تاریخ انتشار: یکشنبه 1398/10/08 - 13:07
کد خبر: 340070

بررسی تخلفات جاسبی در دانشگاه آزاد

فعالیت بخش حسابرسی، بیشتر به حوزه نظارت معطوف است و اقدامات عملیاتی بر عهده واحدها قرار دارد؛ اما براساس اطلاعات و گزارش‌های به‌دست آمده در سال تحصیلی 98-99، اقدامات مناسبی برای افزایش تعداد دانشجو انجام شده است و لذا امسال نسبت به سال گذشته، حدود 20 تا 30 درصد به تعداد دانشجویان اضافه شده است؛ این موضوع نشان می‌دهد که مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، برای این فرآیند جذب دانشجو، برنامه ریزی خوبی داشته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسکا نیوز، «سید علی حسینی» خزانه دار و حسابرس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در گفت و گویی، به ابعاد دقیق تر فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه حسابرسی، شفافیت مالی و انضباط در هزینه‌کرد این دانشگاه پرداخت.

در ادامه مشروح این گفت و گو را خواهید خواند:

سامانه‌های مالی دانشگاه آزاد اسلامی تا چه میزان به صورت الکترونیکی تنظیم شده است؟
در حوزه استفاده از نرم‌افزارهای مالی، همکاران ما در حال ساماندهی نرم افزار سیستم پرداخت شهریه هستند تا زیرساخت‌های مربوط به مغایرت میان سیستم پرداخت شهریه و حوزه مالی به حداقل برسد؛ چرا‌که پیش از این، مغایرت‌های زیادی میان این سیستم ها وجود داشت اما تلاش می کنیم این مغایرت برطرف شود. در این راستا اقدامات خوبی انجام شده است که در صورت رسیدن به نتیجه نهایی، به اطلاع عموم خواهد رسید.

تلاش ما این است که تا حداقل برای گزارش حسابرسی سال97، با ارائه نرم افزارهای جدید، این مغایرت برطرف شود و بیشتر سامانه‌های مالی دانشگاه‌ها به سمت الکترونیکی شدن حرکت کند.

بودجه‌بندی دانشگاه آزاد به صورت متمرکز، تا چه میزان در مدیریت هزینه‌ها اثر‌گذار بوده است؟
ما به دنبال این هستیم که برنامه‌های درآمدی و هزینه‌ای دانشگاه را بر مبنای بودجه‌بندی‌ عملیاتی تنظیم کنیم؛ در این راستا اقدامات خوبی مانند متمرکزشدن بودجه بندی صورت گرفته که نتایج آن در گزارش مالی سال 98 و 99 ملموس تر خواهد شد چرا که تغییر سال مالی به تازگی و 31 شهریورماه سال جاری صورت گرفته است و قابلیت احصا در این سال را دارد.

اما به طور کلی تغییر سال مالی و بودجه‌ریزی عملیاتی، امری مثبت بوده است که اثرات خوبی را در کاهش هزینه ها خواهد گذشت و موجب صرفه جویی مالی خواهد شد.

شما سال گذشته پیش بینی کرده بودید که درآمدهای غیرشهریه ای دانشگاه آزاد به ۱۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید. این هدف تا چه میزان محقق شده و سیاست گذاری آینده خزانه‌داری برای افزایش این میزان چیست؟
باتوجه به این که دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال اخیر با کاهش دانشجو و به تبع آن، با کاهش درآمدهای شهریه ای مواجه بوده است، در هیئت امنای دانشگاه تصمیم گیری شد تا درآمدزایی دانشگاه آزاد اسلامی به سمت درآمدهای غیر شهریه ای برود.

دانشگاه آزاد اسلامی از پتانسیل بسیار بزرگی در حوزه درآمدهای آزمایشگاهی، تجهیزات پزشکی و اماکن ورزشی برخوردار است، لذا در بودجه بندی سال 98 و 99 این موضوع لحاظ شده و قطع به یقین به میزان درآمدهای غیرشهریه ای مد نظر هیئت امنا خواهیم رسید.

