تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/07/09 - 10:11
کد خبر: 371776

مدارس غیرانتفاعی نتیجه جمع‌بندی جمهوری اسلامی است!

مسئول طرح و برنامه مدارس فرهنگ گفت: فکر می‌کنید در سال‌هایی که مدارس غیردولتی وجود نداشت، افراد ثروتمند، مسئولان و اقشار مرفه جامعه برای تحصیل فرزندانشان کاملاً مشابه بقیه اقشار عمل می‌کردند و همان امکانات در اختیار آنها بود؟! هرگز!

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»به نقل از تسنیم؛ « عدالت آموزشی » کلیدواژه این روزهاست، مطالبه‌ای که پس از هشدارها درباره وضعیت ناخوش مدارس دولتی، شکل‌گیری انواع مدارس خاص و در کنار آن مدارس غیردولتی‌های لاکچری ویژه اقشار خاص جامعه « از طبقه قدرت تا طبقه ثروت » و در نهایت کشاندن نظام طبقاتی به درون مدارس کشور و از همه تأسف‌آورتر به جمع کودکان این سرزمین، شکل گرفت و حالا عدالت آموزشی مطالبه افکار عمومی جامعه از مسئولان و قانونگذاران در نظام جمهوری اسلامی ایران است.

تحصیل دانش‌آموزان خانواده‌‌های ثروتمند و مسئولان در نبود مدارس غیردولتی هم لاکچری بود!

در چنین شرایطی دانش‌آموزان مستعد از مدارس دولتی گلچین و به مدارس خاص هدایت می‌شوند که به‌بهانه دریافت شهریه بالاتر خدمات آموزشی بیشتری ارائه می‌دهند جالب آنکه معلمان برتر هم سهم این مدارس می‌شوند، حالا تصور کنید دانش‌آموزی 12 سال دوران تحصیلش را در مدارس دولتی گذرانده است و حالا باید در آزمون کنکور با دانش‌آموزانی رقابت کند که در این سال‌ها به‌لحاظ آموزش شرایط ویژه‌ای را در مدارس خاصشان داشتند، اساساً می‌توان این شرایط را برابر دانست؟!

ادامه چنین شرایطی نه‌تنها به کیفیت آموزش لطمه زده است بلکه به نابرابری اجتماعی هم دامن می‌زند.

در همین رابطه گفت‌وگویی میان« علی پارسانیا » مدیر بنیاد تربیتی حیات و مدرس دانشگاه فرهنگیان به عنوان مخالف مدارس غیردولتی و "علی امینیان" مسئول طرح و برنامه مجتمع فرهنگ به‌عنوان موافق مدارس غیردولتی شکل گرفت.

این متن در چند بخش تدوین شده است که بخش نخست آن به صحبت‌های علی پارسانیا به‌عنوان مخالف مدارس غیر دولتی اختصاص داشت که با عنوان "وجود "مدارس غیردولتی" چطور مدارس دولتی را هر روز ضعیف‌تر و لاغرتر می‌کنند؟" چندی قبل در خبرگزاری تسنیم منتشر شد.

بخش دوم این گفت‌وگو به صحبت‌های علی امینیان؛ مسئول طرح و برنامه مدارس فرهنگ به‌عنوان موافق مدارس غیردولتی اختصاص دارد:

علی امینیان در پاسخ به این پرسش که آیا مدارس فرهنگ نمونه بی‌عدالتی آموزشی در جامعه هستند؟ اظهار کرد: عدالت از اهداف جمهوری اسلامی بوده است و در این زمینه هیچ فردی نمی‌تواند حرف مخالفی بزند اما عدالت در توصیف خیلی وسیع است و می‌توان درباره آن حرف زد اما وقتی پای عمل می‌رسد خیلی دقیق می‌شود و باید خیلی دقیق عمل کرد.

