تاریخ انتشار: پنجشنبه 1398/12/08 - 12:34
کد خبر: 347038

نقدی بر فیلم سینمایی judy؛

پایان تلخ ستاره هالیوود

در تاریخ سینما همواره هنگام صحبت درباره زنانی که به عنوان ابزار برای به تصویر کشیدن جذابیت های فیزیکی معرفی شده اند، نام مرلین مونرو به میان آمده است. اما به نظر می رسد جودی گارلند بازیگری بوده که تاریخ بیش از آنچه که درباره مرلین مونرو نوشته شده، به او بدهکار است.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ فیلم judy ساخته روپرت گولد و و با بازی  رنه زلوگر (برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن در اسکار2020) تصویر جودی گارلندی رو به نمایش میگذارد که از ستاره های به نام قرن بیست بود.

شروع « جودی » در سال ۱۹۶۸ است، جایی که جودی در کاخ – تئاتر نیویورک مشغول اجرا به همراه دو فرزندش است. او مادری متعهد است اما توانایی برآورده‌کردن تمامی نیازهای فرزندانش را ندارد. از وضعیت مالی چندان خوبی برخوردار نیست و قرض‌هایش رو همدیگر تلنبار شده اند، از هتلی که در آن اقامت دارد اخراج می‌شود که این مسئله وی را مجبور می‌کند تا فرزندانش را به خانه‌ی همسر سابقش، « سید لوفت » ببرد و پیشنهاد خوانندگی در لندن را هم بپذیرد. او در آنجا با مشکلات شخصی خودش دست و پنجه نرم می‌کند و تبدیل به دردسری برای همکار خود « روزالین ویلدر » و صاحب کلوپ شبانه‌ی « سخنان شهر » یعنی « برنارد دلفونت »می‌شود.در آنجا « جودی » با « میکی دینز » یکی از دوستانش در ایالات متحده مجددا ارتباط می‌گیرد، کسی که تبدیل به آخرین « آقای گارلند » در زندگی او می‌شود.

جودی از دختران بااستعدادی بود که توسط هالیوود کشف ‌و سپس نابود شد. نمایشی کوچک از عواقبِ یک تصمیم حیاتی (قسمتی از دیالوگ ابتدایی فیلم:اگر می‌خوای بری و به آدمای عادی ملحق شی می‌تونی، تصمیم خودته)تصمیمِ زنی که اسطوره‌ بازیگری و خوانندگی در امریکا شد اما آرامش و تعادل را برای همیشه از دست داد.

در تلخی زندگی هالیوودی و نمایش یک زندگی کاملا ربات گونه پشت تمام شیرینی های ظاهری شهرت(زندگی مرفهانه،لایک ها و فالوئر های بیشمار،تبلیغات ،اتومبیل های لوکس،و میزان محبوبیت).

ما قرار است شاهد «فروپاشی نهاییِ» یک آدم مشهور اما تنها باشیم و چه چیزی از این تلخ‌تر، بحرانی‌تر و مهم‌تر. معمولا فیلم‌های منتقدِ دنیای هالیوود سعی می‌کنند تصویری کاریکاتوری شده از آن نشان دهند. بنابراین شاهد شکنجه‌های روانیِ ستاره‌ها هستیم و یادمان می‌رود که از خود بپرسیم: مگر این ستاره‌ها عروسک‌های بی‌اراده‌ای بوده‌اند؟

آیا امثال جودی گارلند و مرلین مونرو در میانه‌ی راه نمی‌توانستند بگویند: نه!؟ سکانس پرش در آب که نوعی آزدیخواهی در برابر تمام رفتارهای محدود کننده روسای هالیوود است  و جودی خیس شده ای که چهره واقعیِ رئیسش را می‌بیند. جواب او همچنان به همه رنج‌ها بله است.

تابعیتِ  تمام و عیار از تربیت‌یافته‌‌های هالیوود،روز به روز در حال افزایش است و جودی واکنشیست به این سیاست.

اگر جوکر هشدار بزرگی به ثروتمندانِ سرمایه‌سالارِ بی‌توجه به نود و نه درصد دیگر است،جودی هم هشدار به جامعه سلبریتی هاست.

در تاریخ سینما همواره هنگام صحبت درباره زنانی که به عنوان ابزار برای به تصویر کشیدن جذابیت های فیزیکی معرفی شده اند، نام مرلین مونرو به میان آمده است. اما به نظر می رسد جودی گارلند بازیگری بوده که تاریخ بیش از آنچه که درباره مرلین مونرو نوشته شده، به او بدهکار است.

بازیگری که در قرن بیستم یک نمونه تمام و کمال از ماشین آدم سازی هالیوود بود و سرنوشتش به گونه ای رقم خورد که می توان او را یک قربانی تمام عیار هالیوودی در کنار مرلین مونرو دسته بندی کرد.

جودی در پایان بر اثر افسردگی ناشی از این زندگی هالیوودی بر اثر مصرف بیش از اندازه قرص اوردوز کرد.

*گزارش از سامان رئیسی

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
شنوایی زنان یا مردان؛ کدامیک بهتر است؟
پلیس فتا: تبلیغات وام فوری در فضای مجازی، کلاهبرداری است
جذب مربی خارجی برای تیم ملی فوتسال ایران قطعی شد
انتصاب معاون بررسی‌های راهبردی در معاونت زنان و خانواده
دلایل خودکُشی دستیاران پزشکی
اهمیت تحول در نگرش‌ها نسبت به توانمندی‌های زنان
دیدار نوروزی جمعی از مسئولان نظام با رئیس مجلس +عکس
پیام تسلیت پزشکیان در پی درگذشت خواهر شهیدان قمی
دیدار نوروزی معاون اول رئیس‌جمهور با قالیباف
قدردانی ظفرقندی از تیم ملی سلامت
جلسه شورای‌ عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا
تجاوز مجدد آمریکا به شمال یمن
زلزله ۳.۴ ریشتری نطنز را لرزاند
تساوی ناامیدکننده پرسپولیس در خانه
تشییع پیکر مرحوم حجت‌الاسلام‌ نیری +عکس
کارتال: همه کار کردیم و فقط گل نزدیم
بیانیه گروه سازمان ملل در محکومیت تهدید آمریکا علیه ایران
بازیکن ملوان تا اطلاع ثانوی محروم شد
تسلیت رهبر انقلاب به حجت‌الاسلام والمسلمین قمی
ایران، غزه و عربستان در دستور کار سفر آمریکایِ نتانیاهو
بیفوما: خوشحال می‌شوم به پرسپولیس بروم
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top