تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/02/17 - 20:55
کد خبر: 311249

استفاده از تریبون مجلس برای یک استاندار!

نامه استاندار آذربایجان در اعتراض به نطق نماینده ارومیه به مدت ۷ دقیقه در صحن علنی مجلس قرائت شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، علی اصغر یوسف نژاد در جلسه نوبت عصر امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی نامه استاندار آذربایجان غربی در پاسخ به انتقادات نماینده ارومیه را قرائت کرد.

این نامه هم زمان با ریاست علی مطهری نایب رئیس مجلس بر صحن علنی قرائت شد، قرائت این متن بیش از ۷ دقیقه در صحن علنی مجلس به طول انجامید. نمایندگان در صحن علنی می‌توانند یک یا دو بار در سال نطق ۷ دقیقه‌ای داشته باشند.

متن کامل این نامه به شرح ذیل است:

«ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان در پاسخ به اظهارات یکی از نمایندگان مردم شریف ارومیه و اتهاماتی که به این جانب در صحن مجلس وارد نموده، لازم است مواردی را به اطلاع سروران گرامی برسانم. در ابتدا خداوند را شاکرم که فرصتی دست داد تا دوباره در صحن مجلس شورای اسلامی که زمانی نه چندان دور به عنوان وکیل ملت شریف ایران و منتخب مردم نسبت به پیگیری حقوق آنها از هیچ تلاشی فروگذار نکرده بودم، توقیف حضور دارم. از زمانی که توفیق خدمت در آذربایجان غربی به واسطه اعتماد رئیس جمهور و وزیر کشور یافته‌ام با در اولویت گذاشتن مبارزه با فساد در صدد احقاق حق مردم و بیت المال برآمدم؛ با توجه به موقعیت مرزی و منابع غنی آذربایجان غربی متأسفانه این استان جولانگاه فسادی ریشه دار و سازمان یافته شده است؛ لذا ساماندهی پایانه‌های مرزی، شناسایی و پاکسازی عوامل آشکار و به زانو در آوردن صادرات بی رویه، سوخت سهمیه مرزنشینان، شناسایی زمین خواران و نمونه‌های از این اقدامات را انجام داده‌ام. برای مبارزه بی امان با فساد و رانت در یک سال و نیم گذشته اقداماتی انجام دادم. به اطلاع می‌رسانم در همین خصوص مواردی منجر به تکمیل تحقیقات شده و به مراجع ذی‌صلاح قانونی معرفی شده و موارد دیگر در دست بررسی است که به محض تکمیل به سمع و نظر ملت و مردم استان می‌رسد. این استان نمونه‌ای بی‌نظیر از هم‌زیستی اقوامی است که صدها سال در کنار هم به صورت شرافتمندانه به حراست از مرزهای وطن پرداخته و شهدای چون امینی‌ها و باکری‌ها تقدیم میهن اسلامی کرده است. به راستی اینها شرف و اعتبار آذربایجان هستند. خرج شرف در جنجال‌ها و دعواهای انتخاباتی کسر شأن این واژه مقدس است.

