تاریخ انتشار: سه شنبه 1397/12/14 - 09:01
کد خبر: 304468

خطر‌های پنهان در خانه تکانی شب عید!

پزشکان و متخصصان تأکید می‌کنند به‌هیچ‌عنوان مواد شوینده را باهم مخلوط نکنید. زیرا ترکیب اسیدکلریدریک با مواد شوینده به متصاعد شدن گاز کلر منجر می‌شود که استنشاق این گاز، التهاب مخاط تنفسی را در پی دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از افکارنیوز، با نزدیک شدن به روز‌های سال، خانه‌تکانی و نظافت خانه به یکی از دغدغه‌های اصلی خانم‌ها تبدیل می‌شود. در این میان بعضی خانم‌ها به دلیل وسواس و حساسیت زیاد در تمیز کردن در و دیوار، انواع شوینده‌ها را باهم ترکیب می‌کنند. درحالی‌که پزشکان و متخصصان تأکید می‌کنند به‌هیچ‌عنوان مواد شوینده را باهم مخلوط نکنید. زیرا ترکیب اسیدکلریدریک با مواد شوینده به متصاعد شدن گاز کلر منجر می‌شود که استنشاق این گاز، التهاب مخاط تنفسی را در پی دارد. استنشاق گاز کلر گاهی باعث بروز علائم خفیفی مانند آبریزش بینی، آبریزش چشم و سوزش مخاط تنفسی می‌شود و گاهی هم شرایط اورژانسی برای فرد پیش می‌آورد که به درمان جدی نیاز دارد.

همچنین گفتنی است، بخار‌های ناشی از ترکیب سفیدکننده‌ها با شوینده‌های حاوی الکل، یکی از خطرناک‌ترین مواردی هستند که می‌توانند از چنین ترکیب‌هایی متصاعد شوند و راه‌های هوایی و تنفسی را به‌شدت تحریک کنند. البته نباید این نکته را فراموش کرد که این بخار‌ها می‌توانند از ماسک هم عبور کرده و برای فردی که در معرض آن قرار دارد، مشکلات تنفسی ایجاد کنند.

به همین دلیل به تمام افرادی که قصد استفاده از چنین ترکیب‌هایی را دارند، توصیه می‌شود که راه‌های هوایی مناسب برای ورود و خروج هوای آزاد را باز کنند، یعنی اگر محلی که قرار است تمیز کنند، مجهز به تهویه هوا یا در و پنجره است، حتما در و پنجره‌ها را باز نگه‌دارند یا تهویه را روشن کنند.

استفاده از دستکش و ماسک برای پیشگیری از ایجاد حساسیت‌های تنفسی یا پوستی هنگام استفاده از شوینده‌های مختلف توصیه می‌شود. در ضمن مواد شوینده و سفیدکننده خاصیت سوزانندگی هم دارند، بنابراین باید تماس پوستی با آن‌ها را به حداقل برسانید. اگر چنین موادی با پوست یا چشم شما تماس مستقیم پیدا کردند، حتما محل تماس را با آب فراوان بشویید و سپس به پزشک مراجعه کنید. توصیه دیگر این است که شوینده‌ها و پاک‌کننده‌ها را حتما به‌صورت رقیق‌شده استفاده کنید و آن‌ها را مستقیم روی سطوح نریزید. این کار از انتشار بخار شوینده‌ها و ایجاد مشکلات تنفسی پیشگیری می‌کند.

مراقب کودکان باشید
اغلب پزشکان معتقدند در صورت استفاده از مواد جرم‌گیر، سفیدکننده و اسپری‌های خوشبوکننده هوا در خانه، خطر جدی کودکان را تهدید می‌کند. کودکان بیشتر در معرض خطر مواد سمی تشکیل‌دهنده پاک‌کننده‌ها و شوینده‌ها قرار می‌گیرند؛ زیرا بدن آنان سریع‌تر مواد شیمیایی را جذب می‌کند. از سوی دیگر کودکان اغلب اشیا و مواد خارجی را در دهان خود قرار می‌دهند، هنگامی‌که اسپری‌های خوشبوکننده یا سایر پاک‌کننده‌ها در محیط خانه استفاده می‌شود در هوا پخش‌شده و روی اشیای خانه می‌نشیند و کودکان با بردن اشیا به سمت دهان، این ذرات را به بدن خود منتقل می‌کنند.

