تاریخ انتشار: جمعه 1397/12/17 - 13:29
کد خبر: 304823

تولید نفت اوپک دوباره سقوط کرد

نظرسنجی پلاتس از مقامات صنعتی، تحلیل‌گران و آمارهای کشتیرانی نشان داد با ادامه کاهش تولید داوطلبانه عربستان سعودی و افت تولید ونزوئلا تحت تحریم‌های آمریکا، تولید نفت اوپک در ماه فوریه ۶۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، نظرسنجی پلاس نشان داد تولید نفت اوپک در ماه فوریه ۶۰ هزار بشکه در روز نسبت به ماه ژانویه کاهش پیدا کرد و به ۳۰.۸۰ میلیون بشکه در روز رسید که پایین‌ترین سطح تولید این گروه از مارس سال ۲۰۱۵ به حساب می‌آید که گابن، گینه استوایی و کنگو هنوز به این گروه ملحق نشده بودند اما قطر عضو آن بود.

با وجود این کاهش، اعضای اوپک هم‌چنان تا پایبندی کامل به توافق کاهش تولید خود که از ژانویه به اجرا گذاشته شده است، فاصله دارند. نرخ پایبندی ۱۱ عضو اوپک که در پیمان کاهش تولید مشارکت دارند در فوریه ۷۹ درصد بود و هنوز تولیدشان ۱۷۰ هزار بشکه در روز بالاتر از سقف تولید گروهی ماند. با این حال نرخ پایبندی اعضای اوپک نسبت به ۷۶ درصد در ژانویه اندکی بهبود یافت.

طبق محاسبات پلاتس، نیجریه و عراق هم‌چنان بالاتر از سهم‌شان نفت تولید می‌کنند در حالی که ونزوئلا و ایران تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند و در لیبی بی‌ثباتی داخلی هم‌چنان روی تولید نفت این کشور تأثیر گذاشته است.

تحت این توافق که قرار است تا ژوئن اجرا شود، اعضای اوپک همراه با ۱۰ تولیدکننده خارج از این گروه شامل روسیه، باید مجموعاً تولیدشان را ۱.۲ میلیون بشکه در روز کاهش دهند.

آمار فوریه از سوی کمیته نظارتی مشترک مشترک وزیران اوپک و غیراوپک که شامل شش کشور به ریاست مشترک عربستان سعودی و روسیه است، مورد بازبینی قرار خواهد گرفت. این کمیته قرار است ۱۸ مارس در جمهوری آذربایجان برای بررسی وضعیت بازار و ارزیابی پایبندی مشارکت‌کنندگان در توافق دیدار کند.

طبق نظرسنجی پلاتس، عربستان سعودی که بزرگترین تولیدکننده اوپک است تاکنون به تعهدات خود عمل کرده و تولیدش را به ۱۰.۱۵ میلیون بشکه در روز کاهش داده که ۱۶۰ هزار بشکه در روز پایین‌تر از سهمیه تولید ۱۰.۳۱ میلیون بشکه در روز بوده و تولید عربستان را به پایین‌ترین سطح از ماه مه سال ۲۰۱۸ رسانده است.

خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرده که این کشور تولیدش را در مارس به ۹.۸ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد داد.

ونزوئلا که تولیدش سال‌ها به دلیل کمبود سرمایه‌گذاری مشکلات فنی و مشکلات نیروی کار روند نزولی داشته است، در فوریه ۱.۱۰ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۶۰ هزار بشکه در روز کاهش ماه به ماه داشت. این کشور تا پایان فوریه ۱۰.۸ میلیون بشکه نفت داشت که بدون خریدار مانده بود. تولید نفت این کشور ۹۱۰ هزار بشکه در روز در دو سال گذشته کاهش یافته و به پایین‌ترین سطح از زمان اعتصاب صنعتی در اواخر سال ۲۰۰۲ و اوایل سال ۲۰۰۳ رسیده است.

ایران موفق شد تولید خود را در فوریه ثابت نگه دارد و ۲.۷۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد زیرا خریداران متعدد در این ماه از معافیت از تحریم‌های آمریکا بهره برده و به خرید نفت ایران ادامه دادند.

بنا بر بررسی پلاتس، عراق در فوریه ۴.۶۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۱۶۰ هزار بشکه در روز بالاتر از سهمیه تولید این کشور بود.

نیجریه‌ای که از توافق کاهش تولید قبلی معاف شده بود اما این بار قبول کرد تولید خود را محدود کند، ۱.۸۸ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۱۹۰ هزار بشکه در روز بالاتر است سهم تولید این کشور بود.