عدالت برابری نیست

وی در واکنش به این موضوع که وقتی یک مدرسه غیردولتی راه می‌اندازید و یک گروه از آقازاده‌ها و افراد ثروتمند می‌آیند، آنجا درس می‌خوانند و در کنار آن چند نفر از افراد عادی را هم می‌پذیرید این نشانه بی‌عدالتی است، چه فرقی میان دانش آموزان وجود دارد؟ گفت: نکته همین است! تعریف ما از عدالت معلوم نیست! عدالت هرچه باشد قطعاً برابری نیست؛ عدالت هیچ وقت نباید برابری معنا شود؛ نکته دیگر این است که خطایی اتفاق افتاده و باید بدانیم عدالت سنجه و ملاک نیست و برای عدالت باید معیار تعریف و برای آن معیار شاخص معرفی کنیم و در آن شاخص سنجه‌هایی به دست می‌آید.

مسئول طرح و برنامه مجتمع فرهنگ در واکنش به این موضوع که می‌توانید این را ساده‌تر توضیح بدهید؟ متذکر شد: عدالت خیلی کلی است؛ چه موقع در کشور شاهد عدالت آموزشی خواهیم بود؟ آیا فردی می‌تواند به این سؤال پاسخ روشنی بدهد، آیا همه باید یکسان و یکجور درس بخوانند؟ اینکه مدرسه غیردولتی گذاشتید و عده‌ای به‌صورت متفاوت تحصیل می‌کنند و عده دیگری این امکان را ندارند، بی عدالتی حساب می‌شود؟

مدارس غیرانتفاعی نتیجه جمع‌بندی نظام جمهوری اسلامی است!

امینیان در واکنش به این موضوع که چرا می‌گویید بی‌عدالتی نیست، گفت: مدارس غیرانتفاعی، قانون جمهوری اسلامی و مصوب مجلس شورای اسلامی است، تأییدیه شورای نگهبان را دارد و حاصل جمع‌بندی نظام جمهوری اسلامی بعد از دهه 60 و اوایل دهه 70 است پس اگر اینگونه صحبت کنیم ظلم را به اصل جمهوری اسلامی نسبت می‌دهیم!

وی در پاسخ به این پرسش که با این توضیحات شما مدارس غیردولتی قانونی است اما آیا هر چه قانونی بود عین عدالت است، بیان کرد: نه ممکن است در اجرا مشکلاتی داشته باشد و خود قانون هم ممکن است اشتباهاتی داشته باشد اگر اصل قانون را زیر سؤال ببریم و بگوییم وجود مدارس غیردولتی ظالمانه است دیگر به اجرا و نحوه مدیریت برنمی‌گردد.

دولت برای سبک کردن بار خود به سمت مدارس غیردولتی رفت!

امینیان ادامه داد: چرا جمهوری اسلامی به این نتیجه رسید که به مدارس غیردولتی اجازه فعالیت بدهد؟ ما از پیروزی انقلاب اسلامی تا دهه 70 چیزی به‌عنوان مدارس غیرانتفاعی نداشتیم چرا جمع‌بندی این شد که مجبوریم این کار را انجام دهیم؛ خیلی روشن است چون بودجه دولت کفاف پوشش دانش‌آموزی کشور را نمی‌داد به عبارت دیگر دولت توان پوشش آموزشی به همه فرزندان این کشور را نداشت و می‌خواست بار خود را سبک کند! بنابراین گفتند چه اشکالی دارد، عده‌ای بیایند و مدرسه تأسیس و برای آن شهریه تعیین کنند، افرادی که تمایل دارند فرزندانشان در مدارس غیردولتی درس بخوانند و برای آنهایی که نمی‌توانند دولت فکری کند و در جاهای مختلف دنیا این وضعیت اجرا می‌شود.

