تاریخ انتشار: چهارشنبه 1397/09/21 - 12:19
کد خبر: 294114

برخی از داوطلبان آزمون ارشد در اعتراض به نحوه تاثیر معدل کمپین تشکیل دادند؛

خواسته‌های «کمپین نه به معدل» چیست؟

خواسته‌های «کمپین نه به معدل» چیست؟

اعمال تأثیر 20 درصدی معدل کارشناسی در آزمون ارشد، با اعتراض برخی از داوطلبان این آزمون مواجه شده است، این داوطلبان با ایجاد کمپینی بنام «کمپین نه به معدل» در حال جمع آوری امضا برای حذف این قانون از آزمون سال ۹۸ شدند.

به گزارش خبرنگار صنفی - آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ جمعی از داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد 98 در اعتراض به تأثیر 20 درصدی معدل کارشناسی در این آزمون اعتراض کردند. این اعتراضات در واقع به قانون گزینش نهایی است که طبق آن گزینش نهایی بر اساس نمره کل حاصل از 80% نمره آزمون و 20% معدل دوره کارشناسی(لیسانس) انجام می گیرد. این اعمال براساس مصوبه کمیته مطالعه و برنامه ریزی آزمون تحصیلات تکمیلی، به صورت تراز اعمال می شود.

کمپین نه به معدل
برخی از داوطلبان آزمون ارشد 98 با ایجاد کمپین نه به معدل (معترضین به تاثیر معدل) با انتشار نامه و جمع آوری امضا داوطلبان خواستار لغو قانون تاثیر معدل در آزمون ارشد شده اند. در بخشی از این نامه به دلایلی از جمله «متفاوت بودن سطح علمی دانشگاه ها، اساتید و منابع درسی»، «عدم وجود پروسه ی منظم و یکپارچه در برگزاری امتحانات دانشگاه ها» پرداخته شده است.


اعلام قانون تاثیر معدل در دفترچه ثبت نام کنکور ارشد 98

متن نامه ی معترضین جهت امضا داوطلبان به شرح زیر می باشد
با عرض سلام و ادب

این نامه به درخواست تعداد زیادی از دانشجویان و متقاضیان ازمون کارشناسی ارشد و به منظور رعایت هرچه بیشتر عدالت و پایمال نشدن حقوق آنها در این خصوص نگارش یافته است. همانطور که مستحضر هستید؛ شرط تاثیر معدل در قبولی کنکور ارشد سال ۹۷ اجرایی گردیده و بنای اجرای این طرح در سالهای آتی نیز گذارده شده است.

لذا ما داوطلبین شرکت کننده در آزمون کارشناسی ارشد تقاضامندیم که بنا به دلایل ذیل از اجرای این قانون جلوگیری نمائید:

۱_ جلوگیری از سلیقه ای نمره دادن برخی اساتید
۲_ متفاوت بودن سطح علمی دانشگاهها و اساتید و منابع درسی
۳_جلوگیری از ایجاد فضای نمره محور در سطح دانشگاهها و از بین رفتن فضای علمی و پژوهشی
۴- عدم وجود پروسه ی منظم و یکپارچه در برگزاری امتحانات دانشگاهها
۵-یکسان نبودن رشته ها و به طبع آن درسها؛ با توجه به اینکه هر فرد دارای مدرک کارشناسی می تواند در آزمون ارشد متفاوت با رشته ی کارشناسی خود شرکت کند.
۶-بسته شدن صدای اعتراض دانشجویان جهت احقاق حق خود به دلیل ترس از پایین امدن نمرات و معدل

درپایان از مراجع مربوطه تقاضا می شود ،با توجه به مطالب عنوان شده که کاملا منطقی و عادلانه است، در اجرا و اعمال این قانون تجدید نظر نمایند.
با تقدیم احترام
جمعی از دانشجویان متقاضی کنکور کارشناسی ارشد

بیشتر بخوانید//معدل داوطلبان در کنکور ۹۸ تاثیر مثبت خواهد داشت

تاثیر معدل چگونه و چرا
مبنای اصلی این طرح تراز شدن معدل داوطلبان نسبت به دانشگه و رشته ی تحصیلی آنان است. در این شیوه ضرایب ویژه‌ای برای رشته ها و دانشگاه های مختلف در نظر گرفته می‌شود تا تفاوت‌های موجود در میان دانشگاه‌ها تاثیر زیادی در تاثیر معدل و پذیرش داوطلبان نداشته باشد. در این روش دانشگاه ها طبقه بندی می شوند و بر اساس یک ضریب معدل موثر برای داوطلبان در نظر محاسبه می گردد و سپس معدل محاسبه شده به عنوان معدل موثر به عنوان 20% از تراز داوطلب را در نظر گرفته می شود و مقدار این ضریب بسته به موقعیت دانشگاه محل تحصیل مقطع کارشناسی متفاوت است.

