تاریخ انتشار: چهارشنبه 1398/06/13 - 14:29
کد خبر: 326798

اولین تراشه‌ ساخته‌شده با نانولوله‌های کربنی

محققان دانشگاه MIT تراشه‌ای ساخته‌اند که در آن به‌جای سیلیکون از نانو لوله‌های کربنی استفاده شده‌ است. به نظر می‌رسد تحول بزرگی در صنعت نیمه‌هادی در راه است.

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مهندسان یکی از دانشکده‌های MIT و شرکت آنالوگ دیوایس (Analog Devices) یکی از پیچیده‌ترین تراشه‌های دنیای تکنولوژی امروز را ساخته‌اند که در آن ترانزیستورها به‌جای سیلیکون از نانولوله‌های کربنی استفاده شده‌ کرده‌اند. این تراشه با استفاده از تکنولوژی جدیدی ساخته شده‌ است که احتمالاً در آینده‌ی نزدیک به‌صورت تجاری هم به کار می‌رود. این محققان ساختار معماری مجموعه دستورالعمل RISC-V را برای استفاده در تراشه انتخاب کرده‌اند و به نظر می‌رسد دلیل این است که RISC-V متن باز است و در نتیجه مشکلات مربوط به دریافت لایسنس و هزینه‌های مربوطه را ندارد.

پردازنده ی RISC-V ساختار ۳۲ بیتی و آدرس‌دهی حافظه‌ی ۱۶ بیتی دارد. تراشه‌ی مورد ذکر قرار نیست در آینده‌ی نزدیک در مصارف عمومی به کار رود اما می‌توان آن را یک نمونه‌ی مفهومی از چنین تراشه‌هایی در نظر گرفت که در حال حاضر قادر به اجرای ساده‌ترین کدهای کامیپوتری هستند.

یکی از مزایای استفاده از نانولوله‌های کربنی در ترانزیستورها این است که می‌توان آن‌ها را در ساختارهای چندلایه ساخت و در نتیجه محصول نهایی می‌تواند یک تراشه‌ی سه‌بعدی بسیار فشرده باشد. یک مزیت دیگر نانولوله‌های کربنی این است که اجازه می‌دهد با هزینه‌ی بسیار کمتر، تراشه‌های سه‌بعدی ساخته شوند که عملکردی مشابه یا بهتر از تراشه‌های سیلیکونی دارند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اعلام زمان‌بندی مرحله شفاهی آزمون‌های دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی پزشکی
معاون رئیس‌جمهور: تعاون ظرفیت خوبی در توان‌افزایی اقتصادی زنان دارد
وزش باد شدید و احتمال گردوخاک در تهران طی روزهای آینده
کاظمی‌فرد: هوش مصنوعی بدون اخلاق، تهدیدی جدی علیه بشریت است
بررسی همکاری دانشگاه شریف و دانشگاه الزهراء عراق در حوزه هوش مصنوعی
ارتش رژیم صهیونیستی در حال آماده‌سازی برای کاهش نیرو در جنوب لبنان است
بیش از ۲ همت قرارداد فناورانه در اینوتکس ۲۰۲۶ امضا شد
لفاظی جدید وزیر جنگ آمریکا علیه ایران
افزایش شمار شهدای لبنان به ۴ هزار و ۳۵۸ نفر
مسیرهای جایگزین برای تسویه ارزی را پیش از تحریم آمریکا ایجاد کردیم
تکذیب شایعات درباره مسیر ریلی ایران با چین و روسیه
رونمایی از گجت‌های نوین در IFA۲۰۲۶ برلین
تاکید وزیر خارجه مصر بر از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا
طنز پرداز نام‌آشنای ایران درگذشت
جدیدترین ادعای ضدایرانی سنتکام
کفگیر ترامپ به ته دیگ خورد؛ دست‌اندازی به بودجه بیماران خاص
مراسم رونمایی از کتاب‌هایی درباره نرگس آبیار و حمید نعمت‌الله +عکس
خراسان رضوی نایب‌قهرمان المپیاد استعدادهای برتر وزنه‌برداری کشور شد
صالحی امیری: روابط ملت‌ها از طریق گردشگری تقویت می‌شود
محکومیت شدید حملات غیرقانونی آمریکا علیه شناورهای ایران
بولتون: هگست توانایی تصدی وزارت جنگ‌ آمریکا را ندارد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top