تاریخ انتشار: دوشنبه 1397/07/16 - 02:33
کد خبر: 285388

محمد رضایتی

قدر این جوانان را باید دانست

قدر این جوانان را باید دانست

«خودسر»، «اولترا افراطی»، «بی‌سواد» و... تنها بخشی از برچسب‌هایی است که در این مدت بررسی لوایح در مجلس (یعنی از تیرماه 95 تا همین امروز) نثار این دانشجویان شده است؛ دانشجویانی که پیش از برگزاری تجمع مقابل مجلس تمام راه‌های ممکن را برای ارتباط با...

خبرنامه دانشجویان ایران: محمد رضایتی// روز گذشته با آرای غیرعلنی نمایندگان، لوایح چهارگانه FATF با رای نه‌چندان قوی به تصویب رسید. اتفاقات دیروز مجلس با تقابل برخی نمایندگان با علی لاریجانی درون مجلس تصویر‌سازی شد، اما در بیرون از مجلس هم اتفاقات مهم دیگری رخ داد که به‌نظر می‌رسد اهمیتی از منظر اجتماعی دارد. صبح روز گذشته جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های تهران خود را مقابل مجلس رساندند تا برای چندمین‌بار اعتراض ‌شان را به گوش نمایندگان مجلس برسانند و البته پیش‌تر، دیگر راه‌های ارتباطی با نمایندگان را طی کرده بودند؛ جمعیتی که می‌توان گفت حالا بدنه اجتماعی دانشجویی معترض به لوایح FATF را تشکیل داده است. جمعی از دانشجویان تشکل‌های مختلف دانشجویی (عموما متولدان 78 تا 80) که سعی کرده بودند بدنه مردمی را نیز همراه خود سازند، آنقدر اهمیت دارد که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد و باید از ویژگی‌های آنها نوشت.

اول؛ ‌اهل تحلیل و منطق

ویژگی مهم جوانانی که دیروز در میدان مخالفت با لوایح یادشده حضور داشتند، آن است که ابتدا اهل مطالعه و تحلیل هستند. ممکن است درباره همین موضوع به تصمیم غلطی در شیوه برخورد و نقد هم برسند، اما چشم و گوش‌بسته فریاد نمی‌زنند،‌ وابسته به حرف و کد سیاسیون نیستند، اگر با امری مخالفت یا موافقت می‌کنند و ‌قبل از آن خودشان با مطالعه روی موضوع سوار شده‌اند. این را می‌شد از استدلال‌هایی که آنها در مواجهه با مردمی که سوال می‌پرسیدند «علت تجمع شما چیست» و پاسخ‌هایی که آنها می‌دادند، فهمید. این دانشجویان اهل منطق و مناظره بودند و البته این درخواست هیچ‌گاه با پاسخ مثبت موافقان FATF مواجه نشد! یک نماینده مجلس پرسر و صدا در توئیتی مدعی شده بود این دانشجویان نمی‌دانند FATF چیست! با این حال از قبول دعوت مناظره امتناع کرده بود.

این تشکل دانشجویی در پیام دعوت خود نوشته بود: «به‌عنوان تشکلی که یک‌سال مطالعه و جلسات تخصصی روی کنوانسیون FATF داشته‌ایم و بارها بیانیه و نامه‌های تحلیلی به مجلس ارسال کرده‌ایم، متوجه شدیم شما از مخاطرات این کنوانسیون اطلاعی ندارید. از شما دعوت می‌کنیم این هفته با نماینده بسیج دانشجویی مناظره کنید.» آنها از این نماینده دعوت کرده بودند به‌همراه هر کارشناس هم‌رای با خودش با یک کارشناس مخالف در محل دانشگاه مناظره کند. پس از دعوت و عدم حضور نمایندگانی چون محمود صادقی، بهروز نعمتی، ‌مصطفی کواکبیان و علی مطهری دانشجویان از علی لاریجانی دعوت کردند به دانشگاه بیاید.

بسیج دانشجویی دانشگاه تهران خطاب به لاریجانی نوشته بود: «در پی عدم حضور آقایان صادقی و رحیمی برای مناظره دربارهFATF، بسیج دانشجویی دانشگاه تهران از شما به‌عنوان موافق تصویب، جهت مناظره و پاسخگویی در این دانشگاه دعوت به عمل می‌آورد.» اما به‌نظر می‌رسد برخی نمایندگان کارکردهای درون‌مجلسی‌شان بر فضای گفت‌وگو و تبادل‌نظر غلبه بیشتری دارد. دعوت به مناظره بخشی از اقدامات صورت‌گرفته از سوی تشکل‌های دانشجویی بود؛ چراکه فقط تا همین امروز بیش از صدها نشریه دانشجویی به تحلیل این لوایح پرداخته‌اند.

