تاریخ انتشار: جمعه 1397/11/26 - 19:31
کد خبر: 302151

آبیار: فیلم‌های من با هزینه‌های دولتی ساخته نشد

کارگردان "شبی که ماه کامل شد" با اشاره به اینکه هنوز زمان اکران عمومی مشخص نیست، گفت: باورم این است که نباید از لفظ «ریگی» استفاده کنیم، بهتر است بگوییم خانواده عبدالمالک.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ نرگس آبیار، کارگران فیلم «شبی که ماه کامل شد» با حضور در برنامه پارک شهر، رادیو تهران درباره مهمترین اتفاق زندگی اش گفت: مهمترین اتفاقی که در سال ۹۷ برای من ساخت فیلم «شبی که ماه کامل شد» است و در درجه دوم دریافت سیمرغ است.

وی در پاسخ به اینکه تهیه کننده فیلم نیمروز چند روز گذشته توئیت کرده است که فیلمنامه‌ای را درباره ماجرای ریگی به یک تهیه کننده آقا دادم اما بدون مطالعه نپذیرفت و گفت که زندگی ام را بیشتر از اینها دوست دارم. چه شد که یک کارگردان خانم به سمت ساخت چنین فیلمی رفت، گفت: یکی از دلایل من برای ساخت این فیلم بود که ماجرای مردم بلوچ را از اتفاقات گرایش‌های تندرو افراطی اسلام گرا جدا کنیم. همچنین ماجرای قوم ریگی را از این ماجرا جدا کنیم. ریگی یک طایفه بزرگ است که سابقه مبارزه با استعمارگرها را دارد. بنابراین نباید از لفظ «ریگی» استفاده کنیم. بهتر است بگوییم خانواده عبدالمالک.

آبیار گفت: طایفه ریگی اصالت ۱۰۰۰ ساله دارند. این موضوع حساسی است که جهان به آن مبتلا است. جهان به موضوع افراط گرایی و نگاه رادیکال مبتلا است. نگاه رادیکال در هر دنیایی وجود دارد و جهان از این موضوع رنج می‌برد. در حال حاضر زمان مناسبی بود که یک فیلم ساز به سمت چنین موضوعی برود و فیم بسازد.

کارگردان «شبی که ماه کامل شد» در پاسخ به اینکه چگونه این حجم از اطلاعات را برای نگارش فیلمنامه و ساخت آن تهیه کردید افزود: حجم عجیبی از اطلاعات نبود. یک جاهایی را بر اساس حدس و گمان و تخیل خودم پیش رفتم. اما اطلاعات عمده مواردی بود که تمام جراید و روزنامه‌ها پیش از این درباره آن نوشته بودند. من به روزنامه‌های خارجی به عنوان منبع نگاه کردم. علاوه بر این در داخل ایران چند نفر بودند که اطلاعات خوبی در این زمینه داشتند و من از آنها هم استفاده کردم. اما آنها هم تا حدی به من اطلاعات ارائه کردند و من مجاز نبودم بیشتر از این اندازه از آنها سوال کنم. این حجم از اطلاعاتی که داشتم را سازماندهی کردم و تلاش کردم بخشی از تخیل خودم را در کار استفاده کنم.

آبیار درباره انتخاب الناز شاکردوست و هوتن شکیبا گفت: از روز اول به انتخاب خانم شاکر دوست فکر کرده بودم. تلاش داشتم که تمام بازیگران چهره نباشند. اما از یک جایی به بعد تصمیم گرفتیم که نقش اول زن را از میان چهره‌ها انتخاب کنیم. من به سراغ خانم شاکر دوست رفتم، بعد از صحبتی که با ما داشتند دچار سانحه شدند. من آن زمان به گزینه‌های دیگر هم فکر کردم اما در نهایت به خود ایشان رسیدیم. به هر حال کسانی که کارهای من را می‌شناسند می‌دانند باید یک چهره دیگری از خود نشان دهند. چه بسا خانم صدر عرفایی نیز در این فیلم زحمت بسیاری کشیدند. خیلی با محلی‌ها نشست و برخواست داشتند به خاطر اینکه بتوانند چهره متفاوت از خود به جای بگذارند.

