تاریخ انتشار: دوشنبه 1397/07/16 - 19:02
کد خبر: 285503

راه اندازی ۳ مرکز رشد فناوری فضایی در کشور

رئیس مرکز ملی فضایی از ایجاد سه مرکز رشد فناوری فضایی در کشور خبر داد و گفت: سهم اقتصاد فضایی تا سال ۱۴۰۴ به ۷هزار میلیارد تومان می رسد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ منوچهر منطقی در نشست چشم انداز سند فضایی کشور که صبح امروز در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با اشاره به اهداف سند جامع توسعه هوافضا که در بهمن ماه سال ۹۱ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، گفت: در این سند ۲۰ ساله دو برنامه ۱۰ ساله از سال ۸۵ تا ۹۴ و از سال ۹۵ تا ۱۴۰۴ تصویب شد که ۷ هدف را برای توسعه فناوری فضایی در کشور در برداشت.

وی با اشاره به طراحی و ساخت ماهواره سفیر ۱ و ۲ برای مدار ۶۰ کیلومتری زمین و طراحی و ساخت ماهواره برهای سفیر و سیمرغ در راستای برنامه ۱۰ ساله اول فضایی کشور گفت: در این مدت زمان، از نظر ساخت ماهواره های تحقیقاتی و پرتاب کننده ها حرکت های خوبی صورت گرفت و موفق شدیم ۱۰ ماهواره مختلف سنجشی و مخابراتی تحقیقاتی را بسازیم.

منطقی افزود: از این تعداد ۳ ماهواره با موفقیت در فضا قرار گرفت و پرتاب ۷ ماهواره ناموفق بود.

وی با اشاره به اینکه در برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی، توسعه زیرساختهای فضایی و پرتاب ماهواره های عملیاتی را در دستور کار داریم، گفت: قرار است به توانایی ساخت ماهواره بر با قدرت ۷۰۰ کیلوگرم برای پرتاب در مدار هزار کیلومتری زمین برسیم. در همین حال ساخت ماهواره مخابراتی ۲۰۰ کیلویی و نیز ماهواره سنجشی از دیگر برنامه های سند ۱۰ ساله دوم فضایی کشور است.

رئیس مرکز ملی فضایی گفت: ساخت منظومه های ماهواره ای کوچک و نیز پرتابگر ارزان قیمت از دیگر اهداف این سند است و در همین حال توسعه همکاری های بین المللی در عرصه فضا در این سند دیده شده است.

منطقی اضافه کرد: هم اکنون ۱۰ پروژه در راستای توسعه بین المللی با محوریت پژوهشگاه هوافضا و سایر مجموعه های حوزه فضایی کشور برای دستیابی به دستاوردهای اقتصادی در این حوزه تعریف شده است.

وی با بیان اینکه تیم های دانشگاهی باید مسیر دسترسی به فناوری فضایی را به صورت جهشی دنبال کنند، از ایجاد سه مرکز رشد فناوری فضایی خبر داد و گفت: هم اکنون اقتصادی فضایی ما ۲۵۰۰ میلیارد تومان برآورد می شود که ۸۰ درصد آن در اختیار خارجی ها است.

وی گفت: باید یک زیست بوم ماهواره دانشجویی تعریف شود تا ماهواره های کوچک دانشجویی از جمله ماهواره های کیوب ست به اقتصاد کشور کمک کنند.

منطقی گفت: بر اساس برنامه چشم انداز تا ۱۴۰۴ برآورد این است که با تجاری سازی فناوری فضایی، اقتصاد فضایی کشور از ۲۵۰۰ میلیارد تومان به ۷ هزار میلیارد تومان برسد.

رئیس مرکز ملی فضایی بر لزوم تمرکز بر شتابدهنده های فضایی در دانشگاه های کشور از جمله دانشگاه شریف تاکید کرد و گفت: ۲۸ دانشگاه فعال کشور می توانند به قطب علمی فضایی تبدیل شوند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تجاوزات دشمن صهیونیستی به جنوب لبنان مقاومت را نمی‌ترساند/ دوران دفاع مقدس بزرگ‌ترین پشتوانه جبهه مقاومت در مصاف با دشمنان است
همچنان دفاع مقدس
غرب از رقابت در حوزه انرژی می‌ترسد
سرهنگ رحیمی فرمانده انتظامی لاهیجان شد
اعلام ترکیب تیم ملی فوتسال ایران مقابل مراکش
واکنش رسمی وزارت امور خارجه به ادعای تهدید مقامات سابق آمریکا توسط ایران
آخرین خبر از ناپدید شدن دختر وزنه‌بردار ایران در اسپانیا
طرح «من شهردارم» به مدارس می‌رود
دستگیری عاملان قتل یک زن در شب عروسی
رسانه‌ صهیونیستی: حزب‌الله «تله مرگ» برای اسرائیل آماده کرده است
اجرای موفق مانورهای مداری ماهواره چمران ۱
فوری| جواد نکونام استعفا داد
گوگل و مایکروسافت به جان هم افتادند
محسن رضایی: اسرائیل اصلا جرات حمله به ایران را ندارد
اعلام شماره حساب‌های هلال‌احمر برای کمک به غزه، لبنان و یمن
روابط ایران با بانک سرمایه‌گذاری زیر ساخت آسیا تقویت می‌شود
قرارداد ۸۰ میلیاردی مجیدی
صرف سالانه ۱۵ میلیارد دلار واردات محصولات کشاورزی
۳۴۰ نظامی اوکراینی دیگر در یک روز کشته شدند
ساخت۳ بزرگراه در انتهای یادگار، بروجردی و شوشتری
تخفیف در برج میلاد در هفته گردشگری
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top