تاریخ انتشار: چهارشنبه 1398/06/20 - 16:53
کد خبر: 327745

عبور یک ناو کانادایی دیگر از تنگه تایوان علی‌رغم هشدار چین

پس از عبور یک کشتی جنگی کانادایی از تنگه تحت مناقشه تایوان، وزارت دفاع ملی این کشور مدعی شد این اقدام در راستای حمایت از آزادی ناوبری صورت نگرفته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، دولت کانادا اعلام کرد یک کشتی جنگی متعلق به نیروی دریایی این کشور از تنگه تحت مناقشه تایوان در دریای جنوبی چین عبور کرد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وزارت دفاع ملی کانادا روز سه‌شنبه اعلام کرد کشتی جنگی «فریگیت اچ‌ام‌اس‌سی اوتاوا» طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه از تنگه تایوان عبور کرده است.

این وزارت‌خانه گفت: «این مسیر به این دلیل انتخاب شد که مستقیم‌ترین مسیر مابین [حوزه] فعالیت‌های پایش تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد در شمال شرق آسیا و درگیری‌ها در جنوب شرق آسیا است».

با این حال وزارت دفاع ملی کانادا مدعی شد: «اقدام ناوگان سلطنتی کانادا عملیات‌هایی در راستای آن‌چه آزادی ناوبری نامیده می‌شود و ادعاهای حاکمیتی دیگر ملت‌ها را زیر سوال می‌برد انجام نشد و عبور این کشتی مطابق با قوانین بین‌المللی نظیر کنوانسیون قانون دریای سازمان ملل متحد صورت گرفت».

دولت چین تا کنون واکنشی به این اقدام نشان نداده است.

در ماه ژوئن امسال نیز دو کشتی جنگی کانادایی دیگر از این تنگه که حدفاصل تایوان و چین قرار دارد عبور کردند اما کانادا مدعی شد در پس این اقدام قصد و نیتی سیاسی وجود نداشت.

یک فروند جنگنده چینی که تحرکات یکی از دو کشتی جنگی کانادایی را در آب‌های تحت مناقشه نزدیک به چین رصد می‌کرد، به‌منظور اعلام هشدار، با ارتفاع اندکی از فراز این ناو عبور کرد.

وزارت دفاع چین، در این باره گفت: «ما درخصوص عبور کشتی‌های کانادایی از تنگه تایوان صریح هستیم و تمام مدت کشتی‌ها را پایش کرده‌ایم».

دریای جنوب چین که از طریق تنگه تایوان به دریای فیلیپین متصل می‌شود یکی از محل‌های مناقشه میان چین و آمریکا است. از آغاز سال جاری میلادی، کشتی‌های جنگی آمریکایی بارها وارد آب‌های دریای جنوبی چین شده‌اند و خشم پکن، متحد راهبردی روسیه را موجب شده‌اند.

چین معتقد است تایوان یکی از استان‌های این کشور است و باید به‌طور مسالمت‌آمیز یا با زور به این کشور بازگردد. پکن عبور ناوهای آمریکایی و کانادایی از تنگه تایوان را در راستای زیر پا گذاشتن حق حاکمیت این کشور می‌داند.

چین و کانادا علاوه بر این، بر مسائل دیگری نیز تنش و اختلاف دارند. از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به دستگیری یکی از مقامات شرکت تکنولوژی چینی «هوآوی» توسط کانادا و به‌ درخواست آمریکا اشاره کرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بازارگردانی در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت
لحظه حمله پلیس به تحصن‌کنندگان در دانشگاه واشنگتن +فیلم
دانشجویان یونانی هم به‌ پا خاستند +فیلم
تجمع دانشگاهیان سراسر کشور در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
بشاگرد چگونه بشاگرد شد؟ +فیلم
هشدار هواشناسی درباره سامانه بارشی جدید
کلاس‌های پیام نور امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
رقابت ۱۲ هزار داوطلب در پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
شروط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه در انتقال املاک تعیین شد
امکان تحصیل دختران متأهل در مدارس روزانه
ورود یک واکسن خوراکی به برنامه واکسیناسیون کودکان
روایت جالب وزیر راه پاکستان از استقبال مردم از رئیسی
بارش‌ ها ادامه دارد/ کاهش نسبی دما در روزهای پایانی هفته
آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
بازیکنان اسمی پرسپولیس علیه تصمیم اوسمار
کنایه سنگین یک استقلالی به پرسپولیس
واکنش‌ها به گفته‌های تازه اشکان خطیبی
گلایه بازیگر نقش سلمان از مردم +فیلم
مرگ شهروند آمریکایی پس از دستگیری توسط پلیس
واکنش رسانه‌های بیگانه به اعتراض دانشجویان آمریکایی +فیلم
حضور رئیس مخالفان کابینه نتانیاهو در تظاهرات شهرک‌نشینان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top