وی افزود: من در فیلم نفس از بازیگران تئاتر استفاده کردم و جواب گرفتم. این اتفاق خوبی است اگر برای هم فیلم سازان رقم بخورد و از بازیگران تئاتر هم استفاده کنند. در ابتدا قرار بود با آقای سیدی کار کنیم، اما بنا به دلایلی موفق نشدیم. کارهای آقای شکیبا را در تئاتر دنبال می‌کردیم. بحث داشتن لهجه برای من مهم بود و آقای شکیبا توانایی بسیار خوبی در اجرای لهجه‌های مختلف دارند، ایشان را انتخاب کردیم.

آبیار درباره اینکه چطور توانستید گویش‌ها را در بازیگران اجرا کنید گفت: الناز شاکر دوست خیلی راحت موفق شد آنچه که مد نظر من بود در گویش ادا کند. کمی تمرین کردند و بازیگر بسیار دقیقی هستند در روزهای تمرین با وجود مشکلاتی که در کمر داشتند حضور داشتند و تمرین کردند.

وی در پاسخ به اینکه عده‌ای اعتقاد دارند که الناز شاکر دوست در دقایق اول با لهجه قمی صحبت می‌کرد و در بقیه کار به لهجه اصلی رسید گفت: این را قبول ندارم. به لهجه وارد هستم و کاملاً متوجه می‌شوم که کجای کار کودش دَر می‌رود. لهجه‌ای که از قمی می‌خواستیم یک ته مایه بود. حتی مادرش هم به این اندازه غلیظ نیست. اینها سال‌ها است که ساکن تهران هستند. لهجه دیگر ندارند. بلکه ته مایه‌ای وجود دارد. الناز شاکردوست اندازه را کاملاً رعایت کردند.

کارگردان فیلم «شبی که ماه کامل شد» افزود: بازیگر دیگر آرمین رحیمیان است که از تئاتر شروع کرده که لهجه را به خوبی ادا کردند. بازیگر دیگر امین میری است که باز هم از بازیگران تئاتر است که نقش دایی نورالدین را بازی می‌کردند که خداروشکر در نقش خود بسیار موفق باشند.

وی در پاسخ به این سوال که بسیاری اعتقاد دارند سکانس‌های «شبی که ماه کامل شد» مردانه است. این قدرت از کجا آمد افزود: من جنسیت برای این ماجرا قائل نیستم. ساخت سکانس‌های احساسی بسیار سخت‌تر از سکانس‌های اکشن است. سکانس‌های اکشن یک توانایی بدنی می‌خواهد. اما خداروشکر خدا این توان را داده بود. اما سکانس آخر کار و سکانس‌های حسی بسیار سخت بود و من استرس بسیاری داشتم. اما نباید این کار را زنانه و مردانه کرد. ما یک تیم بودیم که با هم این کار را ساختیم. اما همسر هم کنارم بودند و دلگرمی از ایشان می‌گرفتم.

آبیار در پاسخ به اینکه رقبای سختی داشتید، تصور می‌کردید که فیلمتان اینقدر مورد استقبال قرار بگیرد گفت: خدا را شاکرم که گروه ما در همچین سالی توانست موفقیت کسب کند. از زبان دوستان موثق بسیار شنیدم که فیلم‌های خوبی امسال در جشنواره بود. من هم همان روز اعلام کردم که به نمایندگی از دوستان دیگر این جایزه رادریافت می‌کنم. دریافت جایزه برای فیلم من از ارزش کار دوستان کم نمی‌کند.

وی درباره پول‌های مشکوک به سینما گفت: من سر در نمی یارم. هیچکدام از فیلم‌های من با بودجه دولتی به آن معنا نبوده است. تنها بخشی از فیلم «شیار ۱۴۳» را با کمک لجستیک مس سرچشمه ساختیم. بخشی از فیلم «نفس» را هم با حمایت فارابی ساختیم. بسیاری از دوستان با بودجه دولتی فیلم می‌سازند بسیاری انتقاد می‌کنند که این بودجه دولتی است. اگر بابخش خصوصی هم همکاری کنند باز انتقاد می‌کنند. می‌خواهم بگویم که باید این حرف‌ها را رها کنیم. مهم خروجی کار است که چه فیلمی ساخته می‌شود. ما تمام تلاشمان را می‌کنیم که فیلم خوبی ساخته می‌شود. بخش اقتصادی به کارگردان و بازیگران ارتباطی ندارد. تا حدی تهیه کننده باید پاسخگو باشد. من به عنوان کارکران تمام تلاشم را می‌کنم که هنر کارگردانی را به کار ببرم و یک فیلم خوب بسازم.

