تاریخ انتشار: جمعه 1398/06/08 - 22:46
کد خبر: 326051

احتمال تصادف با خودروی برقی بیشتر است یا بنزینی؟

خودروها از وسایلی هستند که برای رفاه زندگی بشر طراحی شده اند اما همین وسیله مفید بزرگترین عامل حادثه آفرین برای انسان نیز هست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از رکنا، برخلاف موتورهای درون سوز، موتورهای برقی بیشترین میزان گشتاور خود را از همان دور آغازین تولید می‌کنند. این مساله سبب شده تا خودروهای الکتریکی شتابی هم تراز یا حتی بهتر از برخی از مدل‌های عضلانی و حتی سوپر اسپرت بنزینی داشته باشند. افراد زیادی این ویژگی را یک مزیت برای خودروهای الکتریکی می‌دانند، اما تحقیق اخیری که توسط یک شرکت بیمه فرانسوی به نام Axa انجام شده، از حقیقتی جالب پرده برداری کرده است.

تحقیق مذکور حکایت از آن دارد احتمال تصادف اتومبیل‌های الکتریکی قدرتمند در مقایسه با همتایان بنزینی بیشتر است. همچنین طبق یافته‌های این تحقیق هر چه خودروهای برقی دارای پیشرانه‌های سر به زیرتر و ضعیف تری باشند، احتمال وقوع سانحه نیز برای آن‌ها کمتر خواهد بود.

بتینا زند (Bettina Zahnd) مدیر بخش تحقیقات و پیشگیری از تصادف شاخه سوئیسی Axa در مصاحبه با رویترز گفته است: در کلاس خودروهای میکرو و کوچک ما تصادف‌های کمتری را برای اتومبیل‌های برقی مشاهده کردیم. با وجود این در کلاس مدل‌های لوکس و شاسی بلند، آمار تصادف خودروهای الکتریکی تا ۴۰ درصد افزایش می‌یابد.

آتش سوزی تسلا مدل S پس از تصادف در فلوریدا و جان باختن راننده

در تحقیق Axa از داده‌های مربوط به مشتریان این شرکت استفاده شده است. به گفته خانم زند شتاب بالا یکی از فاکتورهای اصلی دخیل در آمار بالای تصادفات خودروهای برقی قدرتمند است.

حتما می‌دانید که برخی از مدل‌های الکتریکی رده بالا دارای شتابی سرسام آور هستند. برای نمونه نسخه P۱۰۰D از تسلا مدل X و S می‌توانند در زمانی زیر سه ثانیه سرعت خود را به ۶۰ مایل (۹۶ کیلومتر) در ساعت برسانند. همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، این مساله در ذات موتورهای برقی و تولید بیشترین میزان گشتاور از همان دور آغازین ریشه دارد.

اما در مقابل موتورهای بنزینی و دیزلی برای تولید بالاترین میزان گشتاور نیاز به اندکی زمان دارند. به عنوان مثال ب ام و M۵ Competition را در نظر بگیرید. این سوپر سدان آلمانی از یک موتور ۴.۴ لیتری V۸ توئین توربو با ۶۱۷ اسب بخار قدرت (در دور ۶۰۰۰) و ۷۵۰ نیوتن متر گشتاور (بین دور ۱۸۰۰ و ۵۸۰۰) بهره می‌برد.

با توجه به این ارقام، موتور ب ام و M۵ به منظور ارایه بیشترین قدرت و گشتاور باید کمی دور بگیرد. این موضوع M۵ را در مقایسه با مدل S برتر یا بدتر نمی‌کند، اما سبب می‌شود هنگام فشار زیاد به پدال گاز، این دو اتومبیل رفتارهای متفاوتی داشته باشند.

نکته جالب اینکه نیمی از نظرسنجی شوندگان Axa اعلام کرده اند پس از تعویض خودروی خود با مدلی برقی، مجبور به ایجاد تغییراتی در شیوه رانندگی خود شده اند. در تحقیق Axa به یک مدلی برقی خاص اشاره نشده، اما سریع‌ترین اتومبیل‌های الکتریکی که اکثرا ساخت تسلا هستند، در اروپا به فروش می‌رسند.

برخلاف سدان‌ها و شاسی بلندهای برقی، قدرت پیشرانه مدل‌های کوچک شهری – مثل رنو زوئی – تقریبا با همتایان بنزینی برابر است. با توجه به ابعاد کوچک این مدل‌ها محدودیت‌هایی در بکارگیری باتری‌های حجیم وجود دارد.