لیبی که در هفته جاری وضعیت اضطراری برای تولید میدان نفتی شراره به ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه در روز را لغو کرد ۸۷۰ هزار بشکه در روز نفت در فوریه تولید کرد که اندکی نسبت به ژانویه افزایش داشت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
زیارت تاریخی آقای شهید ایران / میزبانی باشکوه میلیون‌ها عراقی
مشهدالرضا در آستانه تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب +عکس
عشق به امام شهید مرز نمی‌شناسد/ تصویر ماندگار در بین‌الحرمین عراق +عکس
واکنش عزیزی به حمله آمریکا/ نظم ایرانی را در تنگه هرمز به رسمیت بشناسید
امکان برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان دانشگاه آزاد فراهم شد
ولایتی: به ماجراجویی‌ها پاسخ فوری داده می‌شود
شهادت سروان «علی معینی» در حمله جنایتکارانه آمریکا به بوشهر
مراسم بزرگداشت قائد شهید از سوی مقام معظم رهبری در قم برگزار می‌شود
تصویری از فرزند ارشد قائد شهید امت در کنار فرزندان آیت‌الله سیستانی
شهادت ۸ رزمنده ارتش در حمله آمریکا به جنوب کشور
ضرغامی: به زبان دیپلماسی اعلام کنید قاتل رهبر شهید در دسترس بود
انگلیس: باید آتش‌بس بین ایران و آمریکا برقرار شود
درگیری سپاه با گروهک‌های تروریستی در سردشت/ شهادت یک پاسدار
ایران حمله آمریکا و اسرائیل به مراکز فضایی خود را به سازمان ملل کشاند
غریب‌آبادی: با ترامپ قاتل باید با زبان خودش صحبت کرد
واکنش عراقچی به سخنان موهن رئیس تروریست آمریکا
پیام احساسی قلعه‌نویی پیرامون تیم ملی و جام جهانی
دیدار علما و بزرگان نجف اشرف با فرزند ارشد رهبر شهید انقلاب
بقائی: یادداشت تفاهم با آمریکا از ابتدا بر پایه اعتماد نبود
رایزنی‌ عراقچی با همتای قطری درباره وقایع اخیر در تنگه هرمز
فراتر از مرزها؛ آنجا که عشق، ژئوپلیتیک را شکست می‌دهد
امکان برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان دانشگاه آزاد فراهم شد
پنجمین نشست پایش برنامه پزشکی خانواده برگزار شد
پیشرفت پزشکی نوین در گرو سرمایه‌گذاری در علوم پایه است
آمادگی کامل زیرساخت‌های ارتباطی مشهد برای تشییع و تدفین رهبر شهید
همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد بلامانع شد
آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه برگزار می‌شود/ اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه داوطلبان
با اصل الگوی جدید تغذیه مخالفیم/این طرح ریسک تورم را به دانشجویان منتقل می‌کند
بزرگترین درس رهبر شهید برای کارآفرینان، حل مسئله و تبدیل معضل به فرصت بود
کاهش پذیرش دکتری در برترین دانشگاه‌های آمریکا
عبور از موانع فناوری‌های نرم و تقویت محتوای بومی؛ مصادیق امروز جهاد علمی
آغاز توزیع کارت کنکور ارشد از ۲۲ تیر؛ برگزاری آزمون در ۲۵ و ۲۶ تیر
جزئیات برگزاری آزمون شفاهی فلوشیپ اعلام شد/ رقابت ۱۳۱۸ داوطلب برای پذیرش ۶۸۳ نفر
راه‌اندازی دکتری «ارگونومی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران
مهلت ثبت نام ترم تابستان دانشگاه شریف تمدید شد
خونخواهی رهبر شهید تا تحقق کامل آرمان‌های انقلاب ادامه دارد
پیگیری وزیر علوم درباره روند اسکان و خدمات‌رسانی به زائران مراسم تشییع رهبر شهید در قم
پارادوکس علوم پایه در ایران؛ صعود در مرزهای علم، نصف شدن سهم دانشجویان در سه دهه
علوم انسانی از نگاه رهبر شهید؛ از تولید نظریه بومی تا حل مسائل جامعه
مجوز برگزاری ترم تابستانی "مجازی" ابلاغ شد
تدوین آیین‌نامه حمایت از طرح‌های فناورانه در دانشگاه علوم پزشکی ایران
حماسه وداع و تشییع هشداری راهبردی به استکبار جهانی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top