تاریخ انتشار: 18 آبان 1388 - 00:00:00
کد خبر: 3223

طول سفر حج معلوم نیست

به دلیل شیوع آنفلونزای نوع A و محدودیت‌های یرواز از عربستان، تعداد روزهای اقامت حجاج در عربستان هنوز مشخص نیست و همین امر باعث سرگردانی و مشکلات فراوانی برای حجاج و خانواده‌های آنها شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس،از مدت‌ها قبل به دلیل شیوع آنفلونزای نوع A در عربستان مسئولان سازمان حج و زیارت اعلام کردند، مدت زمان سفر حجاج احتمالاً‌ تا 5 روز کاهش می‌یابد.

بعد از مدتی دوباره مصطفی خاکسار قهرودی، رئیس سازمان حج و زیارت کشور، اعلام کرد که قرار بود، مدت سفر حجاج از یک تا 5 روز کاهش یابد، ولی به دلیل تغییرات صورت گرفته در پروازها احتمالاً طول سفر تغییر نمی‌کند.

این در حالی است که برخی از کاروان‌ها به زائران خود اعلام کرده‌اند که طول سفر آنها 27 روز است یعنی 3 روز طول سفر کاهش یافته است.

اما در حال حاضر مسئولان سعودی اعلام کرده‌اند به دلیل محدودیت‌های که در پروازها در جده دارند؛ طول سفر برخی از زائران تا 36روز افزایش‌ می‌یابد این در حالی است که برخی از زائران مدینه دوم طول سفرشان تا 6 روز کاهش‌ یافته و فقط 24 روز در عربستان مستقر هستند.

این زمان‌های متعدی که از سوی مسئولان اعلام می‌شود نوعی سرگردانی بین حجاج و خانواده‌های آنها ایجاد کرده است.

* تا پایان هفته تکلیف مدت زمان سفر حجاج مشخص می‌شود
مصطفی خاکسار قهرودی، رئیس سازمان حج و زیارت  در پاسخ به این پرسش که حجاج دچار نوعی سرگردانی درباره مدت زمان طول سفر خود شده‌اند، گفت: تا پایان این هفته مدت‌ زمان سفر حجاج مشخص خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه قرار است جلسه‌ای با طرف سعودی، سازمان هوایی کشور سعودی برگزار خواهیم کرد، گفت: موضوع مدت زمان سفر حجاج را از طریق وزارت حج پیگیری کرده‌ایم.

به گفته رئیس سازمان حج و زیارت، تا پایان این هفته تکلیف مدت زمان سفر حجاج مشخص خواهد شد.

خاکسار قهرودی با بیان این مطلب که در برنامه اولیه قرار بود به دلیل شیوع انفلوانزای نوع A در عربستان مدت زمان سفر کاهش یابد، گفت: بر همین اساس قدری تعداد سفر برخی از حجاج کاهش پیدا می‌کند.

*برخی از حجاج 24 روز و برخی 36 روز در عربستان مستقر هستد
وی با اشاره به اینکه تعداد روزهای سفر برخی از حجاج تا مرز 24 روز می‌رسد، گفت: در وضعیت فعلی البته امکان افزایش سفر برخی از حجاج تا 36 روز نیز وجود دارد.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان این مطلب که در وضعیت فعلی عربستان اعلام کرده است که تعداد روزهای سفر برخی از حجاج افزایش پیدا می‌کند، گفت: در پی این هستیم در جلساتی که برگزار می‌کنیم وضعیت تعداد روزهای سفر حجاج را مشخص کنیم و حد وسطی را برای این افزایش و کاهش‌ها در نظر گرفته که برخی از حجاج 24 روز و برخی 36 روز در عربستان مستقر نباشند.

قهرودی با بیان این مطلب که سازمان هواپیمایی کشور سعودی اعلام کرده است که محدودیت‌هایی برای پرواز دارد، گفت: دو سوم از زائران ایرانی مدینه اول هستند و هنگام خروج باید از جده به کشور باز می‌گردند.

رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: مسئولان سعودی اعلام کرده‌اند برای همه کشورها سهمیه خروج از جده گذاشته‌اند و این کار فقط مخصوص ایران نیست.

وی با بیان این مطلب که فقط برای هواپیمایی هما روزی 3 پرواز در نظر گرفته‌اند، گفت: این در حالی است که قرار بود هواپیمایی هما روزی 8 تا 9 پرواز داشته باشد. ظرفیت کاهش می‌یابد و به طول عملیات خروج اضافه می‌شود و زائر بیشتر باید بمانند و صبر کنند تا نوبت برسد و خارج شود.

به گفته قهرودی، مشکلات در هنگام بازگشت زائران است.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: در تلاش هستیم که مرز حد وسط را برای مدت زمان سفر حجاج در نظر بگیریم و مشکلات را برطرف کنیم.

خاکسار قهرودی در پاسخ به این پرسش که برخی از کاروان‌ها زمان بازگشت را به حجاج اعلام کرده‌اند و در این زمان اعلام شده تعداد روزهای سفر حجاج 27 روز است یعنی 3 روز طول سفر کاهش یافته است، گفت: زمان بازگشت قطعی را اعلام نکرده‌ایم، اگر هم اعلام شده دوباره گفته‌اند که قطعی نیست.

وی افزود: در حال حاضر با توجه به صحبت‌های الان سعودی‌ها اگر وضعیت تغییر نکند و حرف آنها اجرایی شود یعنی برخی از حجاج افزایش طول سفر خواهند داشت.

به گفته خاکسار قهرودی، معمولاً مدینه دومی‌ها سفرشان کاهش پیدا می‌کند.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه این محدودیت‌ها برای شرکت هواپیمایی هما گذاشته شده است، گفت: بیشتر زائران ما مدینه اول هستند و باید از جده بازگردند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فیلم | علامه مصباح یزدی: «نابودی اسرائیل حتمی است»
جنگ و عملیات نظامی در تمامی جبهه ها از جمله لبنان از امشب به صورت فوری و دائمی پایان یافت
ولایتی: ساعت صفر فرارسیده و پرتابگرها آماده می‌شوند
بیانیه وزارت امور خارجه درباره تداوم جنایات رژیم صهیونیستی
ادامه شرارت‌های اسرائیل؛ حمله به شهرک «الطیری» در جنوب لبنان
ابراز امیدواری گوترش برای توافق بین ایران و آمریکا
قالیباف: نمی‌توانند هیچ بخشی از ارکان مقاومت را تک و تنها گیر بیاورند
آلمان با ۷ گل برای همه خط و نشان کشید
سردار قاآنی: پیروزی حزب‌الله قهرمان بر پست‌فطرتان صهیونیست در راه است
تکذیب انتساب اظهارات سردار رادان درباره مذاکرات
ذوالقدر: پاسخ رزمندگان اسلام در پیش است
واکنش پیاتزا به بازی پراشتباه شاگردانش و باخت مقابل بلژیک
فاکس‌نیوز ادعا کرد: ترامپ به نتانیاهو گفت، داری چه غلطی می‌کنی؟!
انتقام خون امام شهید هرگز فراموش نخواهد شد
شکست تیم ملی والیبال ایران برابر بلژیک
کرملین: ترامپ و پوتین درباره ایران و اوکراین رایزنی کردند
سردار موسوی: از هر کلامی که اتحاد مقدس را به خطر بیندازد، دوری کنید
بازگشت اوسمار به تهران برای تمرینات پرسپولیس
ادعای وزیر جنگ آمریکا: در مسیر امضای توافق با ایران هستیم!
نقشه عجیب حریف ایران برای عبور از مصر
ابلاغ نحوه برگزاری کلاس‌های دانشجویان بین‌الملل علوم پزشکی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top