد بود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top