بار سبک شد اما کیفیت آموزش مدارس دولتی افزایش نیافت

مسئول طرح و برنامه مدارس فرهنگ بیان کرد: در برخی کشورها دانش‌آموزانی هستند که نمی‌توانند به مدارس دولتی بروند به‌دلیل اینکه اولویت و ارجحیت با مدارس دولتی است چون کیفیتشان خیلی بالا است اما در کشور ما چون سطح مدارس دولتی پایین است، مجبور می‌شوند در مدارس غیردولتی درس بخوانند و آموزش و پرورش با تأسیس مدارس غیردولتی بار خود را سبک کرد اما کیفیت آموزش مدارس دولتی را افزایش نداد!

به غیر دولتی‌ها ایراد نگیرید؛ مشکل از کیفیت پایین دولتی‌هاست!

وی در پاسخ به این پرسش که از نظر شما بی‌عدالتی به این دلیل نیست که کیفیت مدارس غیردولتی خوب است بلکه به این علت است که دولت برای مدارس دولتی کاری نمی‌کند؟ گفت: بله! این یک نکته است و نکته دیگر این است که دولت بعد از تأسیس مدارس غیرانتفاعی در هر مرحله نظارت خود را کمتر کرد؛ هم‌اکنون می‌گویند کیفیت مدرسه غیردولتی بالاست اما چرا به آن ایراد می‌گیرند باید به مدارس دولتی که کیفیتشان پایین است ایراد گرفت و بگویند کیفیت این مدارس را بالا ببرید.

مدارس غیردولتی هم نباشد، تحصیل فرزندان مسئولان مانند بقیه اقشار نیست!

امینیان متذکر شد: فکر می‌کنید در سال‌هایی که مدارس غیردولتی وجود نداشت، افراد ثروتمند، مسئولان و اقشار مرفه جامعه برای تحصیل فرزندانشان کاملاً مشابه بقیه اقشار عمل می‌کردند و همان امکانات در اختیار آنها بود؟! آنها مانند سایر دانش‌‌آموزان در مدارس دولتی درس می‌خوانند اما آیا همان امکانات در اختیار آنها بود؟ هرگز! بلکه معلم خصوصی داشتند، انواع کتاب‌های کمک آموزشی در اختیارشان قرار می‌گرفت.

وی ادامه داد: قبل از انقلاب مدارس غیردولتی به‌عنوان مدارس ملی مطرح بودند و بعد از انقلاب اگرچه اسم دولتی روی آنها آمد اما همچنان آزمون ورودی داشتند، شهریه دریافت می‌کردند و هر فردی را نمی‌پذیرفتند حتی اگر این نبود اقشار ثروتمند و بانفوذ برای فرزندان خود معلم خصوصی داشتند.

مسئول طرح و برنامه مدارس فرهنگ بیان کرد: اگر هم در مدارس ملی شهریه پرداخت نمی‌شد، افراد ثروتمند معلم خصوصی می‌گرفتند و خارج از فضای مدرسه برای پرورش فرزند خود فضای دیگری ایجاد می‌کردند؛ ما نمی‌توانیم با خط زدن مدارس غیردولتی، صورت مسئله را حذف کنیم.

مدارس دولتی نتوانستند محیط سالمی را برای دانش‌آموزان فراهم کنند

وی با طرح این پرسش که چرا مردم، فرزندان خود را به مدارس غیردولتی می فرستند؟ افزود: البته مدارس غیردولتی وجود دارند که استاندارد و کیفیت آموزشی آنها از مدارس دولتی پایین‌تر است و نباید در این باره بی‌انصافی کرد، مدارس دولتی وجود دارند که سطح کار آنها از بسیاری از مدارس غیردولتی بهتر و بالاتر است؛ چرا با این حال مردم حاضرند با وجود اینکه باید شهریه بپردازند و برای خیلی از آنها پرداخت شهریه دشوار است، فرزند خود را به مدارس غیردولتی  بفرستند، مشکل کجاست؟ مشکل این است که مدارس دولتی ما به‌صورت عمومی نتوانستند محیط سالمی را برای دانش‌آموزان فراهم  کنند و دولت این کار را انجام نداده است.

