تاریخ انتشار: یکشنبه 1397/06/11 - 02:24
کد خبر: 280322

ائتلاف سعودی به کشتار کودکان یمنی در صعده اذعان کرد

ائتلاف سعوی پس از تشکیل کمیته تحقیق درباره حادثه اتوبوس حامل دانش‌آموزان یمنی در منطقه «ضحیان» استان صعده، به کشتار کودکان یمنی در این منطقه اذعان کرد و آن را حمله اشتباهی دانست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، ائتلاف سعودی پس از فشارهای بین المللی و منطقه‌ای درباره کشتار کودکان یمنی در صعده حاضر به تشکیل کمیته برای بررسی این حادثه شد.

ائتلاف سعودی امروز شنبه با صدور بیانیه‌ای به «اشتباهی» بودن این حمله اذعان و درباره «خطای» رخ داده ابراز تاسف کرده است.

به گزارش العربیه، کمیته تحقیق حادثه منطقه ضحیان اعلام کرد که ائتلاف باید تدابیر قانونی علیه عاملان حادثه صعده اتخاذ کند.

تیم تحقیق ائتلاف در توجیه جنایت خود در ضحیان که در آن ده‌ها کودک یمنی کشته شدند، اظهار داشت: هدفی که به آن حمله شده، تهدیدی علیه ما نبود که بخواهیم آن را (به صورت عمدی ) بمباران کنیم.

این در حالی است که ‏ائتلاف سعودی ابتدا از حمله به اتوبوس دانش آموزان یمنی که منجر به کشته و زخمی‌شدن ده‌ها تن شده، دفاع کرد و آن را یک «اقدام نظامی قانونی» خواند.

سرهنگ «ترکی المالکی»، سخنگوی این ائتلاف پنجشنبه بعد از حملات جنگنده‌های سعودی به شمال یمن، گفت که این حمله «اقدامی نظامی و مشروع» بوده است و حمله به غیر نظامیان و دانش آموزان یمنی براساس قوانین بین‌المللی حقوق بشر صورت گرفت.

 ائتلاف سعودی - آمریکایی در تاریخ هجدهم مرداد ماه به شهر ضحیان واقع در استان صعده یمن حمله کردند که در پی آن بیش از ۵۰ نفر از جمله ۴۰ دانش‌آموز و کودک یمنی کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند.

یک هفته بعد، در جنایتی مشابه که در پی حمله جنگنده‌های ائتلاف سعودی به شهرستان الدریهمی استان الحدیده به وقوع پیوست، ۲۷ کودک دیگر یمنی کشته شدند که در این خصوص با وجود محکومیت‌های بین‌المللی، کمیته‌ حقیقیت یاب از سوی ائتلاف متجاوز تشکیل نشده است.

بُعد رسانه‌ای و حقوق بشری و محکومیت بین‌المللی این دو «جنایت» که در آن مجموعا حدود ۷۰ کودک یمنی کشته شدند، به حدی است که حتی واکنش سناتورهای آمریکایی را به دنبال داشته است.

 به عنوان نمونه، «کریس مورفی» سناتور دموکرات ایالت کنتاکی گفت: «برای من غیرقابل تصور است که ما با میل خودمان در کشتار کودکان یمنی مشارکت کنیم؛ به ویژه وقتی که هیچ منفعتی برای امنیت آمریکا وجود ندارد. این موضوع واقعا دیوانه کننده است».

او در صحن سنا در کنار تصویری از بقایای حمله ائتلاف سعودی به یک مراسم خاکسپاری در یمن ایستاد و با انتقاد از ادامه حمایت‌های واشنگتن از ائتلاف سعودی گفت: «آمریکا در کارزار این حملات (به یمن) بازیگری کلیدی است.»

سناتور ایالت کنتاکی به حمله به اتوبوس حامل کودکان یمنی در منطقه «ضحیان» استان «صعده» هم اشاره کر و گفت: «واکنش ابتدایی سعودی‌ها این بود که (این اتوبوس) یک هدف مشروع نظامی بود. اصلا هیچ امکانی نیست که یک اتوبوس مدرسه هدف مشروع نظامی باشد. این اتوبوس حامل ده‌ها کودک بود کودکانی که به خاطر یک بمب ۵۰۰ پوندی کشته شدند؛ بمبی که در آمریکا ساخته و به ائتلاف (سعودی) فروخته شد.»

مورفی افزود: «ما به جای باور به گزارش‌هایی که دولت (آمریکا) ارائه داده و می‌گوید هدف‌گیری (اهداف در یمن توسط ائتلاف سعودی) دارد بهتر می‌شود، باید چیزهایی را که در جلوی چشمانمان دارد اتفاق می‌افتد، باور کنیم. مشکل این است که اهداف ائتلاف (سعودی) اتوبوس مدرسه، مراسم خاکسپاری، تاسیسات تصفیه آب و ... هستند.»

سناتور آمریکایی تصریح کرد: «حقیقت آن است که عامل بیشتر تلفات غیرنظامیان (در یمن) طرفی است که ما از  آن حمایت می‌کنیم.»

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کدام جنگ بی‌پایان؟
مذاکره عراقچی با آمریکا بدون مجوز و برخلاف عقلانیت بود/ استیضاح وزیر خارجه ثبت شده است
دیدار پزشکیان و رئیس شورای اروپا
خودکشی ۸ ملوان نیروی دریایی آمریکا در جریان مأموریت رزمی علیه ایران
ابراز نگرانی هند از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه و ایران
آغاز سال تحصیلی و افتتاح مدرسه جدید شجره طیبه میناب +عکس
کاناوارو: ایران ازبهترین تیم‌های آسیاست/ شومورودوف: هدفمان پیروزی است
روبیو: توافق با ایران نیازمند زمان و تلاش بسیار است!
طلای ناگویا بر گردن دومین کاراته‌کای قم
۹۸۸ حمله هوایی و موشکی سعودی به یمن
سرلشکر رضایی: دیپلماسی جدید ایران به گذشته برنخواهد گشت
تیم ملی جای جوان‌گرایی نیست/ با ازبکستان آماده جام ملت‌ها می‌شویم
جدیدترین اقدام خصمانه کانادا علیه ایران
انتقاد عراقچی از مماشات اروپایی‌ها از جمله آلمان با قلدری‌های آمریکا
تبادل پیام میان ایران و امریکا دو ساعت به طول انجامید
آخرین تمرین تیم ملی پیش از دیدار با ازبکستان برگزار شد
عارف: امیدواریم در روزهای آینده مبلغ کالابرگ افزایش یابد
قالیباف: رئیس‌جمهور صدای قدرتمند ایران بود
حملات دوباره موشکی و توپخانه‌ای عربستان به صعده یمن
میثاق دانشجویان دانشگاه‌های تهران با شهدای مدرسه میناب
امضای توافق نامه ایران و کره جنوبی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top