تاریخ انتشار: پنجشنبه 1399/01/21 - 21:13
کد خبر: 351603

صادق امامی

شکست سوسیال دموکراسی در برابر پلوتوکراسی

شکست سوسیال دموکراسی در برابر پلوتوکراسی

انصراف برنی سندرز کاندیدای سوسیال دموکرات از ادامه رقابت برای کسب نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، موضوع غیرمنتظره ای نبود. او یک میهمان ناخوانده در حزب دموکرات بود و دیر یا زود از گردونه رقابت کنار گذاشته می شد. سال 2016 این اتفاق با یک تقلب آشکار صورت گرفت ولی امسال ماجرا کمی متفاوت تر بود و حزب با یک طراحی از قبل و مهندسی هوشمندانه، به استقبال سندرز رفت.

خبرنامه دانشجویان ایران: صادق امامی*// انصراف برنی سندرز کاندیدای سوسیال دموکرات از ادامه رقابت برای کسب نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، موضوع غیرمنتظره ای نبود. او یک میهمان ناخوانده در حزب دموکرات بود و دیر یا زود از گردونه رقابت کنار گذاشته می شد. سال 2016 این اتفاق با یک تقلب آشکار صورت گرفت ولی امسال ماجرا کمی متفاوت تر بود و حزب با یک طراحی از قبل و مهندسی هوشمندانه، به استقبال سندرز رفت. برخلاف سال 2016، این بار سندرز زودتر از آنکه حزب دموکرات ناچار شود پرونده اش را برای همیشه به بایگانی بفرستند، از رقابت ها کنار رفت. یکی از دلایل خروج زودهنگام سندرز از رقابت انتخاباتی را می توان، اهمیت شکست دونالد ترامپ دانست. سناتور ایالت ورمونت حتی در سخنرانی کناره گیری اش هم از تلاش برای شکست ترامپ سخن گفت.

سندرز زودتر از عرصه رقابت ها کنار رفت تا بایدن بتواند به عنوان تنها کاندیدای حزب با هواداران او نیز تعامل برقرار کند و طرفدارانش در شوک انصراف قرار نگیرند و به کاندیدای رقیب رای ندهند.

سندرز در سخنرانی انصرافش، به هوادارانش گفت که واقعیت این است که پیروزی ناممکن شده بود. او علاوه بر اینکه برخلاف رقیبش جو بایدن فاقد پول؛ لابی و حزب یعنی 3 عامل اصلی برای پیروزی در رقابت های درون حزبی بود، 303 دلیگیت هم عقب افتاد. این فاصله معنادار حاصل رایزنی های پشت پرده حزب و احتمالا چهره های مخالف سندرز (اوباما، کلینتون و جان کری) با سایر کاندیداها برای انصراف از رقابت ها و حمایت آنها از بایدن بود.

سندرز این بار به خوبی درک کرد که انتخابات در آمریکا را نه مردم که احزاب و کارتل های اقتصادی مدیریت می کنند. سازو کاری که کوین فیلیپس، استراتژیست سیاسی دولت ریچارد نیکسون آن را یک پلوتوکراسی (حکومت کردن بر پایه داشتن ثروت) می داند که در آن پول و دولت به شدت با هم ممزوج شده اند. سندرز 79 ساله حالا با پذیرش شکست می داند که دیگر برای همیشه باید رداری کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را از تن به در کند.

اما او که نمی خواهد انقلاب سوسیالیستی اش را متوقف کند از هوادارانش خواسته همچنان به او رای بدهند تا با کسب کمتر از 300 دلیگیت دیگر، بتواند در کنوانسیون حزب بر روی پلتفرم حزب و سایر کارکردهایش اثر بگذارد و ایده های سوسیالیستی اش را عملیاتی کند.

*دبیر بین الملل روزنامه فرهیختگان

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
زن ایرانی در همه‌ میدان‌ها با موفقیت، سربلندی و حجاب اسلامی
مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟
نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌
دانشجویان خط مقدم اجرای سیاست‌های قانون جوانی جمعیت
بهانه‌های بنی اسرائیلی تل‌آویو برای کارشکنی در توافق جدید
اظهارات گروسی در خصوص مذاکراتش در ایران
نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل
رونمایی از ۳ محصول نوآورانه و خلاق در اینوتکس ۲۰۲۴
زلفی‌گل: نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
برگزاری دو دیدار آینده پرسپولیس و سپاهان فقط با تماشاگر خانم
حجت الاسلام نبویان منتخب اول تهران در دور دوم انتخابات به چه کسانی رای می‌دهد؟
کاریکاتور| انقلاب اسلامی ایران زنجیرهای وابستگی به غرب و آمریکا را گسست
مراسم گرامیداشت چهلمین روز شهادت شهدای راه قدس +عکس
اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق التدریس دانشگاه علمی‌کاربردی
کنفرانس خبری رییس سازمان انرژی اتمی و مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی +عکس
دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با قالیباف +عکس
آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از فردا
دانشجویان آزادی‌خواه حامی غزه با شرایط ویژه پذیرش می‌شوند
عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو خبرنگار
دادگاه رسیدگی به اتهامات گروهک تروریستی منافقین +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top