مگر می‌شود کسی فرزند ایران باشد و در آذربایجان غربی بیگانه و مهمان خطاب شود؟ متأسفانه درد بزرگ استان این است که بعضی عامدانه و یا از روی غفلت این فرصت کم نظیر تنوع قومی و جمعیتی را به هدف اغراض انتخاباتی تبدیل به تهدیدی بزرگ و مانعی برای توسعه و رفاه مردم این منطقه می‌کنند. اما فرصت پیش آمده امروز را مغتنم دانسته و از نمایندگان رخصت می‌طلبم که به برخی موارد مطرح شده در نطق اضطراری یکی از نمایندگان شریف ارومیه پاسخ دهم. تا پیش از حضور بنده شاید مردم آذربایجان غربی در وضعیتی اسف بار و فساد گونه فروش سوخت آگاهی نداشتند همان سال‌هایی که برخی بزرگواران در کسوت مسئول رده بالای استانی انجام وظیفه می‌کردند، صدها میلیارد تومان پول مردم مظلوم و بیگناه مرزنشینان بدون هیچ ضابطه‌ای به روش‌های دلبخواهی و سلیقه‌ای هزینه شد و صدای اعتراضی از کسی درنیامد. حالا چگونه است امروز که حدود ۷۵ هزار خانوار در ۲۰ کیلومتری مرزهای استان از عوائد فروش قانونمند و شفاف سوخت بهره مند شدند برخی معترض بوده و با جوسازی و تذکر به وزیر کشور این احقاق حق را، پول پاشی بین مرزنشینان نامیده و موجب تورم می‌دانند و نسبت به قطع دست رانت خواران و مافیای سوخت و احقاق حق مرزداران معترض هستند؟ ضمن تشکر فراوان از حمایت‌های بی شائبه وزیر کشور و همچنین همراهی مجموعه نمایندگان فرهیخته استان آذربایجان غربی به استحضار می‌رسانم ما در مجموعه استانداری توانسته‌ایم که با تدوین یک سازوکار مشخص و قانونی و در قالب مزایده شریان‌های فساد سوخت را شناخته و مسدود کنیم. با طراحی این مدل در مدت یک سال بیش از ۴۵۰ میلیارد از محل فروش سوخت به خزانه واریز شده است. ارقام کلانی که هیچ گاه دیده نشده و معلوم نیست که تا قبل از این چطور در جیب افراد خاص رفته است.

نمایندگان محترم، مردم عزیز و اصحاب رسانه! تا قبل از حضور بنده در طی سال‌های ۹۴ تا ۹۶ مقدار ۱۶۴ میلیون لیتر سوخت مرزنشینان به فروش رفته که فقط ۵ میلیارد تومان از سود حاصل از فروش بین مرزنشینان به خزانه واریز شده است. اما با مدل جدید تنها در سال ۹۷ با فروش ۱۴۲ میلیون لیتر سود نزدیک به ۹۸ میلیارد تومان یعنی ۹۰ برابر نسبت به سه سال پیش از آن برای همین مردم درآمد کسب شده است در حالی که قیمت فروش سوخت در بازار مقصد تقریباً در هر دو مقطع یکسان بوده است.

در سریع‌ترین زمان ممکن و با نیازسنجی کارشناسان عوائد حاصله از فروش سوخت برای ۷۵ هزار خانوار از ساکنان ۲۰ کیلومتری نوار مرزی اختصاص یافته است، ساکنین روستاهای آن منطقه بیمه شده‌اند، تمامی دانش آموزان ۲۰ کیلومتری مرز از تحصیل رایگان بهره مند شدند. بیماران و نهادهای مرتبط با آنها مورد حمایت قرار گرفتند. اگر این اقدامات مصداق مبارزه با فساد و محرومیت زدایی نیست پس چیست؟

با توجه به نامگذاری سال‌های گذشته آذربایجان غربی توانسته است با برنامه ریزی انجام شده ۱۱۷ میلیون سرمایه گذاری خارجی را به طور مستقیم جذب نموده و اکنون در جایگاه سومی کشوری قرار گرفته است. همچنین ۲,۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری داخلی در استان انجام شده که از این میزان ۵۰۰ میلیارد تومان آن به بهره برداری رسیده است.

آذربایجان غربی در ارزیابی طرح پایش ملی و محیط کسب و کار رتبه دوم کشور در بین استان‌های سراسر کشور فرستاده و در جذب تسهیلات اشتغال پایدار روستایی بین روستاهای مختلف صاحب رتبه برتر شده است. در حوزه برنامه ریزی نیز پس از ۳۹ سال اولین دستور بنده پس از تصدی مسئولیت در استان برای تدوین سریع سند آمایش توسعه استان بوده است که خوشبختانه این سند آماده بهره برداری است. در خاتمه خدای را شاکرم که این توفیق به من عنایت شده است که سال‌ها در جوار نمایندگان مجلس درس مدیریت و سیاستگذاری بیاموزم و چه دانشگاهی بهتر از مجلس؟ به یقین تجربیات اجرایی و نظارتی دوران نمایندگی بسی مهمتر از رها کردن کرسی اجرایی است. با این امید که اقدامات و نیات ما صرفاً برای رضای خدا باشد و آن روز هرگز نیاید که با اقدامات نسنجیده دشمن را شاد نمایم.