امینیان در پاسخ به این پرسش که شما معتقدید فرد پولدار و قدرتمند بألاخره در مدرسه دولتی برای خود صندلی جدا پیدا می‌کند حتی اگر مدرسه غیردولتی نباشد، بیان کرد: قطعاً اینگونه است!

مسئول طرح و برنامه مدارس فرهنگ افزود: برخی مدارس می‌گویند شهریه مدرسه ما فلان قدر است اما وقتی می‌فهمند دانش‌آموز با استعدادی، توانایی پرداخت شهریه ندارد از خیرانی که می‌شناسند شهریه دریافت و دانش‌آموز را به مدرسه وارد می‌کنند.

مدارس غیردولتی نظارت‌ها را دور می‌زنند

وی ادامه داد:‌ شهریه یعنی هزینه تحصیل یک دانش‌آموز در طول سال و آن چیزی است که آموزش و پرورش به آن می‌گوید سرانه؛ مقدار شهریه را آموزش و پرورش با دقت فراوان تعیین و بر روی آن نظارت می‌کند تا محل انتفاع بخش تجاری نشود.

مسئول طرح و برنامه مدارس فرهنگ گفت: البته شاهد ضعف نظارت بخش دولتی بودیم و عملاً با اندک مانورهایی که مدارس غیردولتی و حسابدارهایشان بلد هستند، نظارت‌ها را دور می‌زنند و بخش دولتی هم قادر به جلوگیری نبود چون اگر می‌گفت مدرسه‌ای پول بیشتری از مردم می‌گیرد و آن را تعطیل می‌کنیم، بلافاصله خانواده‌ها تجمع می‌کردند و وزارت آموزش و پرورش مایل به چنین اتفاقی نبود پس گفتند بگذارید در سکوت هر کسی هر کاری می‌خواهد انجام دهد و این عدم نظارت‌ها شکل گرفت! علت اینکه فضای بازار ایجاد شده اصل قانون تاسیس مدارس غیردولتی نیست به دلیل این است که نظارت آموزش و پرورش کاملاً ضعیف است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عاشورا و پیوست فرهنگی ایران؛ از سوگ شیعی تا سرمایه انسجام ملی
کل خیر فی الحسین؛ بزرگترین خسارت جدایی از حسین (ع) است
برافراشته‌شدن پرچم خونخواهی رهبر شهید در «کشوردوست»
ایران ایستاده در میان فاجعه ۵ تیم آسیایی
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
بازی یکطرفه برزیل مقابل اسکاتلند
اظهارات متناقض آمریکایی‌ها، تداوم بدگمانی ایرانیان را درپی دارد
هنوز از علت حادثه مدرسه میناب اطلاعی ندارم!
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه الزهرا (س) و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران
خوابگاه‌ها میزبان دانشجویان مهمان مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند
خطر بیماری قلبی در زنان با وزنه زدن کاهش می یابد
آفت بزرگ بزنگاه‌های تاریخی، تأخیر خواص در تشخیص صحنه است
از نقشه راه تا زیاده‌خواهی؛ ضمانت اجرایی کجاست؟
ایران تصویر روشنی از مذاکرات به مردم و جهان ارائه نمیدهد
چند بار بند اول تفاهم نقض شده است؟
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
تعریف ۲۰۰۰ پایان‌نامه با مشارکت پژوهشگران ایرانی و استادان خارجی
۵ راهکار برای نجات آموزش عالی؛ از اصلاح ذی‌نفع هراسی تا راه‌اندازی اتاق فکر مسائل بنیادین
مهلت پنج‌روزه برای رفع نقص مدارک فلوشیپ ۱۴۰۵
مدارک مورد پذیرش دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد
تفاهم‌نامه ایرانداک و سازمان بازرسی برای ارتقای سلامت علمی کشور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top