تاریخ انتشار: شنبه 1398/05/05 - 11:30
کد خبر: 321625

محمدرضا رجبی؛

لازمه شناخت نفاق

لازمه شناخت نفاق

برای آنان که با تاریخ انقلاب اسلامی آشنا هستند دهه ابتدایی مرداد یادآور یکی از عملیات های مشهور جنگ ۸ ساله است که نهایتا با پیروزی قاطع رزمندگان ایرانی پایان یافت.

خبرنامه دانشجویان ایران: محمرضا رجبی*// فروغ جاویدان که به درستی تبدیل به مرصاد گشت و کمین گاهی شد تا نیروهای منافقین را به مسلخ بکشاند. مسعود رجوی که پس از شکست در جنگ چریکی_شهری که ۱ خرداد ۶۰ آغاز کرده بود سرانجام در سال ۶۳، پس از اعزام کامل نیروهای منافقین به عراق، خود نیز از پاریس راهی بغداد گردید و همکاری های گسترده ای را با سازمان های امنیتی استخبارات، مخابرات، امنیت خاص و امنیت عام عراق آغاز نمود.

بسیاری از اطلاعات اولیه عملیات های ایران توسط نفوذی های سازمان مجاهدین خلق به دولت عراق انتقال داده می شد و این خود منجر به عدم موفقیت کامل رزمندگان ایرانی در بعضی از عملیات ها میگردید.

در آخرین روزهای جنگ نیز، منافقین با توجه به اینکه جنگ را تمام شده میدیدند و آرزوی اسقاط نظام جمهوری اسلامی را دور از دسترس قلمداد میکردند تصمیم به تهاجمی همه جانبه از سوی غرب ایران نموندند و اشغال سه استان کرمانشاه، همدان و قزوین و فراهم آوردن شرایط سقوط تهران در دستور ارتش به اصطلاح آزادی بخش خود قرار دادند.

ارتش بعثی عراق نیز که پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران حمله سراسری جدیدی را به جنوب و غرب ایران تدارک دیده بود با اشغال شهرهایی نظیر قصر شیرین، شرایط را برای پیشروی سریع تر رجوی و یارانش فراهم آورده بودند.

همچین اعضای در بند سازمان منافقین که به جرم ترور یا همکاری با سازمان، در حبس بودند نیز از طرق مختلف پیامهای رجوی برای شورش دوباره را دریافت نموده بودند.

سرانجام پس از چند روز از حمله منافقین و علی رغم جنایات عظیمی که در شهرهای غربی ایران رقم زدند سرانجام در تاریخ ۴ مرداد ۶۷ حمله سازمان برای عبوراز تنگه چهار زبر و رسیدن به کرمانشاه سرکوب گردید و در حمله مجدد آنان مقاومت نیروهای رزمنده و دستور حمله هوایی بالگردهای هوانیروز ارتش به فرماندهی شهید صیاد شیرازی موجبات سرکوب کامل نیروهای نفاق و آغاز عملیات پیروزمندانه مرصاد را فراهم نمود.

شرح کوتاهی از وقایع تاریخ که به بهانه سالگرد عملیات مرصاد در این چند سطر رقم خورد، خود بهانه ایست برای تاکید هرچه بیشتر بررسی پدیده نفاق.

جنبش دانشجویی برای فهم بهتر مقوله هایی نظیر نفوذ و خودباختگی ابتدا باید مساله نفاق را پدیدار شناسی نماید و ماهیت چند لایه و مرموز آن را برای هم نسلان خود تبیین کند‌ در همین راستا ضرورت کار جدی تر پیرامون مسائل تاریخی علی الخصوص تاریخ انقلاب بر تمامی دانشجویان عضو تشکلهای اسلامی مفروض است چرا که عدم تبیین کافی پیرامون این وقایع خود می تواند به تحریف واقعیات توسط جریان نفاق بیانجامد و اثر ناگوار خود را در بزنگاه های حساس پیش روی کشور نمایان سازد و این‌همان نکته اساسی جابجایی جلاد و شهید است که رهبری آن‌ را ناشی از عدم اطلاع و تحلیل قوی نسبت به وقایع گذشته می داند.

اما به همین سبب بد نیست اشاره ای کوتاه به علل رشد نفاق در جامعه پرداخت. مهم ترین دلیل به وجود امدن جریان نفاق در جامعه عدم ایمان قوی و قلبی نسبت به محکمات دینی است، البته بنا بر فرموده مفسرین دینی تا وقتی که این ضعف اعتقادی قابل درمان باشد و همچنین وارد به اقدام عملی علیه دین نشود نمیتوان آنرا نفاق نامید ولی اگر این‌ ضعف در بینش سبب رسوب شبهات در قلب و مرض قلبی شود بفرموده قرآن قلب انها مریض میشود و این خود موجب آن میشود که خداوند قلب و سمع و بصر آنان را مختوم‌نماید و این‌یعنی آغاز نفاق در یک فرد و صد البته از بابت مختومیت قلبی که در انان بوجود امده بعضا درمان آنان نیز سخت‌تر از مشرکین‌و کفار میگردد.