گزارش مقایسه‌ای درآمد غیرشهریه‌ای امسال با سال گذشته، در پایان بهمن ماه منتشر خواهد شد تا ببینیم تا چه میزان توانسته‌ایم موفق عمل کنیم.

طبق آخرین گزارش‌هایی که از واحدها به دست ما رسیده است، می توان گفت اقدامات خوبی در حوزه درآمدهای غیرشهریه‌ای صورت گرفته و زیرساخت‌های مناسب برای این موضوع فراهم شده است؛ نتایج این اقدامات در نیمه دوم سال مشهود‌تر خواهد بود.

درباره موضوع تحقیق و تفحص در دانشگاه آزاد توضیح دهید که چرا نسبت به این موضوع از سوی مجلس شورای اسلامی پافشاری است؟ باتوجه به اتهاماتی که به مدیریت قبلی دانشگاه آزاد نسبت به این موضوع وارد بود، چه اقداماتی برای شفاف سازی وافشاگری این اتهامات انجام دادید؟
تاکید رئیس هیئت امنا و ریاست دانشگاه آزاد اسلامی همواره بر شفاف سازی و انضباط مالی بوده است و لذا از زمان حضور دکتر ولایتی بر مسند ریاست هیئت امنا، برای اولین بار موضوع حسابرسی مستقل از سوی موسسه حسابرسی «مفیدراهبر» انجام شد.

براساس گزارش موسسه مفیدراهبر در سال 95، سوء جریانات و تخلفات مالی که مربوط به عملکرد مدیریت گذشته دانشگاه آزاد استخراج شد و با پیگیری‌های دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی، اقدامات حقوقی برعلیه مدیران متخلف صورت گرفت. بسیاری از این اقدامات حقوقی در حال پیگیری و انجام است.

دیوان محاسباتی دانشگاه آزاد، دولتی نیست و ردیف بودجه مشخصی برای تحقیق و تفحص در حوزه مالی ندارد؛ درواقع موسسه مفید راهبر به عنوان حسابرس مستقل، موضوعات را بررسی می کند. گزارش‌های مالی سال 95 به اتمام رسیده و جلسات آن برگزار شده است و در آستانه آماده سازی گزارش‌های مالی سال 96 و مقدمات حسابرسی سال 97 هستیم.

به دنبال این هستیم که موضوع شفاف‌سازی که مد نظر دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی است را به بهترین شکل ممکن انجام دهیم.

علت انتخاب موسسه مفیدراهبر برای ارائه گزارش‌های مالی و حسابرسی در دانشگاه آزاد اسلامی چیست؟
این موسسه، وابسته به دفتر مقام معظم رهبری است و موسسه خصوصی نیست؛ هر مسئله و موضوع خاصی که در گزارش‌های این موسسه یافت شود، بدون هیچ گونه اغماض و ملاحظه ای، درج خواهد شد.

سازمان حسابرسی، فرآیند حسابرسی بخش های دولتی را انجام می دهد و حسابرسی دستگاه‌هایی که زیر مجموعه نهادهای انقلابی هستند را موسسه مفید راهبر انجام می دهد. بنیاد مستضعفان، ستاداجرایی فرمان امام(ره)، سازمان تبلیغات حوزه علمیه قم و تمامی نهادهایی که زیر مجموعه دفتر مقام معظم رهبری هستند، موضوع حسابرسی شان برعهده موسسه مفیدراهبر است.

