تاریخ انتشار: دوشنبه 1397/08/07 - 00:06
کد خبر: 288346

توقف حمایت از ۵ پیام‌رسان داخلی؟

آمار‌ها نشان می‌دهد که اغلب پیام‌رسان‌های داخلی موفق نبوده‌اند و نتوانسته‌اند حداقل‌ها را هم در جذب کاربران به دست بیاورند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از روزنامه شهروند، وقتی تلگرام فیلتر شد و عضویت در برخی پیام‌رسان‌ها شکلی تقریبا اجباری به خود گرفت، ایراد‌های فنی ریز و درشت زیادی از دل پیام‌رسان‌های بومی سربرآورد تا جایی که مطرح‌ترین پیام‌رسان داخلی یا همان سروش چنان با اختلال روبه‌رو شد که برای مدتی امکان جذب کاربر را نداشت. وقتی انتقاد از پیام‌رسان‌هایی که قرار بود جای تلگرام را بگیرند بالا گرفت، مدیران آن‌ها نبودِ امکانات کافی و حمایت‌نشدن از سوی دولت را بهانه و تقاضای کمک‌های بیشتر برای تقویت زیرساخت‌هایشان را مطرح کردند. نگاه‌ها به‌سوی دولت برگشت و به این ترتیب وزارت ارتباطات تخصیص امکانات ریز و درشت به هفت پیام‌رسان داخلی را شروع کرد. نخستین اقدام وزارت ارتباطات اعطای وام ٥میلیاردی به هفت پیام‌رسان بود که به گفته مسئولان این وزارتخانه برای اعطای آن‌ها چندان هم سخت گرفته نشد، چون اغلب آن‌ها به شرکت‌های کوچک و دانش‌بنیان تعلق داشتند.

یکی دیگر از کمک‌های وزارت ارتباطات به پیام‌رسان‌های داخلی واگذاری کولوکیشن (هم‌مکانی) بود. در واقع برای پیام‌رسان‌های بومی، فضایی اختصاص داده شد تا بتوانند سرورهایشان را در آن‌جا قرار دهند و پاور و کولینگ آن‌ها را هم وزارت ارتباطات تأمین کند. کمک‌ها به همین‌جا ختم نشد. اختصاص اینترنت رایگان هم اقدام دیگر وزارت ارتباطات برای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی بود. در واقع به هر یک از پیام‌رسان‌های بومی ٥ گیگابایت پهنای باند رایگان اختصاص یافت و پهنای باند داخلی اینترانت برای اتصال به IXP نیز به هر کدام به مقدار ٥٠ گیگابیت اعطا شد. حالا بعد از همه اینها، آمار‌ها نشان می‌دهد که اغلب پیام‌رسان‌های داخلی موفق نبوده‌اند و نتوانسته‌اند حداقل‌ها را هم در جذب کاربران به دست بیاورند. همین موضوع باعث شده که معاون وزیر ارتباطات خبر از قطع کمک‌ها به پیام‌رسان‌های ناموفق بدهد.

حمید فتاحی دیروز گفته است: «از همان ابتدا قصد داشتیم از بین ٧ پیام‌رسان بومی، ٢ پیام‌رسان که از استقبال و کیفیت خوبی برخوردارند، انتخاب شوند و حمایت‌های ویژه‌ای به آن‌ها اختصاص یابد. سایر پیام‌رسان‌ها که از بسته‌های حمایتی یکسانی برخوردار بوده‌اند، باید خود را در این مدت به خوبی نشان می‌دادند؛ چرا که بعضی از آن‌ها پس از ١٠ ماه فعالیت تنها ٢٠٠‌هزار کاربر دارند.» فتاحی تأکید کرده که مشکل پیام‌رسان‌های داخلی مسائل فنی نیست و موضوعات فنی به آسانی برطرف می‌شود. اگر کاربران واکنش مثبت به یک پیام‌رسان نشان بدهند، مشکلات فنی قابل برطرف‌شدن است. از طرفی کاربران اطمینان داشته باشند که با وجود قوانین سختگیرانه، هیچ پیام‌رسانی حق تعدی به حریم خصوصی آن‌ها را ندارد.