آبیار درباره اینکه چرا از نویسندگی فاصله گرفته‌اید و نمی‌خواهید به دنیای نویسندگی باز گردید گفت: من تا ساخت «نفس» هم می‌نوشتم و کارهایم به چاپ هم می‌رسید. فاصله من از نوشتن به اندازه‌ای فیلمی بود که ساختم. فیلم «نفس» هم بر اساس یکی از رمان‌های من ساخته شده است. هرگز ادبیات برای من فراموش نمی‌شود.

وی درباره پروانه نمایش فیلم و زمان اکران فیلم «شبی که ماه کامل شد» اطلاع دارید افزود: متأسفانه خیر. خبر ندارم. این موضوع را تهیه کننده خبر دارد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
خواسته بخش زیادی از مردم، انتقام خون رهبر شهید است
رهبری بر اساس تعهد رئیس‌جمهور اجازه تفاهم را صادر کردند / امروز دستاورد عملی این تفاهم برای ملت چیست؟
سراب‌نامه اسلام‌آباد به هیچ آبی نمی‌رساند
نهاد متولی امنیت، تماشاچی و منفعل است
مدیریت جدید تنگه هرمز» سرمایه ملی ایران است
حضور حداد عادل در کنار مزار رهبر شهید و خانواده ایشان
تلفیق شعارهای سیاسی با باورهای مذهبی در مراسم تشییع قائد شهید امت
خشم آمریکا از مراسم تشییع در عراق
تداوم حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف جنوب لبنان
دبیرکل فدراسیون فوتبال برکنار شد
حضور در برنامه ماهواره‌ای جنجالی کار دست فیروز کریمی داد!
پل ریلی آق‌قلا ۲۴ ساعت پس از حمله دشمن به مدار خدمت بازگشت
فرایند ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۶ اعلام شد
پرداخت حقوق به خانواده شهدای جنگ رمضان ابلاغ شد
بدرقه‌ میلیونی قائد شهید امت، لرزه بر اندام قاتلان مردم ایران انداخت
آزادی بیان به سبک آمریکایی
ادعای ورود ۱۰ فروند هواپیمای عربستان به ناوگان هوایی کشور کذب است
انتقام خواست ملّت ما است و به‌طور حتمی باید صورت بگیرد
لیست مازاد پرسپولیس مشخص شد
اروپا احتمالا با پرداخت عوارض در تنگه هرمز موافقت می کند
ملت عراق ثابت کرد راه امام خامنه‌ای را دنبال می کند
اعضای شورای مرکزی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی منصوب شدند
کسب مقام نخست تیم ملی المپیاد ریاضی ظرفیت بالای جامعه علمی ایران را به نمایش گذاشت
برنامه سرویس‌های دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی در ایام فرجه امتحانات
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل و توسعه آموزش‌های آزاد
یک استاد دانشگاه: خودباوری علمی شرط تبدیل دانشگاه به پیشران پیشرفت کشور است
دانشگاه شیکاگو علیه هوش مصنوعی
پارک‌های فناوری سنتی به پارک‌های سرمایه‌سازی تغییر ماموریت می‌دهند/ایجاد حساب سرمایه‌ساز
تفویض بخشی از خدمات صندوق نوآوری به پارک‌های علم و فناوری
شبکه‌سازی انجمن‌های علمی دانشجویی، کلید حل مسائل کشور است
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل در دانشگاه امیرکبیر
تسهیل اسکان دانشجویان کارشناسی و تمدید مهلت ثبت‌نام خوابگاه تابستان
آغاز انتخاب واحد ترم تابستان دانشگاه پیام نور از ۲۲ تیر
شرایط پذیرش دانشجوی بین‌المللی غیربورسیه در دانشگاه علامه اعلام شد
پیام تبریک معاون علمی برای قهرمانی تیم ملی المپیاد ریاضی ایران در چین
آزمون ارتقاء دستیاران تخصصی دندانپزشکی ۱۹ شهریور برگزار می شود
دعوت‌شدگان مصاحبه دکتری استادمحور دانشگاه تربیت مدرس مشخص شدند
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
تعیین زمان امتحانات نهایی و کنکور در اختیار مراجع اجرایی است
اتصال هدفمند نخبگان به نیازهای ملی و صنعتی؛ رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان
برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از ۲۰ تیر به‌صورت «حضوری»
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top