تاریخ انتشار: جمعه 1398/12/16 - 14:52
کد خبر: 347978

«خبرنامه دانشجویان ایران» بررسی کرد؛

آپارتاید مذهبی و اقلیت‌کشی!

آپارتاید مذهبی و اقلیت‌کشی!

از زمان شروع نخست‌وزیری نارندرا مودی، گمانه‌زنی‌هایی پیرامون تبعیض‌ها علیه مسلمانان بالا گرفته شد، چرا که حزب مورد حمایت «مودی» از جمله احزاب ناسیونالیست تندروی هندوها تلقی می‌شود؛ چرا که در ادامه سیاست‌های مودی این گمانه‌زنی‌‌ها را از ذهنیت به عینیت بدل ساخت!

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ کشور سکولار هند علی‌رغم ادعای داشتن بزرگترین دموکراسی دنیا، این روزها در صدر اخبار اقلیت‌کشی جهان قرار دارد؛ کشوری با جمعیت یک میلیارد و سیصد میلیون نفر که پانزده درصد آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند.

مسلمانانی که هربار طعمه گرایشات متعصبانه هندوهای تندرو (هندوتوا) بوده‌اند؛ یکی از این اتفاقات به کشتار مسلمانان گجرات در سال ۲۰۰۲ باز‌می‌گردد، جرقه شروع این حادثه از مقصر دانستن مسلمانان در پی آتش‌سوزی قطار حامل ۵۹ هندو زده شد، اتهامی که بعدا نه تنها ثابت نشد، بلکه مسلمانان نیز بیگناه دانسته شدند ولی همین یک اشتباه کوچک به کشته‌شدن حدود ۱۰۰۰ نفر در این ایالت انجامید و در آن زمان مودی که سروزیر ایالت گجرات بود به عنوان متهم شناخته شد.

از سال ۲۰۱۴ به بعد و با نخست‌وزیر شدن مودی، گمانه‌ها در خصوص تبعیض‌ها علیه مسلمانان بالا گرفته شد، چرا که حزب بی‌جی (حزب مورد حمایت مودی) از جمله احزاب ناسیونالیست افراطی هندوها تلقی می‌شود؛ در ادامه سیاست‌های مودی این گمانه‌زنی‌‌ها را از ذهنیت به عینیت بدل ساخت.

اقداماتی از قبیل واگذاری محل مسجد تاریخی قرن ۱۶ که توسط هندوها به آتش کشیده شده بود به هندوها، لغو خودمختاری کشمیر و برقراری حکومت نظامی و کشتار مسلمانان آن و اخیرا قانون اعطای شهروندی.

این قانون در ۲۰ آذر سال جاری تصویب شد و همان زمان اعتراضاتی را برانگیخت و اعتراضات کنونی تشدید شده اعتراضات دامنه دار آن می‌باشد.

طبق این قانون دولت هند با اصل قرار دادن اولویت مذهبی و فرقه ای شش گروه (هندو، سیک، بودایی، جین، پارسی و مسیحی) اعلام داشته افرادی که جزو این شش گروه بوده و پس از ۲۰۱۵ از سه کشور افغانستان، پاکستان و بنگلادش به هند گریخته و در واقع مهاجرین غیر قانونی هستند جزو شهروندان کشور هند محسوب می‌شوند.

این قانون با حذف مذهب اسلام، ارزشی برا مسلمانانی که از میانمار و با سریلانکا به هند گریخته‌اند قائل نشده و البته موضوع اصلی این‌جاست که طبق این قانون مسلمانان (چه هندی و چه غیرهندی) چنانچه قادر به اثبات تابعیت هندی خود نباشند مجازات شوند، بطور مثال در ایالت آسام که از نقاط اصلی شروع اعتراضات بود چنین بنا شده تا افرادی که از نظر دولت هندتابعیت هندی ندارند (مسلمانان) طی ۱۲۰ روز در دادگاه موسوم به دادگاه خارجی تابعیت خود را اثبات کنند.

این قانون بطور قطع ناقض اصول برابری تصریح شده در قانون اساسی سکولار دولت هند بوده و زمینه را برای سلب تابعیت ۲۰۰ میلیون مسلمان هندی به بهانه مهاجر بودن و تبدیل کشور پلورال و متکثری چون هند به یک ملت یک‌دست و البته تندور‌ی هندو آماده خواهد کرد.

گزارش از سعیده اسدی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
ترانزیت ایران و روسیه از مسیر کریدور شمال-جنوب توسعه می‌یابد
سایت AFC: ایران با بردی دشوار به جام جهانی نزدیک‌تر شد
دهنوی: آیفون های وارد شده به زودی رجیستر می شوند
پزشکیان:مبنای عزل ونصب‌ها تخصص و تعهد باشد نه رابطه و سلیقه شخصی
ایرانی‌ها ۳۰۰ میلیارد تومان به مردم غزه و لبنان کمک کردند
نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدل‌های اسلامی
غزه به قبرستان کودکان تبدیل شده است
برگزاری نشست‌های تخصصی دانشجویان با مسئولین سابق و فعلی
حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه مهم «گلیلوت» در حومه تل‌آویو
ایجاد فرصت‌های نو برای زنان در دنیای کارآفرینی
شروع دوباره «پانتولیگ» محمدرضا گلزار از فردا
شبیه‌سازی صوت توسط هوش مصنوعی
ابلاغ قانون فهرست قوانین و احکام نامعتبر تأمین اجتماعی
پاتریس کارترون سرمربی سپاهان شد
جنبش دانشجویی برای اصلاح باورها باید بایستد
ممنوعیت تحصیل همزمان دانشجویان رفع شد
فراخوان بورسیه تحصیلی مجارستان در مقطع ارشد و دکتری منتشر شد
حملات موشکی جدید حزب‌الله
فعلاً برنامه‌ای برای قطع برق صنایع نداریم
خاموشی‌ها فقط به‌اندازه ۳ درصد تقاضای برق است
جبلی توقف برنامه «شیوه» را رد کرد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top