تاریخ انتشار: چهارشنبه 1397/08/23 - 06:59
کد خبر: 290317

گاز دومین منبع بزرگ انرژی جهان می‌شود

آژانس بین‌المللی انرژی با توجه به اقدامات برای کاهش آلایندگی، پیش‌بینی کرد گاز طبیعی از زغال سنگ به عنوان دومین منبع انرژی بزرگ جهان تا سال ۲۰۳۰ سبقت خواهد گرفت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، این نهاد در گزارش "دورنمای انرژی جهان ۲۰۱۸" اعلام کرد تقاضا برای انرژی در فاصله سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۴۰ با فرض بهینه‌تر شدن مصرف انرژی، بیش از یک چهارم رشد خواهد کرد اما بدون بهبود بهینگی، رشد دو برابری خواهد داشت.

بر اساس"دورنمای انرژی جهان ۲۰۱۸"، تقاضای جهانی برای گاز ۱.۶ درصد در سال تا سال ۲۰۴۰ رشد خواهد کرد و ۴۵ درصد بالاتر از میزان فعلی خواهد بود.

این برآورد بر مبنای سناریوی "سیاست‌های جدید" آژانس بین‌المللی انرژی است که مقررات و سیاست‌ها به منظور کاهش آلایندگی و مبارزه با تغییرات جوی را به حساب آورده است. این سیاست‌ها همچنین بهینگی بیشتر در مصرف سوخت، ساختمانها و عوامل دیگر را فرض کرده است. در "سناریوی سیاست‌های جدید"، گاز طبیعی سریعترین رشد را در میان سوخت‌ها دارد و تا سال ۲۰۳۰ از زغال سنگ پیش افتاده و دومین منبع بزرگ انرژی پس از نفت می شود.

سهم گاز از تقاضای جهانی برای انرژی
طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، چین که در حال حاضر بزرگترین واردکننده نفت و زغال سنگ در جهان است، به زودی بزرگترین واردکننده گاز شده و وارداتش تا سال ۲۰۴۰ به سطح واردات اتحادیه اروپا نزدیک می‌شود.

بر اساس محاسبات رویترز بر مبنای آمار گمرکی چین، این کشور از ژاپن به عنوان بزرگترین واردکننده گاز جهان سبقت گرفته است.

با وجود اینکه چین سومین کاربر بزرگ گاز طبیعی جهان پس از آمریکا و روسیه است اما حدود ۴۰ درصد از گاز مورد نیاز خود را وارد می‌کند.

اقتصادهای نوظهور در آسیا در حدود نیمی از رشد تقاضای جهانی گاز سهم خواهند داشت و سهم آنها از واردات ال ان جی تا سال ۲۰۴۰ دو برابر شده و به ۶۰ درصد می‌رسد.

آمریکا در ۴۰ درصد از رشد تولید گاز تا سال ۲۰۲۵ سهم خواهد داشت.

تقاضای جهانی برای برق ۲.۱ درصد در سال رشد خواهد کرد که عمدتا ناشی از رشد استفاده در اقتصادهای در حال توسعه خواهد بود. برق یک چهارم از انرژی مورد استفاده از سوی کاربران نهایی مانند مصرف کنندگان و صنعت تا سال ۲۰۴۰ را تشکیل می‌دهد.

موقعیت زغال سنگ و تجدیدپذیرها در سبد تولید انرژی جابجا می‌شود. سهم زغال سنگ از حدود ۴۰ درصد فعلی به یک چهارم در سال ۲۰۴۰ کاهش خواهد یافت در حالی که سهم تجدیدپذیرها از یک چهارم فعلی به بیش از ۴۰ درصد می‌رسد.

در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی آمده است: انتشار دی اکسید کربن حاصل از انرژی همچنان رشد خواهد کرد اما روند رشد آن آهسته می‌شود و تا سال ۲۰۴۰ روند ثابتی پیدا می‌کند. میزان انتشار دی اکسید کربن از سطح سال ۲۰۱۷ به میزان ۱۰ درصد رشد خواهد کرد و به ۳۶ گیگاتن در سال ۲۰۴۰ می‌رسد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تجاوزات دشمن صهیونیستی به جنوب لبنان مقاومت را نمی‌ترساند/ دوران دفاع مقدس بزرگ‌ترین پشتوانه جبهه مقاومت در مصاف با دشمنان است
همچنان دفاع مقدس
غرب از رقابت در حوزه انرژی می‌ترسد
سرهنگ رحیمی فرمانده انتظامی لاهیجان شد
اعلام ترکیب تیم ملی فوتسال ایران مقابل مراکش
واکنش رسمی وزارت امور خارجه به ادعای تهدید مقامات سابق آمریکا توسط ایران
آخرین خبر از ناپدید شدن دختر وزنه‌بردار ایران در اسپانیا
طرح «من شهردارم» به مدارس می‌رود
دستگیری عاملان قتل یک زن در شب عروسی
رسانه‌ صهیونیستی: حزب‌الله «تله مرگ» برای اسرائیل آماده کرده است
اجرای موفق مانورهای مداری ماهواره چمران ۱
فوری| جواد نکونام استعفا داد
گوگل و مایکروسافت به جان هم افتادند
محسن رضایی: اسرائیل اصلا جرات حمله به ایران را ندارد
اعلام شماره حساب‌های هلال‌احمر برای کمک به غزه، لبنان و یمن
روابط ایران با بانک سرمایه‌گذاری زیر ساخت آسیا تقویت می‌شود
قرارداد ۸۰ میلیاردی مجیدی
صرف سالانه ۱۵ میلیارد دلار واردات محصولات کشاورزی
۳۴۰ نظامی اوکراینی دیگر در یک روز کشته شدند
ساخت۳ بزرگراه در انتهای یادگار، بروجردی و شوشتری
تخفیف در برج میلاد در هفته گردشگری
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top