این مساله سبب می‌شود در صورت رانندگی با سرعت زیاد، باتری چنین مدل‌هایی زودتر خالی گردد. همچنین از آنجایی که این خودروها عنوان اقتصادی را با خود یدک می‌کشند، خریدارانشان به دنبال تجربه هیجان یا لذت بالای رانندگی نیستند؛ در نتیجه احتمال وقوع تصادف نیز کاهش می‌یابد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دانشمندی که دو بار آماج ترور قرار گرفت
ادای احترام شخصیت‌های جهان به پیکر آقای شهید ایران
بیانیه جبهه پایداری انقلاب اسلامی جهت دعوت مردم برای شرکت در آیین بدرقه قائد عظیم‌الشأن، حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای قدس الله نفسه الزکیه
حمایت قاطع جمعی از نمایندگان مجلس از بیانیه ده‌ماده‌ای راهبردی جمعی از اعضای مجلس خبرگان رهبری
سفر لاکچری ۴۰ میلیاردی به کره جنوبی برای ثبت قلعه الموت
تهران؛ تکرار یک حماسه تاریخی / ایران در قاب میلیونی
تفاهم نامه همکاری بین بنیاد شهید رییسی و دانشگاه امام حسین
بازگشت دراماتیک بلژیک به جام/ جادوی شیاطین سرخ مقابل سنگال تکمیل شد
اطلاعیه آستان قدس رضوی ویژه مراسم بدرقه رهبر شهید
چین خواستار لغو هرچه زودتر تحریم‌ها علیه ایران شد
میزبانی دانشگاه خواجه نصیر از میهمانان مراسم تشییع رهبر شهید
رایزنی امیر قطر با ویتکاف و کوشنر درباره مذاکرات ایران و آمریکا
کادر فنی نباید روی ۳ امتیاز حساب می‌کرد/ بازیکنان با وجودشان جنگیدند
پایان همکاری پرسپولیس با اوسمار/ اسکوچیچ در یک قدمی نیمکت سرخپوشان
آماده‌باش دانشگاه فرهنگیان در مراسم تشییع رهبر شهید
آماده‌باش آتش‌نشانی تهران در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
اذعان وال‌استریت‌ ژورنال به دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا
اذعان وال‌استریت‌ ژورنال به دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا
معاون ترامپ مدعی شد: مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود!
بازگشت تیم ملی فوتبال ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ +عکس
گفتگوی مقامات روسیه و ترکیه درباره مذاکرات میان ایران و آمریکا
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
آیا اعتماد عمومی به علم کاهش یافته است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
دعوت اندیشکده جهاددانشگاهی برای تدوین مدل بومی انسجام اجتماعی
مشارکت ۶۹ دانشگاه علوم پزشکی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرحله کتبی آزمون پذیرش فلوشیپ پزشکی برگزار شد/ تغییر زمان مرحله شفاهی
هم‌افزایی وزارت علوم و دانشگاه‌های تهران جهت برگزاری تشییع رهبر شهید
مستندسازی مراسم رهبر شهید از سوی دانشجویان/ اسکان ۳ هزار زائر در دانشگاه
تشکیل مثلث صنعت، دانشگاه و نظام بانکی، کلید عبور از چالش‌های اقتصادی خراسان رضوی
اعلام زمان آغاز نقل و انتقال و میهمانی دانشگاه آزاد
مدیران باید با درک شرایط جنگی، از جریان علمی و نخبگانی کشور صیانت کنند
روند کاهشی تشکیل خانواده و ازدواج در میان دانشجویان طی سال های اخیر
معاون آموزشی وزیر علوم:دانشگاه باید کانون وحدت و بازسازی اجتماعی در جامعه باشد
فراخوان بسیج دانشجویی البرز برای حضور دانشگاهیان در کاروان پیاده‌روی مؤذن‌قیام
تحلیل ۳۱۰ مقاله علمی درباره منظومه فکری رهبر شهید انقلاب در پایگاه SID
محدودیت تردد در دانشگاه شریف همزمان با برگزاری آزمون کارشناسی‌ارشد
حضور ۷۶ دانشگاه از ایران در رتبه‌بندی جهانی ISC ۲۰۲۵؛ بهترین دانشگاه کشورهای اسلامی کجاست؟
معاون آموزشی جهاددانشگاهی: پژوهشکده توسعه‌وبرنامه‌ریزی باید به نهادی مسئله‌محور تبدیل شود
جذب هئیت علمی دکتری در برخی رشته‌های خاص دانشگاه ملی مهارت کلید خورد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top