تاریخ انتشار: شنبه 1397/07/28 - 18:15
کد خبر: 287154

موافقان و مخالفان FATF در دانشگاه ایلام چه گفتند؟

دانشگاه ایلام میزبان حمید رسایی و جلال میرزایی، نمایندگان سابق و کنونی مجلس بود تا دلایل موافقت و مخالفت خود را نسبت به قانون FATF بیان دارند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از خبرگزاری دانشجو، سالن مملو از جمعیت دانشجویان بود و جای سوزن انداختن هم نبود، این مسئله بیانگر اهمیت FATF برای دانشجویان بود؛ قانونی که هرچند مدت کمی نیست نقل محافل شده؛ اما در عین حال افراد کمی هستند که در مورد آن اطلاعات کافی داشته باشند.

دانشگاه ایلام میزبان حمید رسایی و جلال میرزایی، نمایندگان سابق و کنونی مجلس بود تا دلایل موافقت و مخالفت خود را نسبت به این قانون بیان دارند. دانشجویان موافق و مخالف این جریان نیز در سالن حضور یافته بودند؛ هر چند که به گفته دانشجویان، جریان‌های اصلاح طلب در این مناظره  نقد‌های به دولت داشتند که با واکنش و تهدید رئیس کمیته سیاسی فراکسیون امید همراه شد.

نماینده فراکسیون امید با تهدید یک تشکل دانشجویی همسو با اصلاح‌طلبان و حامی دولت بار دیگر ماجرای «دستور می‌دهم بیرونتان کنند» خاتمی را، این بار به روش «تا آخر سال حذف می‌شوید» تکرار کرد.

میرزایی در پاسخ به دانشجوی منتقد اصلاح‌طلب می‌گوید: «این کانونی که به شما دستور داده این حرف‌ها را بزنید حذف خواهد شد! این کانون آفت اصلاح‌طلبی است!» و اینجا منظور میرزایی انجمن اصلاح‌طلب دانشگاه ایلام است که از نظر وی آفت اصلاح‌طلبی شده است.

مناظره به این شکل شروع شد که مجری ۲ تا ۳ دقیقه راجب FATF توضیح دادند و سپس مخالف و موافق هرکدام ۷ دقیقه دیدگاه خود را توضیح دادند. از نکات مهم این بحث تفاوت بین برنامه جامع اقدام مشترک یا همان برجام و FATF که یک برنامه جامع است، بود، که برخلاف برجام که یک اقدام دو طرفه است، FATF اقدام دو طرفه نیست و فقط ایران ملزم به اجرای آن است که توسط رسایی به عنوان مخالف FATF عنوان شد.

میرزایی به عنوان موافق این لایحه گفت: قانونی که در مجلس تصویب شد، قابل نقد نیست و باید به آن تمکین کرد که رسایی در نقد این اظهارنظر گفت: قانون زمانی قانون است که شورای نگهبان آن را تصویب کند؛ FATF سال ۹۵ بدون اطلاع مجلس، رهبر و شورای عالی امنیت ملی امضا کردند و متن آن منتشر نشد و مثل برجام محرمانه ماند. رهبری انقلاب زمانی که متن FATF در اختیار ایشان قرار گرفت به رئیس جمهور نامه دادند و در آن نامه فرمودند: این موضوع دارای جنبه‌های متعدد امنیتی و سیاسی است و تنها در دستگاه دیپلماسی قابل اجرا نیست و باید در شورای عالی امنیت ملی مطرح شود و خود شما هم باید بر آن نظارت داشته باشید و دبیرخانه را مسئول بررسی کنید.

در ادامه مراسم مناظره میرزایی در مورد اهداف طراحی شده این کنوانسیون‌ها بیان کرد که این کنوانسیون سندی است که برای مقابله با مصادیق تروریسم بین المللی از طریق قطع تامین مالی تروریست در ملل متحد به تصویب رسیده و رهبر هم بیان کردند که بعضی از آن‌ها مثبت است.