اسماعیل قدیمی، استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی هم این موضوع را تأیید می‌کند و در جواب اینکه چرا اغلب پیام‌رسان‌های داخلی موفق نبوده‌اند، می‌گوید: «اول از همه این را بگویم که خاصیت پیام‌رسان‌های امروزی این است که یک شبکه از آدم‌ها درست می‌کنند. قاعدتا در جامعه‌ای که مردمش علاقه زیادی به ایجاد ارتباط با هم از طریق شبکه‌های اجتماعی دارند، نمی‌توانند عضو پیام‌رسان‌های مختلف شوند و از این طریق شبکه‌های متعدد و جدا از هم درست کنند. همان‌طور که چندبار شاهد بوده‌ایم وقتی کاربران به دلایل مختلف تصمیم به کوچ از یک پیام‌رسان می‌گیرند با تقریب زیادی همه‌شان جذب یک پیام‌رسان دیگر می‌شوند، نه اینکه جذب پیام‌رسان‌های متعدد شوند، چون این خودش نقض غرض است و می‌توان گفت که پروژه تقویت همه پیام‌رسان‌های داخلی با هدف موفقیت همه آن‌ها از پیش شکست‌خورده است و اگر فشار‌ها بر دولت برای کمک به همه آن‌ها نبود، بعید بود که چنین کمک‌هایی صورت بگیرد.»

او ادامه می‌دهد: «سوال بعدی که به وجود می‌آید این است که چرا با وجود فیلترشدن تلگرام همه مردم به یک پیام‌رسان داخلی کوچ نکردند؟ همان‌طور که معاون وزیر ارتباطات به‌صورت تلویحی گفته موضوع عدم اعتماد مردم و حس بد آن‌ها به ماجراست. مردم خودشان قانع نشدند که تلگرام را ترک کنند و خب، باید قبول کنیم که حضور مردم در شبکه‌های اجتماعی جزو کار‌هایی نیست که با زور و اجبار بشود انجام داد.»

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هشدار یمن: باب‌المندب به روی کشتی‌های سعودی بسته می‌شود
مراسم تشییع آقای شهید ایران
فیلم | حضور پرشور مردم در تشییع پیکر مطهر آقای شهید ایران
فیلم | لحظاتی از متوقف شدن خودروی حامل پیکر آقای شهید ایران در سیل انبوه مردم عزادار
فیلم | تصاویر هوایی از حضور میلیونی مردم در تشییع پیکر امام شهید
فیلم | مردم در تشییع آقای شهید ایران به شیطان بزرگ سنگ زدند و عکسش را پاره کردند
فیلم | تابوت کوچک در آغوش عزاداران بی‌شمار
فیلم | گلباران پیکر رهبر شهید انقلاب توسط دانشجویان دانشگاه شریف
خداحافظی رسمی کی‌روش از تیم ملی غنا
رایزنی وزرای خارجه قطر و فرانسه درباره تفاهم‌نامه ایران آمریکا
قالیباف: در قبال امنیت و سرنوشت تمامی اضلاع جبهه مقاومت مسئولیت داریم
چند ساعت پس از جدایی تارتار؛ رحمتی سرمربی تیم فوتبال گل‌گهر شد!
قالیباف: شرط مذاکره قوی، آمادگی کامل برای جنگ است
علت خشم محافل صهیونیستی از سرمربی تیم ملی فوتبال مصر چه بود؟
آغاز مراسم تشییع آقای شهید از ساعت ۶
عارف: فردا جهان شاهد حماسه‌ای از جنس عقلانیت انقلابی خواهد بود
برگزاری تشییع رهبر شهید از جمکران تا حرم حضرت معصومه(س) به صورت زمینی
پاسخ باشگاه استقلال به سازمان لیگ در مورد سقف بودجه و بازیکن خارجی
دریادار ایرانی: دشمن خود را برای نبرد با رزمندگان مسلمان آماده کند
تیم کشتی آزاد جوانان ایران نایب‌ قهرمان آسیا شد
بازیکن ۲۹ ساله اولین خرید تارتار شد
از جهاد علمی تا خودکفایی پایدار؛ نگاه عملیاتی به فرمایشات رهبر شهید
موکب مدافعان سلامت علوم پزشکی تهران، میزبان دانشگاهیان در مراسم تشییع رهبر شهید
خدمت‌رسانی شبکه امداد سیار دانشگاه آزاد در موکب‌ها و میان جمعیت
جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان اعلام شد
گلباران پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب توسط دانشجویان
بازدید دکتر حبیبی از روند آماده‌سازی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای میزبانی از زائران دانشجو
تعطیلی سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در روز چهارشنبه
پژوهشگاه ملی سرطان جهاددانشگاهی آماده خدمت‌رسانی به عزاداران رهبر شهید
روایتی از ۴ دهه ارتباط دانشگاه صنعتی شریف با رهبر قائد انقلاب
بسیج همه‌جانبه دانشگاه آزاد اسلامی در خدمت زائران امام شهید
سه شرط معافیت دانشجویان داروسازی از آزمون پایان دوره اعلام شد
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
آیا اعتماد عمومی به علم کاهش یافته است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
دعوت اندیشکده جهاددانشگاهی برای تدوین مدل بومی انسجام اجتماعی
مشارکت ۶۹ دانشگاه علوم پزشکی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرحله کتبی آزمون پذیرش فلوشیپ پزشکی برگزار شد/ تغییر زمان مرحله شفاهی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top