تاریخ انتشار: دوشنبه 1398/12/12 - 16:52
کد خبر: 347554

تشکر از دانشگاهیان بابت مبارزه با کرونا

حجت‌الاسلام صالحی با اشاره به تفاسیر غلطی که بعضی از افراد از گزاره های دینی ارائه می دهند، تصریح کرد: در کنار این مراقبت کنیم بعضی از کسانی که تفاسیر غلطی از گزاره های دینی و مکاتب شیعی ما ارائه می‌کنند، ما را در دوگانه موهوم دین و علم قرار ندهند و حتما ضمن اعتقاد به شفا بخشی و الطاف غیر تجربی خداوند متعال، ما ملتزم هستیم که به دستورات پزشکی و طبی هم توجه لازم را داشته باشیم.

خبرنامه دانشجویان ایران: جت‌الاسلام محمدمهدی صالحی معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور و موضوع تاثیر دعا و مناجات با خدا در مواجهه با این ویروس تصریح کرد: علی رغم اینکه باید توجه و تاکیدی که به مسائل پزشکی و داده های علمی به عنوان یکی از روشهایی که خداوند متعال برای کشف حقایق پیش روی بشر قرار داده متلزم باشیم اما غافل نشویم که در کنار سنت‌های تجربی که خداوند برای بشر رقم زده یکی از سنت‌های ماندگار و تاریخی خدای متعال، ارتباط وثیق با او در غالب دعا و مناجات و استمداد برای تقویت روح و روان انسان و کسب آرامش‌های روانی و روحی است.

وی با تاکید بر تاثیر ذکر و یاد خداوند متعال در شرایط کنونی افزود: امروز امواج رسانه ای در خصوص کرونا ضمن اینکه از مزایای آن توجه ما به روش‌های پیشگیری از این ابتلا است، اما در عین حال نباید روح و روان ما اسیر امواج‌های روانی بیش از اندازه قرار بگیرد و غافل از یاد خدا و کسب آرامش و برطرف کردن اضطراب از طریق ارتباط با خدا باشیم و فراموش نکنیم که به لحاظ پزشکی هم عوامل مادی، زمانی اثرگذار خواهد شد که روح انسان از آرامش لازم برخوردار نباشد «الا بذکرالله تطمئن القلوب» مهم ترین راه کسب آرامش، ارتباط با خداست.

حجت‌الاسلام صالحی با اشاره به تفاسیر غلطی که بعضی از افراد از گزاره های دینی ارائه می دهند، تصریح کرد: در کنار این مراقبت کنیم بعضی از کسانی که تفاسیر غلطی از گزاره های دینی و مکاتب شیعی ما ارائه می‌کنند، ما را در دوگانه موهوم دین و علم قرار ندهند و حتما ضمن اعتقاد به شفا بخشی و الطاف غیر تجربی خداوند متعال، ما ملتزم هستیم که به دستورات پزشکی و طبی هم توجه لازم را داشته باشیم.

وی ادامه داد: به همین دلیل هم بود که مراسم اعتکاف که یکی از مراسم های تاریخی به خصوص در فضای دانشگاهی ما می باشد به واسطه‌ عمل به توصیه‌های دینی و گزاره‌های وحیانی که حفظ و مراقبت از جان یکی از آن موارد است که فعلا تعطیل شد و به اعتکاف رمضان موکول شد به همین دلیل گاهی اوقات به خاطر خوف ضرر، انسان مومن موظف می‌شود از روزه که یکی از عبادات ارزشمند الهی است خودش را محروم کند، به نیت اینکه به یک ارزش بالاتر یعنی عبودیت خدا و اطاعت از دستور خدا برسد.

وی با اشاره به تعطیلی اعتکاف ماه رجب گفت: به همین دلیل اگر اعتکاف به دلایلی که عرض کردم خوف و نگرانی‌هایی که به لحاظ پزشکی امکان دارد دامن گیر جامعه شود، تعطیل می‌شود به معنای این نیست که ما فرصت‌های کسب معنویات را نادیده بگیریم، در منازل خودمان با ارتباط با خدا و مناجات و دعاهایی که در مفاتیح الجنان وارد شده است می‌توانیم این خلا را برطرف کنیم تا ان‌شالله در اولین فرصت شرایط به حالت عادی بازگردد و ان‌شاالله شاهد این باشیم که در اعتکاف رمضانیه با حضور بیشتر و با حسرت بیشتر از اینکه ماه رجب را نتوانستیم در غالب اعتکاف درک کنیم، بتوانیم این اعتکاف را در دانشگاه‌ها برگزار کنیم.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها  گفت: فقه و شریعت ما هم هر وقت احساس نگرانی از جان انسان مطرح می‌شود، این موضوع را به عنوان یکی از مولفه های مهم پیش روی ما قرار داده است، لذا مومنین دچار دو گانه‌ این که توجه مسائل پزشکی آنها را از دعا و مناجات در غالب اجتماعات محروم کرده، قرار نگیرند و در هر حالی انسان می‌تواند با خدای خودش ارتباط برقرار کند و فراموش نکنیم که معجزه و شفا هم در غالب سنت‌هایی که خدای متعال برای ما تعریف کرده گاهی اوقات مقدر می‌شود .