رسایی در ادامه خطاب به میرزایی گفت: شما به عنوان نماینده مردم قدرت دارید؛ آحاد مردم از CFT اطلاع ندارند، شما باید بررسی کنید و بعد به اجرای آن نظارت کنید.رئیس کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس دغدغه خود را در تصویب FATF در درجه اول منافع ملی و امنیت ملی بیان کرد نه بحث‌های جناحی سپس گفت که از این به بعد موضوع جناحم را نیز در این ارتباط دفاع می‌کنم و ما در جامعه متاسفانه شعاری عمل می‌کنیم و کار‌های جدی کمتر انجام می‌دهیم.

در پایان مناظره رسایی بیان کرد که FATF تایید می‌کند که اگر ایران پیشرفت کافی در اجرای برنامه اقدام در پایان زمان تعیین شده نداشته باشد، FATF اقدامات را متقابلا از سر می‌گیرد و اگر ایران تا پایان زمان تعیین شده عمل کند FATF گام‌های بعدی را برمی‌دارد؛ یعنی اگر ایران به تمام تعهدات عمل کرد از جمله تحریم قاسم سلیمانی، تحریم وزارت اطلاعات و دانشگاه صنعتی شریف و... FATF گام‌های بعدی را برمی دارد که گام‌های بعدی شاید بگویند یه چک بزنیم تو گوشتون اون موقع تکلیف چیست؟

در پایان ۴ دانشجو به عنوان موافق و مخالف در جایگاه حضور پیدا کرده و به بیان نظرات خود و سوال از نمایندگان پرداختند. آنچه از صحبت‌های طرفین فهمیده می‌شود این است که  نماینده موافق با هدف دفاع از منافع ملی به FATF رای داده و از لزوم تمکین به رای مجلس صحبت کردند، ولی نگفتن که عدم تصویب آن سد راه کدام نفع ملی‌ست؟

در مقابل نماینده مخالف از نگرانی‌ها و دغدغه‌ خود در مقابل بند‌های مبهم FATA و نبود تضمین نسبت به ادامه روند اجرای آن و در نظر نگرفتن نصایح مقام معظم رهبری نسبت به این کنوانسیون‌ها را دلایلی برای رد این سند دانستند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
پزشکیان درخشش تیم ملی المپیاد هوش مصنوعی ایران را تبریک گفت
پوشش رسانه‌ای حج، عمره، اربعین و اعتاب مقدسه، روایت مجموعه‌ای از لحظه‌هاست
هیچ واحد تولیدی در تهران نباید بدون اطلاع قبلی با قطعی برق مواجه شود
گزارش رسانه آمریکایی از اقدام ایران برای اخراج آمریکا از خلیج فارس
چطور «نه به اعدام» به بازتولید خشم و قتل مداح جوان منجر شد؟
مردی که خبرنگاری در ایران را صاحب دانش کرد
پیش‌بینی افزایش ۲۵ درصدی حضور زائران در دهه پایانی ماه صفر در مشهد
حل معضل آلودگی هوای تهران نیازمند تصمیم‌گیری در سطح ملی است
خبرنگاران در خط مقدم جهاد تبیین و صیانت از انسجام ملی هستند
عکاسان و خبرنگاران در دفاع مقدس +عکس
مومنی: رسانه می‌تواند امنیت‌ساز باشد
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
صالحی: خبرنگاران در سخت‌ترین شرایط کنار ملت بودند
ظرفیت‌های علمی دانشگاه فردوسی برای میزبانی از زائران دهه پایانی صفر
تشکیل تیم کارآگاهان زبده برای دستگیری عاملان قتل رجب‌زاده
آماده‌سازی مواکب برای میزبانی از زائران رضوی +عکس
هانتر بایدن: سرطان جو بایدن به استخوان‌هایش سرایت کرده است
تاکید صریح همتی بر تشدید نظارت بر بانک‌ها
حضرتی: رسالت خبرنگار کشف و نشر حقیقت است
انصاری: خسارت‌های زیست‌محیطی جنگ در خلیج فارس را مطالبه‌ می‌کنیم
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
رسوایی بزرگ در معتبرترین دانشگاه مکزیک
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top