تاریخ انتشار: یکشنبه 1398/04/16 - 15:50
کد خبر: 318643

رودخانه کرج در بی‌رحم‌ترین حالت ممکن

‌پدر برای نجات دو دختر و همسرش به آب زد، پسربچه هفت ساله در رودخانه سقوط کرد و مادر هم به دنبال او رفت تا پسرش را از آب بگیرد، مردی برای سلفی گرفتن با رودخانه در آب افتاد، دختربچه پنج ساله در رودخانه کرج غرق شد، سردی آب رودخانه کرج جان جوان ۲۵ ساله را گرفت، جست و جو برای یافتن مفقودین ادامه دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، این‌ها فقط گوشه‌ای از اخبار غم‌انگیزی‌ست که این روز‌ها از رودخانه کرج منتشر می‌شود، در آخرین مورد مادری ۳۲ ساله برای نجات پسر هفت ساله‌اش به آب زد، اما متأسفانه هر دو جان خود را از دست دادند.

در اکثر این خبر‌ها یک وجه مشترک وجود دارد، اینکه خانواده‌ای برای گذراندن اوقاتی خوش در کنار هم بوده‌اند، اما ناگهان یکی به رودخانه سقوط کرده و جانش را از دست داده و گاهاً دیگر اعضای خانواده هم برای نجات او به آب زده‌اند و اسیر آب‌های خروشان رودخانه کرج شده‌اند.

در طول این مدت هشدار‌های زیادی از طرف رسانه‌ها به گردشگران و مسافران عبوری از کنار رودخانه‌های البرز داده شده که یا به رودخانه نزدیک نشوند و یا در صورت اتراق مواظب کودکان و سالمندان باشند و البته هرگز فکر شنا در رودخانه به سرشان نزند، اما با وجود این هشدارها، در طول این مدت شاهد جان باختن ۱۶ نفر در رودخانه‌های استان البرز به خصوص رودخانه کرج بوده‌ایم.

برخی کم‌کاری نهاد‌های مسئول به خصوص آب منطقه‌ای به عنوان متولی رودخانه‌ها را عامل وقوع این حوادث می‌دانند، اما از طرف دیگر آب منطقه‌ای عنوان می‌کند که هشدار‌های لازم از طرف ما هم از طریق رسانه‌ها و هم از طریق نصب بنر و هم به صورت حضور تیم‌های گشت داده شده، ولی گردشگران قدرت رودخانه را دست کم گرفته و هشدار‌ها را جدی نمی‌گیرند.

جدا از بحث اینکه چه کسی مقصر رخداد این حوادث غم‌انگیز و دلخراش است که در جای خود باید حتماً بررسی شود، اما سوال اینجاست که چرا رودخانه کرج در بی رحم‌ترین حالت خود قرار گرفته است.

یکی از دلایل این موضوع سردی آب است، هلال احمر در مورد این مساله توضیح می‌دهد که برف کوه‌های منطقه این روز‌ها ذوب شده و در رودخانه جریان پیدا می‌کند، همین موضوع دمای رودخانه را تا حد زیادی کاهش داده و باعث می‌شود فرد دچار شوک شده و سردی آب عملکرد اندام وی را مختل کند، حال تصور کنید جسمی که ذره‌ای توان دفاع از خود در برابر صخره‌ها، سنگ‌ها و موج‌های رودخانه‌ای خروشان را ندارد چگونه می‌تواند سالم از آب خارج شود مگر اینکه معجزه‌ای رخ دهد.

دیگر موضوعی که رودخانه کرج را کشنده‌تر از همیشه کرده، افزایش حجم آبی است که در آن جریان دارد، گفته می‌شود دبی معمولی رودخانه کرج چیزی بین ۸.۵ تا ۹ هزار لیتر در ثانیه است، اما این روز‌ها این رقم به ۲۰ تا ۲۴ هزار لیتر در ثانیه رسیده است، حتی برخی از دستگاه‌ها این رقم را تا ۳۰ هزار لیتر در ثانیه هم عنوان کرده‌اند، جریان ۲.۵ تا سه برابر حد معمول، از رودخانه کرج یک موجود کشنده ساخته که مرگ در صورت تماس با آن را حتمی می‌کند.

نکته تأمل‌برانگیز در مورد حوادث دلخراش رودخانه‌های البرز به خصوص رودخانه کرج این است که تاکنون همه جان‌باختگان این حوادث یا مسافرانی از سایر استان‌های کشور بوده‌اند یا شهروندانی از کرج و سایر مناطق البرز و بومیان منطقه دچار رخداد هولناکی از طرف رودخانه کرج نشده‌اند، این یعنی بومیان از قدرت رودخانه خبر دارند و علی‌رغم ارتباط مداومی که با آن دارند به رودخانه نزدیک نمی‌شوند و بیشتر قربانیان کسانی هستند که از این وضعیت خبر ندارند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
در نشست وزیران خارجه کشورهای عربی و اسلامی در امان چه گذشت؟
پس از ماه‌ها کشمکش با دولت ترامپ، رئیس دانشگاه براون کنار می‌رود
سازش با یزید زمان، هرگز امنیت و رفاه به همراه نداشته است
«کارت امید مادر» شارژ شد
تعداد مصدومان حادثه شهرک شمس آباد به ۲۱نفر رسید
توافق نزدیک است!
واکنش تند رضاییان به استقلالی‌ها
مذاکره با تل‌آویو، چیزی جز شرم و تحقیر برای لبنان ندارد
از تخریب حرم و مجازات اعدام برای زیارت تا راهپیمایی میلیونی اربعین
شرط تداوم یارانه نقدی و کالابرگ اقامت در ایران است
مطالب خارج از مراجع رسمی فاقد سندیت است
سنگر خیابان را باشکوه‌تر از قبل حفظ می‌کنیم
رئیس‌جمهور به دنبال توافقی مرده است
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
مذاکرات با ایران هم‌اکنون در حال انجام است!
روابط ایران و عراق در بهترین وضع خود قرار دارد
چیزی به ایران نمی‌رسد
جنبش حماس از پایبندی به توافقات مرحله دوم آتش‌بس خبر داد
ادعای استعفای رئیس‌جمهور واهی و کذب محض است
سردار کرمی: در کمین تروریست‌ها و آماده پاسخ قاطعیم
۱۹۰ واحد مسکن استیجاری آماده واگذاری به زوج‌های جوان است
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top