آیا سیستم جامع و کاملی برای بررسی وضعیت درآمدی و مدیریت هزینه واحدهای دانشگاهی طراحی شده است؟
ما در حال آماده سازی زیرساخت‌های مناسب برای این سیستم هستیم؛ مهم ترین چالش در موضوع شفاف‌سازی درآمدهای دانشگاهی، اختلاف و پراکندگی نرم افزارهای شهریه‌ای است. درگذشته نزدیک7 الی 8 نرم افزار شناسایی درآمد در دانشگاه آزاد اسلامی داشتیم که تلاش می کنیم تمامی این نرم افزارها یکپارچه شود و به تبع آن، شفاف سازی درآمدهای شهریه ای با دفاتر مالی یکسان شود.

باتوجه به روند کاهشی تعداد دانشجویان، برنامه ای برای ساماندهی واحدهای زیان‌ده دارید؟
فعالیت بخش حسابرسی، بیشتر به حوزه نظارت معطوف است و اقدامات عملیاتی بر عهده واحدها قرار دارد؛ اما براساس اطلاعات و گزارش‌های به‌دست آمده در سال تحصیلی 98-99، اقدامات مناسبی برای افزایش تعداد دانشجو انجام شده است و لذا امسال نسبت به سال گذشته، حدود 20 تا 30 درصد به تعداد دانشجویان اضافه شده است؛ این موضوع نشان می‌دهد که مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، برای این فرآیند جذب دانشجو، برنامه ریزی خوبی داشته است.

به عنوان سوال آخر، چه ساز و کاری برای نظارت فعالیت‌های مالی واحدهای بین‌المللی اندیشیده‌اید؟
متاسفانه عملکرد این واحدها درحوزه ارائه اطلاعات مالی و حسابرسی، شفافیت زیادی نداشت اما در حال حاضر اقدامات خوبی در حوزه بازرسی دانشگاه و حسابرسی هیئت امنا انجام شده است.

تمامی گزارش‌های مالی واحدهای بین المللی به صورت منظم از طریق عاملان خزانه داری رصد می‌شود و هر پرداختی اعم از پرداخت حقوق و دستمزد، با‌هماهنگی‌ حوزه‌های نظارتی سازمان مرکزی انجام خواهد شد. همچنین بدون داشتن مجوز، امکان ارائه هیچ گونه پرداختی وجود نخواهد داشت.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
سرکوب دانشجویان دانشگاه کلمبیا در نیویورک / برگزاری ۹۰ رویداد در نود سالگی دانشگاه تهران /آغاز پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون در دانشگاه آزاد
اولین تمرین پرسپولیس بعد از حذف از جام حذفی برگزار شد
حمایت دانشگاهیان از خیزش دانشجویان در آمریکا
تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری
مخبر در دیدار نخست وزیر بورکینافاسو: ایران آمادگی دارد دستاوردهای خود را در اختیار کشورها قرار دهد
مخبر در دیدار معاون رئیس جمهور زیمباوه: تعاملات تهران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است
پیشنهادهای وزیر دفاع ایران در اجلاس شانگهای چه بود؟
هزاران معترض اسرائیلی خواستار برکناری نتانیاهو شدند
سفر ۲ روزه بلینکن به عربستان با محوریت ایران و غزه
گشایش‌های ارزی با سفر رئیس بانک مرکزی به عربستان در راه است؟
۲۶ کارگر نمونه توسط رئیس جمهور تقدیر می‌شوند
پذیرفته‌شدگان چندبرابر ظرفیت آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش برای تحویل مدارک چه کنند؟
آتش سوزی در یک ساختمان اقامتی در محدوده میدان ولی‌عصر
تلاش مافیای خودرو برای ممانعت از ورود خودروهای برقی به کشور
فرود هواپیمای اسرائیلی در عربستان
سرقت تلفن همراه پشت چراغ قرمز در کمتر از ۳۰ ثانیه +فیلم
کاریکاتور| کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک
افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران +عکس
قبض این مشترکان برق ۲۴ برابر می‌شود
کاریکاتور| ساعت به وقت غزه
اعلام حمایت دانشجویان اردبیلی از جنبش ضدصهیونیستی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top