حجت‌الاسلام صالحی در ادامه با توجه به توصیه های پزشکی و عمل به آن ها گفت: در حدیث قدسی داریم که یکی از اولیای خدا از خداوند متعال درخواست شفا و برطرف کردن امراض را داشت و خداوند متعال در آن حدیث نورانی فرمود راه شفای تو این است که به مداوای مرسوم و عقلایی ورود پیدا کنی، بله ما اگر به توصیه‌های پزشکی هم توجه می‌کنیم فراموش نمی‌کنیم که تنها شفابخش اصلی خداست، گاهی شفا را در عمل به توصیه‌های پزشکی و داروهای تجویز شده قرار می‌دهد و گاهی اوقات در انفاس قدسی یک ولی خودش یا در عنایات ویژه روح مطهر و ملکوتی ائمه اطهار علیهم السلام قرار می‌دهد که اینها با هم در تضاد نیست و قابل جمع است

وی با تشکر از دانشگاهیانی که بواسطه تخصصی که در عرصه پزشکی دارند و الهی در صدد کمک به مبتلایان به این ویروس هستند گفت:  امیدوارم که با بهره مندی از توصیه‌های پزشکی و عمل به این توصیه ها و در کنار آن توجه ویژه به دعا و مناجات با خدا و اعمال عبادی بتوانیم از این مسئله‌ای که امروز دامن گیر جامعه ما شده به زودی و به سرعت عبور کنیم.

صالحی همچنین گفت: نباید متاثر از فشارهای روانی رسانه‌های بدخواه قرار بگیریم در حالی که این رسانه‌ها در کشورهای متبوع خودشان یک جو آرام بخش به محیط القا می‌کنند و به شدت در فضای جامعه ما به دنبال بحران آفرینی و تشویش اذهان عمومی هستند تا ضررهای متاثر از این ویروس در جامعه ما روز افزون شود.

وی اظهار داشت: بنده با آرزوی موفقیت برای همه عزیزان و به خصوص دانشگاهیانی که بواسطه تخصصی که در عرصه پزشکی دارند ایثارگرانه، داوطلبانه، فداکارانه و با نیت جلب رضایت الهی در صدد کمک به مبتلایان به این ویروس مرموز و منحوس هستند، امیدوارم خداوند متعال به همه این عزیزان هم توفیقات خودش را عنایت کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
محدود شدن اهداف آمریکا؛ چگونه تیم ترامپ مقابل ایران عقب‌نشینی کرد؟
محدود شدن اهداف آمریکا؛ چگونه تیم ترامپ مقابل ایران عقب‌نشینی کرد؟
فرار خفت‌بار از افغانستان؛ چرا واشنگتن به شکست در جنگ‌ عادت کرده است؟
فرار خفت‌بار از افغانستان؛ چرا واشنگتن به شکست در جنگ‌ عادت کرده است؟
قطع خطوط امدادی اوکراین با حمله روسیه به بنادر
نارضایتی مردم آمریکا از ترامپ در حوزه اقتصاد و جنگ علیه ایران
حملات موشکی و پهپادی جدید یمن علیه مواضع دشمن در «المخا»
وزرای پیشنهادی دفاع و اطلاعات چه زمانی به مجلس معرفی می‌شوند؟
هشدار ایران به کویت درباره سرنوشت ۴ اسیر
معاون اول قوه قضاییه: شهرک‌های صنعتی نباید به گسل نارضایتی تبدیل شوند
واکنش دستگاه قضائی به زورگیری از یک خانم در صفادشت
ستادکل نیروهای مسلح: تا شکست کامل دشمن آمریکایی کوتاه نخواهیم آمد
ابعاد غافلگیری تاریخی در آسمان اردن
کلیات طرح مقابله با نفوذ بیگانگان تصویب شد
احتمال تغییر در نحوه برگزاری جلسات علنی مجلس
دانشگاه‌های انگلیس روی لبه تیغ
پایان تلخ زندگی استاد کمبریج در میانه جنجال دانشگاهی
هشدار درباره سرعت سالمندی ایران
توزیع کارت کنکور از فردا
رؤیای خانه‌دار شدن بر باد رفت
آغاز ثبت‌نام آزمون دکتری وزارت بهداشت از امروز
حمایت از نخبگان دانشگاهی با اولویت هوش مصنوعی و ارتباطات کوانتومی
دانشگاه‌های انگلیس روی لبه تیغ
پایان تلخ زندگی استاد کمبریج در میانه جنجال دانشگاهی
توزیع کارت کنکور از فردا
آغاز ثبت‌نام آزمون دکتری وزارت بهداشت از امروز
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
بازسازی دانش‌بنیان‌های آسیب دیده دانشگاه شریف با خط اعتباری جدید
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
۴ مدال‌آور المپیاد جهانی هوش مصنوعی به دانشگاه شریف می‌روند
آغاز سال تحصیلی دانشگاه تهران از ۴ مهر/ تصمیم‌گیری درباره نحوه حضور دانشجویان
آقامیری: هدفمندسازی یارانه تغذیه دانشجویان نیازمند مطالعه و اجرای دقیق است
اختلال موقت در درگاه پرداخت آزمون‌های علوم پزشکی
دانشجویان، هوش مصنوعی را به جای خود سر کلاس می‌فرستند!
شکایت جنجالی علیه دانشگاه کلمبیا
شنبه آخرین مهلت ثبت‌نام در ۵ آزمون علوم پزشکی/ برگزاری آزمون ۲۹ مرداد
آغاز نام‌نویسی بیست‌ودومین فراخوان جذب هیئت علمی پزشکی از فردا
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top