تاریخ انتشار: جمعه 1398/01/16 - 04:18
کد خبر: 307308

ساخت جمجمه شفاف با چاپگر سه بعدی

در شرایطی که تولید انواع دارو برای مقابله با آلزایمر نتیجه بخش نبوده، تولید جمجمه‌ شفاف با استفاده از چاپگر سه بعدی برای بررسی روند این بیماری در مغز امید برای درمان آن را افزایش داده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از نیواطلس، محققان می‌گویند جمجمه شفاف مشاهده فعل و انفعالات مغز که ناشی از شکل گیری آلزایمر می‌شود را تسهیل کرده و آنها از این روش برای مشاهده محتوای مغز در حال فعالیت موش‌ها استفاده کرده‌اند تا دریابند چگونه این بیماری یا جراحت‌های مغزی می‌تواند تأثیر مخربی بر روی بخش‌های مختلف مغز بگذارد.

پژوهشگران دانشگاه مینه سوتا وسیله‌ای موسوم به سی – شل را ابداع کرده‌اند که در واقع یک محفظه شفاف برای قرارگیری مغز و تداوم فعالیت‌های آن است. طراحی این جمجمه شفاف با اسکن دیجیتال کل سطح جمجمه موش و طراحی یک نمونه مصنوعی بر همین اساس صورت گرفته است.

پس از قراردادن کل محتوای مغز در این جمجمه از طریق جراحی بخش بالایی آن توسط جراحان با مهارت برداشته شده تا پژوهشگران بتوانند فعالیت مغز را با دقت مشاهده کرده و جزئیات آن را ثبت کنند. از این طریق می‌توان به تصویری روشن از بسیاری از فعالیت‌های ناشناخته مغز دست یافت و برای مقابله با برخی بیماری‌های خطرناک دیگر این بخش از بدن انسان برنامه ریزی کرد.

البته بعید به نظر می‌رسد این روش در مورد انسان قابل تکرار باشد. محققان می‌گویند بدن انسان چنین جمجمه‌ای را پس خواهد زد، ولی یافته‌های این پژوهش بر روی موش می‌تواند به درمان آلزایمر در انسان کمک شایانی کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بحران یمن راه‌حل نظامی ندارد
انجام پروازهای اربعین ایران‌ایر از ۱۴ فرودگاه به مقصد نجف
۵۷ کیلومتر از مسیرهای شهری کوتاه می‌شود
ادامه بررسی لایحه حمایت از شهروندان تهرانی در جنگ تحمیلی
همایون و مازیار؛ روایت شهادت دو برادر معلول در حمله آمریکا
کریمی: مشکلی با قلعه‌نویی ندارم اما هفته آینده تکلیفش مشخص می‌شود
هنوز تصمیمی برای ماندن قلعه‌نویی نگرفته‌ایم
تاکید بقائی بر ضرورت اجرای کامل نقشه راه یمن برای پایان‌دادن به رنج مردم این کشور
نخستین مدال تاریخ هاکی «چمنی» ایران و صعود مقتدرانه به جام جهانی
سفارت آلمان در تهران همچنان باز است
اربعین، پیوندی ناگسستنی میان ملت‌های ایران و عراق ایجاد کرده است
تاکید بقائی بر ضرورت راه‌حل عادلانه برای بحران یمن
سردار قاآنی: رفع محاصره ۱۱ ساله یمن، مطالبه‌ای به حق برای مردم مظلوم این کشور است
خطیب‌زاده: جنگ برای آمریکا دستاوردی ندارد و گفت‌وگو بر پایه احترام متقابل بهترین گزینه است
حمله به نفتکش نزدیک سواحل عربستان سعودی
قلعه‌نویی، میهمان جلسه آینده هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال
تجدیدعهد اساتید و دانشگاهیان با قائد شهید امّت
مبلغ فردی وام اشتغال برای سال ۱۴۰۵ به حداقل ۴۰۰ میلیون تومان برسد
نحوه تمیز کردن فرش براساس نوع آن
از فرار روغن تا قفل شدن ایرند؛ تاوان سنگین اعتماد به فیلترهای مصرفی بی‌کیفیت
وال استریت ژورنال: موشک‌های ایران روزبه‌روز خطرناک‌تر می‌شوند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top