تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/07/30 - 11:03
کد خبر: 332274

واکنش وزارت بهداشت به راه‌اندازی کلینیک زیبایی از سوی یک سلبریتی

علیرضا عسگری مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت نسبت به راه‌اندازی یک کلینیک زیبایی توسط یکی از بازیگران و تبلیغات آن در فضای مجازی گفت:تاسیس موسسات تشخیصی و درمانی بر اساس آیین‌نامه‌های وزارت بهداشت انجام می‌شود، هرگونه مبادرت به راه‌اندازی و فعالیت بدون اخذ مجوزهای قانونی توسط افراد فاقد صلاحیت، مشمول دخالت غیرمجاز در امر درمان است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ علیرضا عسگری مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت در واکنش به برخی اخبار مبنی بر راه‌اندازی کلینیک زیبایی از سوی یک سلبریتی و تبلیغ آن در فضای مجازی، گفت: تاسیس موسسات تشخیصی و درمانی بر اساس آیین‌نامه‌های وزارت بهداشت انجام می‌شود و بر این اساس درمانگاه تخصصی پوست نیز که به غلط برخی آن را کلینیک زیبایی می‌نامند، توسط افراد حائز شرایط و تخصص‌های لازم مندرج در آیین‌نامه تاسیس می‌شوند. بر این اساس هرگونه مبادرت به راه‌اندازی و فعالیت بدون اخذ مجوزهای قانونی توسط افراد فاقد صلاحیت، مشمول دخالت غیرمجاز در امر درمان است. بنابراین مسئول فنی و کسی که کار درمانی را انجام می‌دهد، حتما باید یک پزشک دارای صلاحیت حرفه‌ای لازم باشد.

عسگری تاکید کرد: در عین حال موسس یک کلینیک هم باید برای راه‌اندازی آن کلینیک از وزارت بهداشت مجوزهای لازم را اخذ کند که در این مورد خاص کمیسیون‌های مرتبط در دانشگاه علوم پزشکی اقدام می‌کنند.

وی با بیان اینکه بنابراین اخذ مجوز برای راه‌اندازی این موسسات باید با طی مسیر قانونی همراه باشد و برای هیچکس هم شرایط آن فرقی نمی‌کند، گفت: بعد از ارائه تقاضا از سوی فرد موسس، درخواستش در کمیسیون ماده ۲۰ بررسی شده و در صورتیکه احراز صلاحیت شود، ‌ مجوز را اخذ می‌کند. در غیر این صورت مجوز داده نمی‌شود.

عسگری همچنین درباره انجام اقدامات درمانی از سوی پزشکان در کلینیک‌های مذکور، اظهار کرد: به‌طور کلی سوال می‌شود که چه پزشکانی می‌توانند اقدامات درمانی در حوزه مربوطه را انجام دهند؟. در این زمینه باید به چند نکته توجه کرد؛ اولین نکته بحث صلاحیت حرفه‌ای است. اولین ملاک تشخیص صلاحیت حرفه‌ای کوریکولوم آموزشی است و باید دید که آیا پزشک طی دوران آموزشی خود، آموزش‌های مربوط به اقدامات درمانی زیبایی را گذرانده است یا خیر. بر همین اساس بود که اخیرا وزیر بهداشت ابلاغ‌هایی را صادر کردند و افرادی را به عنوان کمیسیون ملی تعیین صلاحیت حرفه‌ای تعیین کردند که به دنبال این کار، زیرگروه‌هایی برای بررسی و تشخیص صلاحیت حرفه‌ای تشکیل شد.

مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت ادامه داد: حال سوال این است که اگر پزشکی صلاحیت حرفه‌ای انجام اقدامات درمانی پوست و مو را داشت، آیا می‌تواند در هر جایی این اقدامات را انجام دهد؟. خیر. بسته به نوع کار درمانی مشخص می‌شود که پزشک باید این اقدام را در کجا (اعم از مطب، درمانگاه و بیمارستان و...) و به چه صورت انجام دهد.

