تاریخ انتشار: چهارشنبه 1398/02/11 - 16:43
کد خبر: 310532

سیستمی که امواج مغز را به گفتار تبدیل می‌کند

دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا سان فرانسیسکو با استفاده از الگوریتم آموزش‌پذیر و شبکه عصبی مصنوعی و کار گذاشتن الکترودهایی روی مغز، امواج مغز را به کلام شنیداری تبدیل کردند. این سامانه هوشمند تبدیل امواج مغز به گفتار می‌تواند در آینده برای کسانی که قدرت تکلم خود را از دست داده‌اند، مفید واقع شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از شبکه؛ وقتی حرف می‌زنید، مغز شما سیگنال‌های خاصی را از قشر خود (کورتکس) به ماهیچه‌های فک، لب و حنجره‌تان می‌فرستد تا حرکات‌شان را برای تولید صداهای مناسب هماهنگ کند.

ادوارد چانگ از دانشگاه کالیفرنیا سان فرانسیسکو (UCSF) می‌گوید: «مغز آنچه را که قصد گفتنش را دارید به حرکات (مناسب) در مجرای صوتی تبدیل می‌کند و این همان چیزی است که می‌کوشیم رمزگشایی‌اش کنیم.»

او و همکارانش فرآیندی دومرحله‌ای طراحی کردند تا با استفاده از مجموعه‌ الکترودهایی که روی بخش کنترل‌کننده حرکات در مغز کار گذاشته شده بود، و نیز با شبیه‌سازی کامپیوتری مجرای صوتی، صدای گفتاری را بازتولید کنند.

در این پروژه، روی قشر حرکتی مغز پنج نفر مبتلا به صرع الکترودهایی نصب شد. از این افراد خواسته شد تا 101 جمله متشکل از کلمات و عبارات را که حاوی همه صداهای موجود در زبان انگلیسی بود، با صدای بلند بخوانند. زمانی که آن‌ها مشغول خواندن جملات بودند، پژوهشگران سیگنال‌های ارسالی از قشر حرکتی مغز آن‌ها را ضبط می‌کردند.

هنگامی که انسان حرف می‌زند حدود 100 ماهیچه بدن او درگیر این کار می‌شود. برای کنترل تمام این حرکات، مجموعه‌ای از سلول‌های عصبی مغز هم‌زمان و در لحظه فعال می‌شوند. پژوهشگران برای این منظور الگوریتم هوشمند آموزش‌پذیری طراحی کردند که بتواند صدای کلمات ادا شده‌ را از مجموعه سیگنال‌های ارسالی به لب‌ها، آرواره و زبان بازتولید کند.

وسیله هوشمند آن‌ها تنها با 25 دقیقه گفتار صوتی، آموزش دید اما برای ارتقای سامانه رمزگشا داده‌های بیشتری لازم بود. آن‌ها سامانه رمزگشا را مطابق با زبان گفتاری هر یک از بیماران شرکت‌کننده در این آزمایش آموزش دادند تا بتواند سیگنال‌های مغز آن‌ها را به صدا تبدیل کند.

صداهایی که این سامانه هوشمند تولید می‌کند دقیق و بی‌نقص نیست، اشتباهات آن هم کم نیست، اما کلیت جمله را می‌توان فهمید. به‌گفته چانگ، شبکه مصنوعی عصبی در رمزشگایی آواهای سایشی (مثل صدای «ش» در واژه «شن») خوب بود اما در تولید آواهای انسدادی یا انفجاری (مثل صدای «د» در واژه «در») مشکل داشت.

این سامانه هوشمند می‌تواند به افرادی که قبلا قدرت تکلم داشتند و پس از جراحی یا در اثر بیماری‌هایی مانند اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) توان تکلم را از دست داده‌اند، سودمند واقع شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دانیال ایری رسما پرسپولیسی شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
متکی: جنگ زمینی علیه ایران بلوف است
پزشکیان: علم بدون مهارت و ایمان، راهگشای حل مشکلات کشور نیست
سرلشکر جعفری: رهبر شهید طی ۳۷ سال، امت آماده برای بعثت را شکل داد
تیم‌ ملی فانکشنال فیتنس ایران نایب قهرمان آسیا شد
وزارت بهداشت: ۱.۶ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا نیاز داریم
دیدار و گفتگوی معاونین وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن
ادعای مقام پاکستانی درباره ادامه مذاکرات پیرامون بازگشایی تنگه هرمز!
ذخایر راهبردی نفت آمریکا به پایین‌ترین حد از دسامبر ۱۹۸۲ رسید
آیین بزرگداشت امام مجاهد شهید +عکس
مهران مدیری تحت درمان است
مومنی: آموزش و پرورش باید در کنار سه قوه، «قوه چهارم» کشور باشد
«ایران دیجیتال» مسیر توانمندسازی نسل آینده را آغاز کرد
ادعای سنتکام درباره تداوم محاصره دریایی ایران
 قانون مقابله با نفوذ؛ ضرورتی راهبردی برای حفظ استقلال ملی از مسیر شفافیت
عارف: دشمن پس از شکست نظامی به‌دنبال فروپاشی اجتماعی است
ترامپ: در آستانه توافق با ایران نیستیم
دادستانی تهران علیه برنامه «آزاد» به اتهام نشر اکاذیب اعلام جرم کرد
۳ مدال برنز برای فرنگی‌کاران جوان ایران
علی‌آبادی: مصرف برق کشور برای نخستین‌بار در دو سال اخیر کاهشی شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
تمدید مهلت رفع نقص پرونده تحصیلی دانشجویان
خط ویژه جذب هیئت علمی در رشته هوش مصنوعی ایجاد شد
تقویم آموزشی دانشگاه صنعتی شریف برای سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ اعلام شد
پذیرش دکتری استادمحور در دانشگاه علامه‌
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top