تاریخ انتشار: پنجشنبه 1397/07/26 - 18:04
کد خبر: 286893

جهانگیری: آغوش دولت به روی اقتصاددانان باز است

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: معتقدم سیاست‌هایی که دولت اتخاذ می‌کند به‌گونه‌ای است آغوشش به روی اقتصاددانان کشور باز است.

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران به نقل ازتسنیم، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور عصر امروز در کنگره تشکل اصلاح‌طلب "مجمع نمایندگان ادوار" با بیان اینکه فرصت محترمی است که در شرایط فعلی بنده با جمعی که سابقه حضور در مجلس شورای اسلامی را داشته‌اند هم کلام شوم و مشکلات و دغدغه های امروز کشور را با آنها در میان بگذارم، گفت: درک درستی از شرایط امروز کشور برای همه ما در اتخاذ راه‌های مناسب می‌تواند کار ساز باشد.

وی افزود: شرایط کشور از دید من شرایط پیچیده چند در وجهی و خطیر است. پیچیده است به دلیل اینکه تلاش‌های زیادی در حال صورت گرفتن در داخل و خارج است تا برای زندگی مردم مشکلاتی را به وجود بیاورد. نقش آفرینان که در آینده این کشور تاثیر گذار هستند باید مشخص کنند که برای شرایط امروز چه نقشی می‌خواهند ایفا کنند.

جهانگیری با بیان اینکه شرایط موجود صرفا ناشی از عوامل اقتصادی نیست، گفت: کشور ایران به جهت داشتن اقتصاددانان ظرفیت بالایی دارد و صدها نفر از اقتصاددان‌ها که در بهترین دانشگاه‌ها تحصیل کرده اند امروز دولت را در برون رفت از وضعیت کنونی کمک می‌کنند. از سوی دیگر مدیرانی در حال فعالیت هستند که دوره جنگ را مدیریت کردند. همچنین مدیرانی را داریم که در دوران پس از جنگ و به اصطلاح دوران رفتن به سمت اقتصاد آزاد در کشور داریم.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه معتقدم سیاست‌هایی که دولت اتخاذ می‌کند به‌گونه‌ای است آغوشش به روی اقتصاددانان کشور باز است، اظهار داشت: البته نظر اقتصاددانان در ارتباط با مدیریت شرایط موجود با هم متفاوت است. و اینطور نیست که نظرات به هم نزدیک باشد.

وی افزود: یکسال از انتخابات پرشور 96 می‌گذرد و قابل باور نیست که مسائل سیاسی عامل بروز شرایط اقتصادی امروز باشد لذا راهکارهای صرفا سیاسی نمی‌تواند ما را در برون رفت از وضعیت امروز خارج کند. امید، تحرک و نشاط سیاسی لازمه حرکت است که جامعه ایران با همه نشاطی که داشته نمی‌شود گفت تنها عامل سیاسی باعث ایجاد این عدم نشاط شده است.

جهانگیری با بیان اینکه ما برای اولین بار است که با یک شخصیتی مثل رئیس جمهور آمریکا روبرو هستیم که به اصول اخلاقی پایبند نیست و زیر توافقات می‌زند، گفت: ما تلاش زیادی برای به ثمر رسیدن برجام انجام دادیم و توافقی بود که می‌توانست یک راهکار بین المللی ارایه کند اما بازهم این شرایطی نیست که این وضعیت را برای ما رقم بزند. ما زمانی را داشتیم که تمام سفرای اروپایی از کشور رفتند.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: مسئله اصلی و مهم کشور این است که ما گرفتار فرسایش سرمایه‌های اجتماعی در کشور شدیم که خسارت آن از سرمایه های مالی و پولی بیشتر است. وقتی سرمایه‌های اجتماعی تحلیل می‌رود از هیچ سیاستی پاسخ مناسب گرفته نمی‌شود.

وی افزود:  بعد از تحریم‌های سال 89 و 90 یک حرکت مردم اقتصاد را سامان بخشید. جایی که هنوز دولت ما تشکیل نشده بود اما حرکت کردن در انتخابات روند نرخ ارز را به عنوان مثال نزولی کرد و این زمانی بود که هنوز سیاست‌های صد روزه را اعمال نکرده بودیم. سه اتفاق را باید جامعه باور کند که دولت، حاکمیت و نهادهای مدنی در آن دخیل‌اند. اولین آن کارآمدی در نهادهای رسمی است. مردم باید حس کنند دولت و نهادهای حکومتی از کارآمدی لازم برای رفع مشکلات برخوردارند.

جهانگیری تصریح کرد: تلاش آمریکا بر این است که کارآمدی حاکمیت و نظام زیر سوال ببرد و ما باید با این موضوع مقابله کنیم. باید درباره تبلیغات سوء دشمن به جامعه نشان بدهیم قدرت حل مشکلات را داریم چون ایران ظرفیت حل مشکلات را از همه نظر دارد اما مردم باید قبول کنند اراده بزرگی شکل گرفته است. مردم باید قبول کنند افق آینده کشور روشن است و برای نسل جوان و نخبگان کشور شرایط مناسب خواهد بود. آمریکایی هم وجه غالبی که در آنها شکل گرفته بود این بود که دو سه ماه دیگر کار تمام است.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه کشور و مردم ظرفیت بالایی دارند گفت: نهادهای مدنی و کارشناسی اگر همه با هم به صحنه بیایند سیاستی می‌شود طراحی کرد که ظرف چند ماه اقتصاد به آرامش سابق بازگردد. یکی از ضعف های ما در کشورمان نهادهای واسط و میانجی است. شخصیت های  سیاسی ما کم کار شده‌اند برخی ها خانه نشین شده اند و برخی را خانه نشین کرده‌اند.

وی افزود: مقام معظم رهبری در انتخابات 92 فرمودند حتی اگر نظام را قبول ندارید در انتخابات شرکت کنید و به نظر من نهادهای واسط و میانجی میتوانند از این شرایط استفاده کنند. من معتقدم این دوره سخت چند ماهه تمام می‌شود به شرطی که همه با هم باشیم اگر هرکسی نقش خودش را ایفا کند این کار شدنی است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
افتتاح اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس
کلید اولیه نوبت اول کنکور منتشر شد
آغاز معتبرترین مسابقات ریاضی دانشجویی جهان در دانشگاه تبریز
برآورد شرکت ۵ میلیون نفر در پیاده‌روی اربعین امسال
دستور خزاعی برای فیلم‌های خارجی عرضه شده در پلتفرم‌ها
بیرانوند به بازی پرسپولیس رسید
کاریکاتور| خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان معترض؛ وقتی آزادی بیان می‌میرد
گرامیداشت مقام استاد و مربی در سپاه +عکس
کاریکاتور| گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
مستمری والدین شهدا افزایش یافت
آغاز تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس از امشب
محرومیت معلمان خرید خدمات و حق‌التدریس از عیدی روز معلم
یادی از اسکوییِ فقید؛ صدای ماندگار ورزش
پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس آینده
تقلب ناشیانه BBC از CNN در ماجرای فوت نیکا شاکرمی
علم‌الهدی: سرکوب دانشگاهیان، نشانه سقوط وجهه دموکراتیک غرب است
دادستان کل کشور: لازمه فسادزدایی نظارت هوشمند است
حسینی: لزوم تبیین ماهیت واقعی تمدن غرب برای جوانان
برگزاری اولین جلسه هیات اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس دوازدهم +اسامی اعضا
رستمی: ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
اعتراف تازه رسانه‌های رسمی رژیم صهیونیستی درباره حمله ایران
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top