تاریخ انتشار: پنجشنبه 1398/08/16 - 19:40
کد خبر: 334093

شکایت ایران از گزارشگر ویژه حقوق بشر

سرپرست هیأت حقوق بشری کشورمان که به ژنو سفر کرده است از شکایت ایران از جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق بشر خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، هیئت ایرانی ستاد حقوق بشر کشورمان که به ژنو سفر کرده است، به سرپرستی محمد جواد لاریجانی، نشستی را با تعدادی از علاقه مندان حوزه حقوق بشر در مقر نمایندگی ایران در ژنو برگزار کردند.

این نشست با تعدادی از علاقمندان و مرتبطین با حوزه حقوق بشر ایران از کمیساریا، آکادمی حقوق بشر ژنو و نمایندگی سوئیس برگزار شد.

لاریجانی در این جلسه اشاره کرد: قصد جمهوری اسلامی، توسعه همکاری ها با سازو کارهای بین المللی حقوق بشر است. ما حقوق بشر را برای خود می دانیم و آنرا متعلق به جامعه غربی تصور نمی کنیم. جمهوری اسلامی یک تجربه مستمر و دائمی است. بسیاری از افراد در اوایل انقلاب ایران،  این سوال را مطرح می کردند که آیا اساساً امکانپذیر است که جامعه ای مانند ایران براساس اسلام بتواند حقوق بشر را برای مردمان خود تامین کند؟ ما تجربه ای گرانبها برای جهانیان بودیم و البته هنوز این تجربه ادامه دارد.

وی در ادامه بیان کرد: عقلانیت اسلامی، موضوع را برای ما روشن کرده است. این تفاوت اسلام ما با اسلام سلفی هاست. این چیزی است که ما به آن اجتهاد می گوئیم. اسلام یک متن یخ زده نیست.

وی همچنین انتقاداتی را نسبت به عملکرد سازمان ملل طی ۴۰ سال گذشته نمود و بیان داشت: ما هر ساله شاهد یک قطعنامه علیه خودمان هستیم. قطعنامه ای که هیچ منطق و دلیلی ندارد. قطعاً این حقوق بشر نیست. کشوری که هر سال یک انتخابات را پشت سر گذاشته است و کشوری دموکراتیک محسوب می شود، شایسته چنین برخورد گزینشی نیست.

لاریجانی همچنین ضمن اشاره به اهمیت همکاری ها با دفتر کمیسرعالی حقوق بشر ملل متحد و همچنین همکاری با گزارشگران موضوعی و دعوت از سه تن از آنها جهت بازدید از کشور، نسبت به عملکرد جاوید رحمان، گزارشگر ویژه ایران انتقاد کرد.

وی ضمن اشاره به اقدامات وی از جمله مصاحبه با شبکه های معاند ایران، رفتار وی را آشکارا خلاف دستورالعمل گزارشگری دانست.

لاریجانی همچنین بر این نکته تاکید کرد که ایران از وی شکایت داشته و خواهان این مهم است که مسئولیت این گزارشگر در رابطه با اقداماتش احصاء شده و احراز شود.

وی در خاتمه و در پاسخ به یکی از اعضای هیئت مقابل بیان کرد: شکنجه طبق قوانین ایران ممنوع است و اقرار همراه با شکنجه معتبر نیست. قانون ما اصل را بر برائت گذاشته است. در رابطه با مجازات بدنی نیز باید گفت که مجازات بدنی همان شکنجه نیست اگرچه نظام قضایی ما به سمت تعیین مجازات های جایگزین گام بر می دارد. حل و فصل دعاوی قبل از دادگاه و آموزش جامعه و بازپروی مجرمان از جمله نوآوری های قوانین ایران محسوب می شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دعوت به صلح، کمک به جنگ
راهبرد برنده - برنده چین در قبال ایران
اگر مردم صداوسیما را نمی‌بینند! پس برای چه کسی گزارش کار دادید؟
مخالفت قاطع چین با تحریم‌های آمریکایی مرتبط با ایران
حمله رژیم صهیونیستی به اطراف دمشق و جنوب سوریه
مراسم تشییع ۴ شهید شهرستان دیر روز جمعه برگزار می شود
شمارش معکوس برای پایان خاموشی‌ها
سهامداران عدالت بخوانند / سود سهام عدالت واریز نمی شود
تغییر نگرش دانشجویان جوان آمریکا نسبت به اسرائیل
زاکانی: کشور ظرفیت‌های متعددی برای حل مشکلات مردم دارد
سپاه: آمریکا درباره «پرونده سیاه» حمله به عروسی‌ها پاسخگو باشد
طحان‌نظیف: قانون اساسی از مبارزه در برابر مستکبرین حمایت می‌کند
سرلشکر وحیدی: خون پاک شهدای مظلوم کوهستک بی‌حساب نخواهد ماند
حکم ساعدی‌نیا تأیید شد؛ ۱۲ سال حبس و مصادره همه اموال
اژه‌ای: موضوع اصلی اجلاس بریکس مسائل مرتبط با تجارت جهانی است
تسهیل تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها در اینوتکس ۲۰۲۶
فاز ۱۱ پارس جنوبی در آستانه ثبت رکورد تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز
فاز ۱۱ پارس جنوبی در آستانه ثبت رکورد تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز
بانک مرکزی: بانک‌های اخلالگر در بازار ارز و طلا جریمه شدند
زمان امتحانات ترم تابستان ۱۵ دانشگاه سراسری اعلام شد
برگزاری آزمون‌های دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی پزشکی باحضور ۵ هزار نفر
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top