دکتر صفری، فوق تخصص آسم و آلرژی و ایمونولوژی در مورد خطرات نگهداری این مواد در منزل می‌گوید: نگهداری این مواد در منزل بسیار خطرناک است. مسمومیت با این مواد برای کودکان خطر جدی محسوب می‌شود. مواد شوینده با غلظت بالا نباید به‌راحتی در دسترس کودکان قرار گیرد. بخصوص اگر این مواد داخل شیشه، لیوان و یا ظروف مشابه نگهداری شود؛ زیرا بلع مواد شوینده و بخصوص جوهر نمک و سفیدکننده باعث سوختگی مخاط دهان کودکان می‌شود و حتی ممکن است در ناحیه مری سوراخ ایجادشده و به مرگ آن‌ها منجر شود. ازاین‌رو بیشتر باید مراقب کودکان بود و افرادی که مشغول کار با این مواد هستند در و پنجره‌ها را باز بگذارند تا بخار ناشی از این مواد در منزل پراکنده نشود.

شستن ظرف‌شویی و زدودن بوی نامطبوع آن
محققان بر این باورند می‌توان برای نظافت خانه از بعضی پاک‌کننده‌های طبیعی استفاده کرد. ظرف‌شویی معمولا پس از مدتی تیره‌رنگ شده و بوی آن آزاردهنده می‌شود. برای رفع این مشکل پس از شستن ظرف‌شویی، ترکیب آب و آب‌لیمو را درون ظرف‌شویی بریزید تا به‌آرامی از طریق لوله‌های انتقال پساب به چاه خارج شود.

یک روش دیگر برای تمیز کردن لوله انتقال پساب به چاه، استفاده از پوست لیموترش و پرتقال است. کافی است مقداری پوست لیمو و پرتقال را به همراه سرکه سفید درون قالب یخ ریخته و آن را درون فریزر قرار دهید. پس‌ازآنکه قالب‌های یخ بسته شد، یخ را بر روی صافی روی خروجی آب قرار دهید و شیر آب را با فشار کم روی آن بازکنید.

روش دیگر استفاده از مخلوط جوش‌شیرین و سرکه سفید است. کافی است این ترکیب را ۱۰ دقیقه درون ظرف‌شویی ریخته و راه خروجی آب را با درپوش مخصوص ببندید. پس از ۱۰ دقیقه درپوش را بردارید و اجازه دهید مایع وارد لوله‌ها شود.

استفاده از خوشبوکننده‌های طبیعی به‌جای خوشبوکننده‌های شیمیایی

یک ظرف کوچک به همراه مقداری آب روی گاز قرار دهید. به‌عنوان اسانس می‌توان از ترکیبات زیر استفاده کرد:

-یک برش لیموترش با پوست به همراه یک قاشق غذاخوری رزماری و مقدار کمی وانیل

-یک برش لیموترش با پوست به همراه ریشه زنجبیل

-یک برش پرتقال با پوست به همراه یک قاشق چای‌خوری دارچین و مقدار کمی جوز و میخک

-یک برش لیموترش با پوست و دو قاشق غذاخوری آویشن

استفاده از این مواد طبیعی علاوه بر خوشبو و ضدعفونی کردن محیط، خاصیت آرامش‌بخشی نیز دارند.

پاک کردن رسوب از شیرآلات

برای پاک کردن رسوب شیرآلات در یک کیسه پلاستیکی مقداری سرکه سفید ریخته و شیر را به‌دقت درون کیسه قرار دهید و در آن را محکم ببندید. پس از ۱۲ ساعت کیسه را بازکنید، تمام رسوبات از بین رفته‌اند.