به همین علت برخورد با پدیده نفاق نیز ظرایف خاص خود را دارد. به گونه ای که نه می توان آن‌را به حال خود واگذاشت و نه میتوان با برخورد های صرفا تهاجمی به سراغ آن‌رفت زیرا که در صورت برخورد اول زمینه رشد آنان در جامعه اسلامی فراهم‌ خواهدشد و در صورت برخورد نوع دوم‌ موجبات مظلوم نمایی به نفع خواسته های خود در جامعه را فراهم‌ خواهند آورد.

لذا بهترین راه برای تضعیف این‌جریان در جامعه اسلامی اولا تبیین پیچیدگی های خاص این جریان در بین مردم و نخبگان‌ است و در ثانی تبدیل مطالبه گری عمومی از این‌جریان توسط عموم مردم و پاسخگو نمودن آنان در مقابل افکار‌ عمومی است.

* مسئول واحد جنگ نرم دفتر تحکیم وحدت

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
از تفاهم اسلام‌آباد تنها جوهر امضاها باقی مانده، نه تعهداتش
به وقت انتقام
بیداری امت اسلامی مهم‌ترین دستاورد انقلاب امام خمینی(ره) است
مکزیک؛ مدعی جدید میزبانی جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹
معاون علمی رئیس‌جمهور: از دانش‌بنیان به قدرت‌بنیان حرکت می‌کنیم
شهادت یک مرزبان در پی حمله هوایی امریکا به مرزهای آبی
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه ۲۰ تیر
مشهد در وداعی میلیونی؛ اشک، پرچم و بغض در خیابان‌های منتهی به حرم
تکذیب هرگونه انفجار و حمله هوایی آمریکا به کرمانشاه
رونمایی پرسپولیس از شهرآبادی
اعلام آمادگی بسیج اساتید برای طرح دعاوی بین المللی انتقام خون امام شهید
نقض ‌قواعد بین‌المللی توسط ‌آمریکا‌ در حمله به زیرساخت‌های حمل‌ونقل
استمرار «بی‌هنجاریِ گرما» طی هفته آتی در اغلب استان‌ها/ هشدار گرمازدگی
۱۴ شهید و ۷۸ مصدوم در تجاوز آمریکا به ۵ استان
قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا با ۱۰ موشک بالستیک درهم کوبیده شد
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه ۲۰ تیر
مقام آمریکایی: در مجموع ۳۰ پهپاد MQ-۹ توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند
واشنگتن‌پست: ترامپ دوباره خودش را در مهلکه سیاسی انداخت که بعید است بتواند از آن خارج شود
وزارت خارجه: حملات جنایتکارانه آمریکا نقض فاحش بندهای ۱ و ۵ یادداشت تفاهم است
ولایتی: از کربلا تا نجف، عراق در وداع با امام شهید مقاومت یکپارچه شد
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
تعیین زمان امتحانات نهایی و کنکور در اختیار مراجع اجرایی است
اتصال هدفمند نخبگان به نیازهای ملی و صنعتی؛ رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان
برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از ۲۰ تیر به‌صورت «حضوری»
تأکیدات رهبر شهید بر علم و فناوری، اقتصاد دانش‌بنیان را از شعار به یک گفتمان ملی تبدیل کرد
اعلام زمان برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای گروه پرستاری، اتاق عمل و هوشبری
امکان برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان دانشگاه آزاد فراهم شد
پنجمین نشست پایش برنامه پزشکی خانواده برگزار شد
پیشرفت پزشکی نوین در گرو سرمایه‌گذاری در علوم پایه است
آمادگی کامل زیرساخت‌های ارتباطی مشهد برای تشییع و تدفین رهبر شهید
همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد بلامانع شد
آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه برگزار می‌شود/ اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه داوطلبان
با اصل الگوی جدید تغذیه مخالفیم/این طرح ریسک تورم را به دانشجویان منتقل می‌کند
بزرگترین درس رهبر شهید برای کارآفرینان، حل مسئله و تبدیل معضل به فرصت بود
کاهش پذیرش دکتری در برترین دانشگاه‌های آمریکا
عبور از موانع فناوری‌های نرم و تقویت محتوای بومی؛ مصادیق امروز جهاد علمی
آغاز توزیع کارت کنکور ارشد از ۲۲ تیر؛ برگزاری آزمون در ۲۵ و ۲۶ تیر
جزئیات برگزاری آزمون شفاهی فلوشیپ اعلام شد/ رقابت ۱۳۱۸ داوطلب برای پذیرش ۶۸۳ نفر
راه‌اندازی دکتری «ارگونومی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران
مهلت ثبت نام ترم تابستان دانشگاه شریف تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top