وی با بیان اینکه نظارت‌های ما دراین حوزه به دو شکل انجام می‌شود، گفت: یکی نظارت فعالی است که از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام می‌شود و معاونت‌های درمان و حوزه‌های نظارتی دانشگاه‌های علوم پزشکی بازرسی‌های مکرری را از این مراکز انجام می‌دهند؛ چراکه ما در این حوزه حساسیم. زیرا عدم داشتن صلاحیت در این اقدامات می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را متوجه مردم کند. دومین نوع نظارت‌مان نیز از طریق گزارش‌های مردمی به سامانه ۱۹۰ و یا شکایات و گزارش‌های مستقیم مردم به حوزه‌های نظارتی دانشگاه‌هاست. بعد از انجام بررسی‌ها و در صورت احراز تخلف، بر اساس قانون با متخلف برخورد می‌شود.

عسگری در ادامه صحبت‌هایش توصیه‌هایی را خطاب به مردم مطرح کرد و گفت: مردم باید توجه کنند که تمام موسسات پوست و مو مورد تایید وزارت بهداشت، باید دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت باشند. متاسفانه برخی بدون توجه به این مجوزها به موسسات غیرمجاز و زیرزمینی مراجعه می‌کنند. تاکید می‌کنم برای هر کاری باید به موسساتی که دارای مجوز وزارت بهداشت هستند، رجوع کرد.

مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگری درباره انجام برخی اقدامات درمانی به نام طب سنتی از سوی افراد فاقد صلاحیت نیز گفت: در این حوزه هم باید توجه کرد که پزشک طب سنتی دارای صلاحیت حرفه‌ای باشد نه اینکه فردی برای خودش دفتری  راه بیندازد و به نام طب سنتی کار کند. این موضوع از مسائلی است که بسیار درگیر آن هستیم. بنابراین مردم باید به صلاحیت‌دار بودن فردی که می‌خواهد این اقدامات را انجام دهد، توجه داشته باشند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پاداش ویژه پزشکیان برای صعود تیم ملی از مرحله گروهی جام جهانی
پرفروش‌های نمایشگاه مجازی کتاب هفتم مشخص شدند
دستیار پوتین: اوکراین مانع اجرای تفاهم‌های حاصل شده در «انکوریج» است
عراقچی: تبادل پیام‌ها در ارتباط با خاتمه جنگ بین ایران و آمریکا در جریان است
علیرضا دبیر: کشتی برای تک تک مردم ایران است
صندوق‌های بازسازی صنایع در آستانه راه‌اندازی
تا اطمینان پیدا نکنیم که حقوق ملت ایران را گرفته‌ایم، هیچ توافقی را تأیید نخواهیم کرد
هادی ساعی: نعمت زاده باید برود و از اول کارش را شروع کند
جنبش دانشجویی پلی تکنیک تهران
۴۰ میلیون نوجوان در دام دخانیات / طعم‌های میوه‌ای، سلاح جدید صنعت دخانیات
بازگشت حجاج از دوشنبه آغاز می‌شود
رشد ۸۳ هزار واحدی شاخص و سبزپوشی ۹۹ درصدی بازار
تولید گاز ۳ سکوی پارس جنوبی از سر گرفته شد
پزشکیان: مردم باید از واقعیت‌های موجود آگاهی داشته باشند
ترامپ مقام جدید تام باراک را اعلام کرد
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
دومین همایش حکمرانی حکمی شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی +عکس
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
قالیباف به پزشکیان: ابهام در «حساب کالابرگ» مغایر قانون است
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
احتمال تغییر در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها برای مدیریت بحران انرژی
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
اعلام تسهیلات دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویان دکتری ورودی ۱۴۰۵
هزینه انجام پایان نامه با استفاده از Chatgpt Plus
راهنمای پذیرش و چاپ سریع مقاله
حمایت از آزمایشگاه تحقیقاتی اساتید
تکلیف امتحانات دانشگاه شهید بهشتی مشخص شد
امتحانات پایان ترم دانشگاه شهیدبهشتی حضوری شد
ایران در میان ۲۰ قدرت علمی جهان، صدرنشین بهره وری پژوهشی
آمار ثبت نام در کنکور ۱۴۰۵ به حدود یک میلیون نفر رسید
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top