پاک کردن سرویس بهداشتی

برای این کار مقداری جوش‌شیرین روی سرویس بهداشتی ریخته و اجازه دهید به مدت یک ساعت بماند، سپس روی آن مقداری سرکه سفید ریخته و پس از پنج دقیقه با برس مخصوص بشویید. به‌طور خلاصه می‌توان گفت که سرکه سفید، نمک طبیعی، جوش‌شیرین، بوراکس، نوشابه، آب‌اکسیژنه و لیمو خاصیت پاک‌کنندگی فوق‌العاده دارند و جایگزین مناسبی برای مواد شوینده شیمیایی است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کلیات طرح مقابله با نفوذ بیگانگان تصویب شد
احتمال تغییر در نحوه برگزاری جلسات علنی مجلس
دانشگاه‌های انگلیس روی لبه تیغ
پایان تلخ زندگی استاد کمبریج در میانه جنجال دانشگاهی
هشدار درباره سرعت سالمندی ایران
توزیع کارت کنکور از فردا
رؤیای خانه‌دار شدن بر باد رفت
آغاز ثبت‌نام آزمون دکتری وزارت بهداشت از امروز
امتحانات دروس تابستانی دانشگاه‌ها «حضوری» شد
رسانه عبری: باید می‌دانستیم حزب‌الله به حمله به علی‌الطاهر پاسخ می‌دهد
مراسم بزرگداشت چهلّم «آقای شهید ایران» در تهران، قم و مشهد
ناوهایی که لنگرگاهشان سوخت / روایت نیویورک‌تایمز از فرسایش پنهان قدرت آمریکا در جنگ با ایران
۱۴ میلیون نفر در سنین فعال ازدواج، مجرد هستند
جنگ شکست‌خورده جمهوری خواهان علیه ایران را پایان دهید
تداوم جنایات دشمن اسرائیلی بی پاسخ نخواهد ماند
واکنش قطر به بازداشت خلبانان ایرانی
ادعای ضد ایرانی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس
کاپیتان جدید تیم ملی والیبال مشخص شد
پیروزی پرسپولیس برابر شمس آذر در نیمه اول
سکوت شورای امنیت سازمان ملل در قبال لبنان تاسف‌بار است
اتفاق باورنکردنی در پرسپولیس!
حمایت از نخبگان دانشگاهی با اولویت هوش مصنوعی و ارتباطات کوانتومی
دانشگاه‌های انگلیس روی لبه تیغ
پایان تلخ زندگی استاد کمبریج در میانه جنجال دانشگاهی
توزیع کارت کنکور از فردا
آغاز ثبت‌نام آزمون دکتری وزارت بهداشت از امروز
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
بازسازی دانش‌بنیان‌های آسیب دیده دانشگاه شریف با خط اعتباری جدید
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
۴ مدال‌آور المپیاد جهانی هوش مصنوعی به دانشگاه شریف می‌روند
آغاز سال تحصیلی دانشگاه تهران از ۴ مهر/ تصمیم‌گیری درباره نحوه حضور دانشجویان
آقامیری: هدفمندسازی یارانه تغذیه دانشجویان نیازمند مطالعه و اجرای دقیق است
اختلال موقت در درگاه پرداخت آزمون‌های علوم پزشکی
دانشجویان، هوش مصنوعی را به جای خود سر کلاس می‌فرستند!
شکایت جنجالی علیه دانشگاه کلمبیا
شنبه آخرین مهلت ثبت‌نام در ۵ آزمون علوم پزشکی/ برگزاری آزمون ۲۹ مرداد
آغاز نام‌نویسی بیست‌ودومین فراخوان جذب هیئت علمی پزشکی از فردا
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
ابتکار دانشگاه میشیگان برای کاهش استرس دانشجویان
شرایط پذیرش دانشجوی بدون آزمون در دوره‌های ارشد و دکتری اعلام شد
ممنوعیت تحصیل همزمان و شرکت پذیرفته‌شدگان دوره‌های رایگان در آزمون ارشد علوم پزشکی
اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم ارتباطات و رسانه ایران تشکیل شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top