دوم؛‌ وسط میدان و اهل هزینه

«خودسر»، «اولترا افراطی»، «بی‌سواد» و... تنها بخشی از برچسب‌هایی است که در این مدت بررسی لوایح در مجلس (یعنی از تیرماه 95 تا همین امروز) نثار این دانشجویان شده است؛ دانشجویانی که پیش از برگزاری تجمع مقابل مجلس تمام راه‌های ممکن را برای ارتباط با نمایندگان (از ارسال نامه و پیامک و انتشار بیانیه تا دعوت به مناظره و حضور در دانشگاه) امتحان کرده بودند، اما برخی نمایندگان حتی حداقلی‌ترین راه ارتباطی‌شان یعنی ارسال یک پیامک را هم برنتافته بوند و با آنتی‌دموکراسی‌ترین شیوه ممکن به این دانشجویان واکنش نشان دادند. علیرضا رحیمی از اعضای فراکسیون امید، یکی از نمایندگانی بود که پیامک‌های دانشجویان را طراحی و سازماندهی‌شده از سوی حلقه «اولترا افراطی» دانست!

محمدرضا تابش، نایب‌رئیس فراکسیون امید نیز به شیوه‌ای امنیتی در مصاحبه‌ای گفت: «وزارت اطلاعات باید به موضوع ورود کند.» با این حال این دانشجویان با ‌انگیزه و عزم راسخ که می‌توان آنها را مصداق آیه شریفه «لا یخافُونَ لَوْمَةَ لائِمٍ (مائده 54)» دانست، ‌در وسط میدان نقد لوایح FATF باقی ماندند. هفته‌های مکرر با حضور در نمازجمعه شهرهای بزرگ و کوچک به بحث و تبادل‌نظر با مردم و نمایندگانی که ممکن بود به نمازجمعه بیایند، پرداختند. همین حالا هم از واکنش‌های آنها در صفحات فضای مجازی‌شان معلوم است که موضوع را پایان‌یافته تلقی نکرده‌اند و به اصلاح مصوبه دیروز در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام امیدوارند. هفته گذشته بود که جمعی از دانشجویان در دیدار با محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت بر مخالفت با لوایح یادشده تاکید کرده بودند. این جوانان ثابت کرده‌اند اگر مطالبه‌گری آنها نبود، بسیاری از خطوط‌قرمز انقلاب اسلامی از آن چیزی که اکنون است، عقب‌تر بود. لذا باید قدر این جوانانی را که خستگی‌ناپذیری ویژگی بارزشان است، دانست که حتی در زمانی که فضای سیاسی علیه آنها می‌شود و لابی‌های پشت‌پرده همه تلاش خود را برای سرکوب آنها انجام می‌دهند، ‌همچنان در میدان می‌مانند. البته این را هم بگوییم تجربه‌هایی مانند برجام ثابت کرده که درنهایت مشخص می‌شود حرف این دانشجویان بر مدار منطق و صلاح کشور استوار بوده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
مخبر در دیدار نخست وزیر بورکینافاسو: ایران آمادگی دارد دستاوردهای خود را در اختیار کشورها قرار دهد
مخبر در دیدار معاون رئیس جمهور زیمباوه: تعاملات تهران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است
پیشنهادهای وزیر دفاع ایران در اجلاس شانگهای چه بود؟
هزاران معترض اسرائیلی خواستار برکناری نتانیاهو شدند
سفر ۲ روزه بلینکن به عربستان با محوریت ایران و غزه
گشایش‌های ارزی با سفر رئیس بانک مرکزی به عربستان در راه است؟
۲۶ کارگر نمونه توسط رئیس جمهور تقدیر می‌شوند
پذیرفته‌شدگان چندبرابر ظرفیت آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش برای تحویل مدارک چه کنند؟
آتش سوزی در یک ساختمان اقامتی در محدوده میدان ولی‌عصر
تلاش مافیای خودرو برای ممانعت از ورود خودروهای برقی به کشور
فرود هواپیمای اسرائیلی در عربستان
سرقت تلفن همراه پشت چراغ قرمز در کمتر از ۳۰ ثانیه +فیلم
کاریکاتور| کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک
افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران +عکس
قبض این مشترکان برق ۲۴ برابر می‌شود
کاریکاتور| ساعت به وقت غزه
اعلام حمایت دانشجویان اردبیلی از جنبش ضدصهیونیستی
دستگیری بیش از ۶۰۰ نفر در جنبش دانشجویی ایالات متحده
کاریکاتور| پاسخ مسخره!
قدردانی زلفی‌گل از دست‌اندرکاران حفظ سلامت کنکور
ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top