همچنین این معدل در بین داوطلبین متجانس از نظر رشته‌ی مقطع کارشناسی و دانشگاه پذیرنده اعمال می‌شود تا به نوعی عدالت رعایت شود. به طور مثال اگر فردی که جغرافیای دانشگاه خواجه نصیر خوانده باشد و دارای معدل 14 باشد، با احتساب ضریب 1.5، معدل موثرش در کنکور کارشناسی ارشد  تقریبا 14.7 می شود که در مقایسه با فرد دیگری که در دانشگاه تبریز رشته جغرافیا خوانده شده ، با ضریب 1.4، معدل موثر وی در کنکور  14.56 می شود ، تفاوت چندانی ندارد.

ضریب معدل هر فردی  با داوطلبان متجانس با  آن از نظر رشته‌ی کارشناسی و دانشگاه دوره‌ی تحصیل سنجیده می‌شود زیرا ممکن است رشته‌ی جغرافیا نسبت به رشته‌ی شهرسازی آسان‌تر باشد و بدیهی است که معدل‌های ارائه شده داوطلبینی که جغرافیا خوانده اند از داوطلبینی که شهرسازی خوانده اند بهتر باشد.

ضریب برای دانشگاه آزاد یک می باشد یعنی اگر معدل شما مثلا 15 بوده معدل موثر شما همان 15 میشود. اما دانشگاههای دولتی توسط وزارت علوم طبقه بندی شدن و ضرایب بالاتری از یک دارند مثلا اگه ضریب دانشگاهی 1.1 باشد معدل 15 میشود 16.5 و این معدل موثر شما خواهد بود. دانشگاههای معروف مانند دانشگاه تهران صنعتی شریف و امیرکبیر ضرایب بالاتری دارند. ضریب موثر معدل برای دانشگاه خواجه نصیر 1.5 می‌باشد.

در کل باید گفت شدت تاثیرگذاری معدل موثر در صورتی که نمره آزمون داوطلب مطلوب باشد، زیاد نیست. برای مثال این گونه نیست که یک داوطلب با معدل 13، با رتبه ی 20 به دلیل معدل به رتبه 100 تنزل پیدا کند، بلکه نهایتا رتبه داوطلب را از 20 به 27 تغییر می دهد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آموزش و معرفی روش های امن کسب درآمد دیجیتال بدون نیاز به سرمایه اولیه
آلپاری برای کاربران ایرانی؛ نکاتی درباره افتتاح حساب، احراز هویت و شروع معامله
۶ روش هوشمندانه برای تمیز نگه داشتن فرش اتاق کودک
معرفی بهترین صرافی‌ های خارجی بدون تحریم برای ایرانیان
معرفی بهترین صرافی‌ های خارجی بدون تحریم برای ایرانیان
کابل شبکه لگراند برای چه پروژه‌هایی بهتر است؟ (بررسی ارزش خرید کابل لگراند)
از نمایندگان مجلس می‌خواهیم از هویت اسلامی دانشگاه حمایت کنند
صد روز پیش، زدن زیرساخت تهدیدی علیه ما تلقی می‌شد
در ستایش بانوی نمونه‌ای که دیدار آخر را به بهشت موکول کرد
تغییر در فرایند پذیرش دانشجومعلمان
جدیدترین خبر از طارمی در المپیاکوس
عربستان در خدمت پروژه های آمریکایی-صهیونیستی است
تعیین تکلیف سهام عدالت در دستورکار مشترک مجلس و دولت
نامگذاری معبری در تهران به نام رهبر شهید در انتظار تأیید دفتر رهبری
واکنش انصارالله یمن به طرح اردن درباره فرودگاه صنعا
محل استقرار تجمع نیروهای متجاوز در مرکز پشتیبانی نیروهای زمینی در عریفجان و رادار پایگاه علی السالم آمریکا در کویت منهدم شدند
صلح شرافتمندانه، آرمانی والاست؛ اما تشخیص مصداق آن با کیست؟
آقای پزشکیان، موعد پاسخگویی رسیده است
چشم بیدار ملت و رهبری ناظر چرخه باطل بوده است
گویی در نظام اسلامی، امر به معروف به جرم بدل شده است
روابط عمومی دانشگاه با تغییر واژه‌ها، ماهیت برخورد با کارمند را تغییر نمی‌دهد
از اجرای طرح نوین تغذیه تا بازسازی روانی-اجتماعی دانشگاه‌ها در دوران پساجنگ
بازدید رهبر شهید از پژوهشگاه رویان نماد قدردانی از جامعه علمی کشور بود
ضربه تازه دولت ترامپ به دانشجویان بین‌المللی
آغاز یازدهمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی
برگزاری کنکور ارشد ۱۴۰۵ برای توان‌خواهان و زندانیان
آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ در سلامت و آرامش برگزار شد
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
چگونه مدارس و دانشگاه‌های ایران به اهداف نظامی تبدیل شدند؟
معاون وزیر علوم از حذف واسطه‌ها در چرخه تغذیه دانشگاه‌ها خبر داد
دعوت از اعضای هیئت‌علمی برای مشارکت در «پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته»
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آغاز فرآیند ثبت‌نام کاروان اربعین هیئت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
پرداخت وام‌های دانشجویی در انتظار رفع مشکلات بانکی
تغییر زمان برگزاری ۳۸ آزمون دانشگاه شریف به دلیل قطع ناگهانی برق
امشب آخرین فرصت دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
برگزاری آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه تهران
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top