تاریخ انتشار: دوشنبه 1398/01/19 - 09:17
کد خبر: 307693

ریاست بانک جهانی بار دیگر در انحصار آمریکا ماند

تایید «دیوید مالپاس» نامزد پیشنهادی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای تصدی ریاست بانک جهانی، بار دیگر انحصار آمریکا بر این نهاد بین المللی مالی را تکرار کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایرنا، مالپاس از مقامات سابق وزارت خزانه داری آمریکا روز جمعه 16 فرودین ماه با رای 25 عضو هیات مدیره بانک جهانی به عنوان رئیس جدید این نهاد که 189 کشور در آن عضویت دارند، منصوب شد.

مالپاس از منتقدان قدیمی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول است و در صورتی که با دیدگاه های ترامپ درباره فاصله گرفتن از نهادهای بین المللی همچون سازمان جهانی تجارت و سازمان ناتو موافق باشد، این انتصاب می تواند آغازگر جنجالی جدید در عرصه جهانی باشد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، او از روز سه شنبه هفته جاری دوره پنج ساله خدمت خود را آغاز خواهد کرد. مالپاس جانشین 'جیم یونگ کیم' رئیس قبلی بانک جهانی شده که اوایل سال جدید میلادی و سه سال قبل از پایان دوره خود کناره گیری کرد.

جیم یونگ کیم نیز توسط «باراک اوباما» رئیس جمهوری سابق آمریکا معرفی شده بود.

مالپاس در زمانی که به عنوان معاون امور بین الملل وزارت خزانه داری آمریکا خدمت می کرد به جلب حمایت از اختصاص 13 میلیارد دلار تامین مالی برای بانک جهانی کمک کرد.

جیم یونگ کیم، نخستین بار در ژوئیه 2012 میلادی به عنوان رئیس بانک جهانی انتخاب شد. دوره دوم ریاست او در سال 2017 آغاز شد و قرار بود تا سال 2021 ادامه پیدا کند.

از زمان تاسیس بانک جهانی در سال 1945 یک آمریکایی ریاست آن را برعهده داشته است.

شبکه خبری انگلیسی زبان 'بی بی سی'، مالپاس را یک «وفادار» به ترامپ توصیف کرده و به سابقه او به عنوان مشاور اقتصادی ارشد ترامپ در جریان کمپین انتخاباتی سال 2016 اشاره کرده است.

بر اساس این گزارش، انتصاب مالپاس مباحثی را برانگیخته و برخی نگران هستند که وی به عنوان یک منتقد بانک جهانی به دنبال کاهش نقش این نهاد بین المللی باشد.

بی بی سی نوشت: مقام های کاخ سفید در فوریه گذشته اعلام کردند، مالپاس که همچنین از جمهوریخواهان با سابقه است، خواستار اصلاحات در این بانک است.

مالپاس در واکنش به تایید انتصاب خود نوشت: هدف ما فقر زدایی و دستیابی به رفاه برای همه کشورها است.

آمریکا 16 درصد از سهم بانک جهانی را در اختیار دارد. سهم این کشور در این بانک به این کشور در اعمال قدرت در تصمیم گیری های این نهاد کمک می کند. چین بعد از ژاپن سومین سهامدار بانک جهانی است.

«کریستوفر کیلی» استاد و کارشناس اقتصادی در دانشگاه فیلادلفیا در این زمینه گفت: احتمالا چین و دیگر سهامداران تلاشی برای جلوگیری از انتصاب مالپاس نکردند زیرا می دانستد که نمی توانند مانع انتصاب نامزد آمریکا شوند.

این استاد دانشگاه افزود: از آنجا که آنها مشاهده کرده اند که ترامپ چگونه کسانی را که در برابر خواسته او می ایستند، مجازات می کند، آنها تمایلی با جنگ با آمریکا ندارند.

بر اساس گزارش بی بی سی، مشروعیت روند گزینش ریاست بانک جهانی موضوع جدیدی است که مورد مداقه و بررسی قرار گرفت زیرا گزینه ترامپ تنها نامزد جانشینی جیم کیم رئیس قبلی بانک جهانی بوده است.

مالپاس گفته است بانک جهانی باید وام های کمتری در اختیار کشورهایی مانند چین قرار دهد که با وجود با درامد متوسط، به استدلال او از نظر مالی به اندازه کافی قوی هستند.

او همچنین نظم جهانی را به چالش کشیده و در یک سخنرانی در اندیشکده شورای روابط خارجی در سال 2017 گفت: چندجانبه گرایی اساسا به نقطه ای گسترش یافته که به رشد اقتصادی آمریکا و جهان آسیب می رساند.

طبق یک رسم دیرینه، آمریکا رئیس بانک جهانی، اروپا مدیر عامل صندوق بین المللی پول و ژاپن رئیس بانک توسعه آسیا را انتخاب می کند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
در سفر رافائل گروسی به تهران موارد
انتقاد یک امام جمعه از مشروب‌خوری برخی پزشکان ایرانی
فوت دردناک نخبه کنکوری به همراه پدرش +جزِئیات
زشت است جمعیتی در یک صنف مقدس(پزشکان) با عادی انگاری، دسته جمعی مجلس گناه برپا کنند
بارش‌های باورنکردنی باران در یک استان غربی
شیعه جعفری
مقاومت اسلامی عراق برای اولین بار تل آویو را هدف قرار داد
محرومیت از تحصیل در انتظار داوطلبان متخلف / اعتراض دانشجویان شریف / جذب ۷۲ هزار معلم از طریق آزمون‌های استخدامی
مرکز تولید مشروبات الکلی در رژیم‌ صهیونیستی هک شد
لیست انتخاباتی شورای وحدت منتشر شد
طرز تهیه خورش بادمجان با گوشت چرخ کرده
شگفت‌زدگی فعال اقتصادی چینی از پیشرفت‌ دانش‌بنیان‌ها در حوزه انرژی خورشیدی
بیش از ۴۰ درصد رای‌دهندگان آمریکایی جنگ داخلی را محتمل می‌دانند
شهادت ۳ شهروند ترکیه‌ای از سوی رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر
پیام اعتراض دانشجویان آمریکا، پایان دادن به جنایت در غزه است
تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه بدلیل اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین
تقلای سنای آمریکا برای جلوگیری از بازداشت مقامات تل آویو
۲۰۰ بازداشت فقط در یکی از دانشگاه‌های امریکا
یورش اشغالگران به مناطق مختلف کرانه باختری/ شهادت ۱۸ فلسطینی
بمباران بامدادی رفح در جنوب نوار غزه/ شهادت شماری از فلسطینیان
دانشگاه «ساینس‌پو» فرانسه به دلیل اعتراضات تعطیل شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top