تاریخ انتشار: پنجشنبه 1398/04/27 - 09:23
کد خبر: 320307

اعتمادسازی، راه حل مسئل دانشگاه ها

عضو هیئت‌علمی دانشگاه خلیج فارس گفت: مراکز دانشگاهی و دستگاه‌های اجرایی به یکدیگر اعتماد کنند تا مسائل کشور حل شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از آنا، با اشاره به اینکه در جوامع امروزی برای اداره امور اجتماعی و فرآیندهایی که با جمعیت‌های میلیونی ارتباط دارند؛ عوامل و پارامترهای تأثیرگذار متعددی وجود دارد، اظهار کرد: با به‌کارگیری سیستم‌های هوشمند و کارآمدی که از الگوریتم‌های ریاضی نوین استفاده می‌کنند؛ راهبری و کنترل چنین فرآیندهایی محقق می‌شود.

وی افزود: به‌عنوان‌مثال در یک کلان‌شهر اگر یک یا دو خط مترو وجود داشته باشد، برنامه‌ریزی حرکت قطارها برای اداره سازمان مترو پیچیده نخواهد بود اما اگر تعداد خطوط مترو یا تعداد ایستگاه‌های آن و جمعیتی که با آن جابجا می‌شوند، افزایش پیدا کند؛ امکان کنترل و پیش‌بینی دستی برای آن وجود نخواهد داشت.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه خلیج فارس با بیان اینکه در دورانی که تراکم جمعیت شهری به‌شدت افزایش پیدا کرده و نیازهای جامعه بشری با تکنولوژی‌های پیشرفته ارتباط تنگاتنگی پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: بدیهی است که هر زمان انتظار شاهد ظهور نیازهای جدید اجتماعی در جامعه باشیم واضح است که اگر به نیازها توجه نشود با گذشت مدت کوتاهی آن نیازها به مشکل و در صورت کم‌توجهی باعث تبدیل به بحران خواهد شد.

مفرحی تصریح کرد: مراکز تحقیقاتی و در رأس آن‌ها مراکز دانشگاهی نقش بسیار سازنده و فعالی می‌توانند داشته باشند. اصولاً علوم به معنای علوم حس‌گرا و آزمون‌پذیر با فرآیندهای پیش‌بینی، تلاش یا آزمون و برآورد یا خطاسنجی می‌توانند همراه با رشد و توسعه اجتماعی مدل‌های سازگار اجتماعی را نیز رشد و توسعه دهند و نیازهای اجتماعی را در وقت خود پیش‌بینی و برای حل آن راهکار ارائه کنند.

وی عنوان کرد: پروژه‌های تحقیقاتی یا یک پایان‌نامه دانشجویی همواره با سؤال شروع می‌شود، در واقع محققین با مطالعه و بررسی نظریات، یافته‌های علمی و همچنین بررسی جامعه پیرامونی خود طرح سؤال می‌کنند و برای سؤالات موردنظرشان به دنبال پاسخ‌های مستدل و علمی خواهند بود. این روش همان روش تحقیق دانشگاهی است که در هر رشته‌ای ملزومات، ابزارها و مکانیزم‌های خاص خود را دنبال می‌کند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه خلیج فارس با بیان اینکه دستگاه‌های اجرایی در هر جامعه‌ای نیاز به پشتیبانی و حمایت علمی دارند، افزود: تصمیم‌سازی‌ها در تمام مراکز اجرایی درصورتی‌که خروجی یک تیم تحقیقاتی مؤید فرآیندهای تصمیم‌سازی در آن‌ها باشد بدون شک هزینه‌های حل مشکلات را به شکل چشمگیری پایین خواهد آورد.

مفرحی گفت: بسیاری از بنگاه‌های تجاری پیشرفته با دانشگاه‌های بزرگ قراردادهای کلان پژوهشی منعقد می‌کنند چراکه تجربه نشان داده است گاهی با صرف ۲۰ درصد هزینه تولید در جهت تحقیقات علمی بهره‌وری تولید تا ۱۰۰ درصد افزایش تحت تأثیر قرار گرفته است؛ بنابراین هم دستگاه‌های اجرایی باید به مراکز علمی اعتماد داشته باشند و مسئله سپاری کنند و هم مراکز علمی با آغوش باز از دستگاه‌های اجرایی مسئله پذیر باشند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه باید از رویکرد تربیت کارشناس خبره پا را فراتر بگذارد و به شکل تدوین‌گرایانه با یافته‌ها و تلاش‌های تحقیقاتی و پایان‌نامه‌های تقاضامحور، راهکارهای اجتماعی را پیش روی مراکز اجرایی قرا دهد، همیشه در مراکز علمی نقل است که برای یک پژوهشگر یا مسیری برای رسیدن به حل مشکلات پاسخی وجود دارد که آن را پیدا می‌کند و یا اگر برای رسیدن به حل مشکلات مسیری وجود نداشته باشد، پژوهشگر آن را بنا خواهد کرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بیمه رایگان برای۶ میلیون ایرانی
افزایش سرعت خرید تضمینی گندم برای تحقق کامل خودکفایی
آنچه دیپلمات شهید برای آزادی حمید نوری انجام داد
از محرومیت مادام العمر افراد تا انحلال باشگاه؛ سرنوشت متخلفان فساد در فوتبال چه خواهد شد؟
وکیل ورزشی: تبانی در فوتبال ۲۵۰ میلیون تومان جریمه دارد، مصاحبه علیه مقامات فدراسیون ۲ میلیارد تومان
اقامه باشکوه نماز عید سعید قربان در مسجدالاقصی +ویدئو
زجرکش شدن براندازان با آزادی حمید نوری +عکس
زمان و نحوه ثبت‌نام ترم تابستان دانشگاه آزاد اعلام شد
نتایج نهایی آزمون وکالت اعلام شد
رشد مثبت اقتصادی در هر ۳ سال اخیر
تاثیر رشد ۵ درصدی نرخ ارز نیمایی بر بورس
ایرانیان عصر امروز فریاد برائت از مشرکین سر خواهند داد
کوثری: برای اجماع نامزدهای جبهه انقلاب تلاش می‌کنیم
سرلشکر باقری: جهاد سازندگی بسترهای رشد روستاها را فراهم آورد
برنامه‌های هفتمین روز تبلیغات نامزدهای ریاست‌ جمهوری در رسانه ملی
نامه انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر به مسعود پزشکیان
وعده درمانی یا علاج واقعی/ برنامه‌ نامزدهای انتخاباتی برای اقتصاد چیست؟
انتخابات ریاست جمهوری/ نامزدها چه نقدهایی را بر برنامه‌های هم وارد کردند؟
شرط تداوم بورس شهیدجمهور ویژه دانش‌آموزان مستعد در دوره دانشجویی
روز عرفه هیئت کجا برویم؟
زلنسکی:پیشنهاد مورد توافق همه برای پایان جنگ به مسکو می‌دهیم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top