محمد مهدی شهریاری
استاندار آذربایجان غربی

در ادامه شهاب نادری نماینده پاوه به قرائت این نامه در مجلس اعتراض کرد و گفت: به نمایندگان برای تذکرات شفاهی یک دقیقه فرصت می‌دهید اما ۷ دقیقه نامه یک استاندار به مجلس قرائت شد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
قائد امت اسلامی با استقبال باشکوه مردم خراسان، در پناه امام رضا (ع) آرام گرفت
امت مبعوث‌شده، تشییع رهبر شهید را به خیزش خون‌خواهی تبدیل کرد
از تفاهم اسلام‌آباد تنها جوهر امضاها باقی مانده، نه تعهداتش
به وقت انتقام
بیداری امت اسلامی مهم‌ترین دستاورد انقلاب امام خمینی(ره) است
مکزیک؛ مدعی جدید میزبانی جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹
معاون علمی رئیس‌جمهور: از دانش‌بنیان به قدرت‌بنیان حرکت می‌کنیم
شهادت یک مرزبان در پی حمله هوایی امریکا به مرزهای آبی
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه ۲۰ تیر
مشهد در وداعی میلیونی؛ اشک، پرچم و بغض در خیابان‌های منتهی به حرم
تکذیب هرگونه انفجار و حمله هوایی آمریکا به کرمانشاه
رونمایی پرسپولیس از شهرآبادی
اعلام آمادگی بسیج اساتید برای طرح دعاوی بین المللی انتقام خون امام شهید
نقض ‌قواعد بین‌المللی توسط ‌آمریکا‌ در حمله به زیرساخت‌های حمل‌ونقل
استمرار «بی‌هنجاریِ گرما» طی هفته آتی در اغلب استان‌ها/ هشدار گرمازدگی
۱۴ شهید و ۷۸ مصدوم در تجاوز آمریکا به ۵ استان
قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا با ۱۰ موشک بالستیک درهم کوبیده شد
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه ۲۰ تیر
مقام آمریکایی: در مجموع ۳۰ پهپاد MQ-۹ توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند
واشنگتن‌پست: ترامپ دوباره خودش را در مهلکه سیاسی انداخت که بعید است بتواند از آن خارج شود
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
تعیین زمان امتحانات نهایی و کنکور در اختیار مراجع اجرایی است
اتصال هدفمند نخبگان به نیازهای ملی و صنعتی؛ رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان
برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از ۲۰ تیر به‌صورت «حضوری»
تأکیدات رهبر شهید بر علم و فناوری، اقتصاد دانش‌بنیان را از شعار به یک گفتمان ملی تبدیل کرد
اعلام زمان برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای گروه پرستاری، اتاق عمل و هوشبری
امکان برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان دانشگاه آزاد فراهم شد
پنجمین نشست پایش برنامه پزشکی خانواده برگزار شد
پیشرفت پزشکی نوین در گرو سرمایه‌گذاری در علوم پایه است
آمادگی کامل زیرساخت‌های ارتباطی مشهد برای تشییع و تدفین رهبر شهید
همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد بلامانع شد
آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه برگزار می‌شود/ اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه داوطلبان
با اصل الگوی جدید تغذیه مخالفیم/این طرح ریسک تورم را به دانشجویان منتقل می‌کند
بزرگترین درس رهبر شهید برای کارآفرینان، حل مسئله و تبدیل معضل به فرصت بود
کاهش پذیرش دکتری در برترین دانشگاه‌های آمریکا
عبور از موانع فناوری‌های نرم و تقویت محتوای بومی؛ مصادیق امروز جهاد علمی
آغاز توزیع کارت کنکور ارشد از ۲۲ تیر؛ برگزاری آزمون در ۲۵ و ۲۶ تیر
جزئیات برگزاری آزمون شفاهی فلوشیپ اعلام شد/ رقابت ۱۳۱۸ داوطلب برای پذیرش ۶۸۳ نفر
راه‌اندازی دکتری «ارگونومی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران
مهلت ثبت نام ترم تابستان دانشگاه شریف تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top