تاریخ انتشار: پنجشنبه 1398/11/10 - 02:55
کد خبر: 344085

۷۰ درصد وکلا فرار مالیاتی دارند

یک کارشناس اقتصادی گفت: برآوردها نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد وکلا فرار مالیاتی دارند که یا اظهار نمی‌کنند و یا کم اظهار می‌کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از برنامه تلویزیونی پایش، سید حسن موسوی فرد در خصوص کمک نقدی یارانه، گفت: کمیسیون تلفیق تصویب کرده است که یارانه نقدی و کمک معیشتی، ترکیب و به همه مردم پرداخت شود. نکته جالب آنجاست که مجلس در گذشته به دنبال حذف برخی دهک‌ها از دریافت یارانه بود اما در این مصوبه به همه مردم یارانه پرداخت می‌شود.

وی با بیان تغییرات غیر کارشناسانه مالیات بر درآمد در کمیسیون تلفیق، بیان کرد: مالیات بر حقوق در تمام دنیا به صورت پلکانی دریافت می‌شود و در ایران تنها دو پله دارد. با این حال در لایحه بودجه ۹۹، دولت ۵ پله برای مالیات بر درآمد از ۱۰ تا ۳۵ درصد در نظر گرفت.

کارشناس اقتصادی ادامه داد: اما کمیسیون تلفیق، پله پنجم را حذف کرد و حداکثر مالیات بر درآمد را ۲۵ درصد تعیین نمود که در این صورت تمام افرادی که بیشتر از ۱۲ میلیون تومان درآمد دارند، به طور مساوی ۲۵ درصد مالیات می‌دهند.

موسوی فرد گفت: هر چقدر پله‌های مالیاتی افزایش یابد، به عدالت مالیاتی کمک می‌کند. با حذف پله پنجم، در حدود ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومان از درآمد دولت کاهش می‌یابد.

وی افزود: البته اتفاقات مثبتی نیز در بررسی لایحه بودجه رخ داده که نمونه آن ایجاد پایه جدید مالیات بر ثروت است که متمرکز بر اخذ مالیات بر مصرف کالاهای لوکس می‌باشد. کمیسیون تلفیق مصوب کرده است که خانه‌های بالای ۱۰ میلیارد تومان و اتومبیل‌های با قیمت ۷۰۰ میلیون تومان به بالا، باید به صورت پلکانی مالیات پرداخت کنند.

کارشناس اقتصادی اظهار داشت: بندهای مربوط به حمایت از زوج‌های نابارور در کمیسیون تلفیق مطرح نشد. قرار بود بندی تصویب شود تا بیمه‌ها با حمایت از این زوج‌ها، به در مان این عارضه کمک نمایند که با وجود موافقت بیمه‌ها، در کمال ناباوری از سوی رئیس کمیسیون تلفیق این بند مطرح نشد.

موسوی فرد یادآور شد: در لایحه بودجه، ارز دولتی همچنان در اختیار برخی واردکنندگان برای واردات کالاهای اساسی قرار می‌گیرد که امری نادرست است. بر طبق نظر محاسبات دادن ارز دولتی به وارد کنندگان حداقل ۳۵ هزار میلیارد تومان از درآمدهای دولت را کاهش می‌دهد. زیرا حقوق گمرکی نیز بر اساس همین ارز محاسبه می‌شود که به ضرر دولت است و در مقیاس کلان به ضرر تولیدکنندگان داخلی است.

وی با تاکید بر اینکه قیمت کالاهای وارداتی موجود در بازار بر اساس ارز بازار آزاد تعیین می‌شود، گفت: اخذ عوارض گمرکی با لحاظ ارز دولتی، با وجود قیمت گذاری کالا بر اساس ارز آزاد، امری اشتباه و به نفع واردت کنندگان است و مردم عادی از محاسبه حقوق گمرکی با ارز دولتی منتفع نمی‌شوند و سود این مسئله را عده‌ای وارد کننده دریافت می‌کنند.

رحمانی افزود: وکلا نیز فرار مالیاتی گسترده‌ای دارند که برآوردها نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد آنها فرار مالیاتی دارند که یا اظهار نمی‌کنند و یا کم اظهار می‌کنند. کمیسیون تلفیق در بررسی لایحه بودجه ۹۹ فرآیندی برای وکلا تعریف کرده است تا بر اساس آن فرآیند از آنها مالیات گرفته شود.

وی با بیان اینکه دستی بودن فرآیند تعریف شده نیز باعث فساد است، خاطرنشان کرد: وکلا می‌توانند با کمتر اعلام کردن حق الوکاله خود، این فرآیند را دور بزنند و مالیات واقعی خود را نپردازند. البته کمیسیون تلفیق تصویب کرده است که فرآیند الکترونیکی شود. همچنین وکلا ملزم شدند همانند پزشکان کارتخوان در دفترشان نصب کنند.

این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: اتفاق مثبت دیگر در بررسی لایحه بودجه در خصوص پرداخت بدهی دولت به پیمانکاران بزرگ است. کمیسیون تلفیق مصوب کرد که بدهی پیمانکاران با دادن نفت به آنها تسویه شود. این اتفاق امری مثبت است که می‌تواند به عدم فروش نفت کشور در شرایط تحریم کمک کند. با این حال وزیر نفت مخالف این مسئله است که باید شفاف سازی از سوی ایشان صورت گیرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پاداش ویژه پزشکیان برای صعود تیم ملی از مرحله گروهی جام جهانی
پرفروش‌های نمایشگاه مجازی کتاب هفتم مشخص شدند
دستیار پوتین: اوکراین مانع اجرای تفاهم‌های حاصل شده در «انکوریج» است
عراقچی: تبادل پیام‌ها در ارتباط با خاتمه جنگ بین ایران و آمریکا در جریان است
علیرضا دبیر: کشتی برای تک تک مردم ایران است
صندوق‌های بازسازی صنایع در آستانه راه‌اندازی
تا اطمینان پیدا نکنیم که حقوق ملت ایران را گرفته‌ایم، هیچ توافقی را تأیید نخواهیم کرد
هادی ساعی: نعمت زاده باید برود و از اول کارش را شروع کند
جنبش دانشجویی پلی تکنیک تهران
۴۰ میلیون نوجوان در دام دخانیات / طعم‌های میوه‌ای، سلاح جدید صنعت دخانیات
بازگشت حجاج از دوشنبه آغاز می‌شود
رشد ۸۳ هزار واحدی شاخص و سبزپوشی ۹۹ درصدی بازار
تولید گاز ۳ سکوی پارس جنوبی از سر گرفته شد
پزشکیان: مردم باید از واقعیت‌های موجود آگاهی داشته باشند
ترامپ مقام جدید تام باراک را اعلام کرد
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
دومین همایش حکمرانی حکمی شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی +عکس
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
قالیباف به پزشکیان: ابهام در «حساب کالابرگ» مغایر قانون است
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
احتمال تغییر در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها برای مدیریت بحران انرژی
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
اعلام تسهیلات دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویان دکتری ورودی ۱۴۰۵
هزینه انجام پایان نامه با استفاده از Chatgpt Plus
راهنمای پذیرش و چاپ سریع مقاله
حمایت از آزمایشگاه تحقیقاتی اساتید
تکلیف امتحانات دانشگاه شهید بهشتی مشخص شد
امتحانات پایان ترم دانشگاه شهیدبهشتی حضوری شد
ایران در میان ۲۰ قدرت علمی جهان، صدرنشین بهره وری پژوهشی
آمار ثبت نام در کنکور ۱۴۰۵ به حدود یک میلیون نفر رسید
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top