تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/09/05 - 09:26
کد خبر: 377169

بن‌بست بزرگ حریری در تشکیل دولت

سعد حریری در میان فشارهای خارجی و پایبندی نیروهای سیاسی اصلی لبنان به استانداردهای تشکیل دولت و عدم پذیرش شروط غیرمنطقی وی از سوی آنها، راهی جز به تعویق انداختن زمان تشکیل کابینه نمی‌بیند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از روزنامه الأخبار در حال حاضر هیچ افق روشنی برای تشکیل دولت در لبنان دیده نمی‌شود و همه راه‌ها بسته به نظر می‌رسد. از یک سو «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان اصرار دارد که همه چیز طبق استانداردها و توافق‌های قبلی و با موافقت همه گروه‌ها انجام شود و از سوی دیگر «سعد حریری» نخست وزیر مکلف این کشور شروطی را تعیین کرده که اصلا منطقی نیست.

بن‌بست بزرگ حریری در تشکیل دولت

در این راستا برخی منابع گزارش دادند که حریری در معرض تهدیدهای آمریکا مشابه تحریم‌هایی که این کشور علیه «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی تحمیل کرد قرار دارد. در همین زمینه به چند روز قبل منابع خبر دادند که «دوروثی شیا» سفیر ایالات متحده در بیروت مستقیما سعد حریری را تهدید کرده که اگر مطالبات آمریکا را در تشکیل دولت لبنان برآورده نکند تحریم‌های مشابه باسیل در انتظاراو خواهد بود.

میشل عون در جشن عید استقلال لبنان با اشاره به مانع‌تراشی‌های سعد حریری تحت مداخلات خارجی در روند تشکیل دولت اظهار داشت که آیا در سایه این شرایط متشنج هنوز زمان آن نرسیده است که پرونده تشکیل دولت را از تنش‌ها آزاد کنیم.

در اظهارات عون مشخص بود که وی به دنبال تشکیل دولتی بر اساس موافقت همه مولفه‌هاست. برخلاف تلاش‌های آمریکا برای مقصر جلوه دادن همپیمانان حزب‌الله در روند تشکیل دولت لبنان موانع تشکیل کابینه در این کشور هیچ تفاوتی با قبل از زمان تحریم های ایالات متحده علیه جبران باسیل ندارد. «پاتریک دورل» فرستاده «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه نیز که در راستای مداخلات این کشور در امور لبنان به بیروت سفر کرده بود در تلاش‌های خود برای شکست جبران باسیل و تشکیل دولت طبق معیار فرانسوی ها ناکام ماند.

در حال حاضر معرفی وزرا یکی از مهمترین موانع تشکیل کابینه در لبنان است. حریری طبق خواسته فرانسوی‌ها اعلام کرده که نیروهای سیاسی علاوه بر عدم مشارکت در دولت اجازه معرفی وزیر را هم ندارند و متصدیان پست‌های حاکمیتی باید توسط حریری تعیین شده و این افراد باید همسو با مواضع فرانسه باشند؛ موضوعی که میشل عون به هیچ وجه نمی پذیرد.

اما درباره وزارتخانه‌هایی که در اختیار حزب‌الله و جنبش امل است منابع 8 مارس گزارش دادند که قرار است این دو حزب گزینه های مورد نظر خود را برای تصدی پست های وزارتی مربوطه معرفی کنند؛ اما حریری از میان آن ها گزینه‌های مورد نظر خودش را انتخاب خواهد کرد.

همه این شرایط حاکی از آن است که تا پایان 2020 دولت در لبنان تشکیل نخواهد شد. منابع وابسته به حریری معتقدند که حداقل قبل از ژانویه پرونده تشکیل دولت در لبنان به نتیجه نخواهد رسید. به اعتقاد برخی از آنها حتی بعد از این زمان نیز تضمینی برای تشکیل دولت در لبنان وجود ندارد.

اما مشکل اصلی عدم پایبندی حریری به توافق‌های انجام شده با گروه‌های سیاسی است. از طرف دیگر منابع آگاه از روند تشکیل دولت در لبنان گزارش دادند که واشنگتن نقش اصلی در بن بست سیاسی این کشور دارد. این منابع به اظهارات «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا اشاره می کنند که 14 نوامبر جاری خطاب به «جیمی مک کورت » سفیر آمریکا در فرانسه در حضور لبنانی‌ها گفت که هیچ دولتی در لبنان در صورت حضور نمایندگان حزب الله در آن تشکیل نخواهد شد و هرکس اقدام به این کار کند تحریم‌ها در انتظار او خواهد بود.

پس از آن مک کورت این پیام را به بسیاری از جمله خود لبنانی ها ابلاغ کرد تا مطمئن شود پیام پامپئو مبنی بر اینکه نمایندگی حزب الله در دولت جدید ممنوع است و ما هر کسی را که با حزب الله همکاری کند تحریم خواهیم کرد به بیروت رسیده است.

به گفته منابع مذکور به نظر می‌رسد که حریری در یک یک وضعیت بسیار پیچیده قرار دارد؛ تا حدی که از یک سو منتظر خروج «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا از کاخ سفید مانده که این به معنای احتمال افزایش بحران های مختلف لبنان در این مدت از جمله بحران اقتصادی در سایه کاهش ارزش روزانه لیره است و از سوی دیگر در شرایطی نیست که بتواند استعفا کند.

منابعی که با سعد حریری دیدار کرده‌اند گزارش می دهند که او در حال حاضر عمق بن بست را احساس می‌کند؛ چرا که نه توان ایستادن در برابر دولت آمریکا را دارد و نه می‌تواند تیم بزرگ لبنان در تشکیل دولت را دور بزند. در این شرایط تنها راه حلی که پیش روی حریری قرار دارد به تعویق انداختن زمان تشکیل کابینه است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۳ مرداد
ماجرای پیاده شدن ظریف از قطار دولت چه بود؟
تکریم و معارفه معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور
از ابتدای جنگ غزه، ۱۰ هزار نفر از فلسطینیان بازداشت شده‌اند
عمره معطل چیست؟
ادعای تازه کاخ‌ سفید درباره اقدام احتمالی ایران
بعد از شهادت رئیسی ۳۰ بمب کشف شد
اینفوگرافیک/ اگر همراه کودکتان به اربعین می‌روید این وسیله‌ها را ببرید
خواهان توسعه روابط با کشورهای اروپایی هستیم
مگر علی‌اف نمی‌گفت در کشورش هیچ نظامی صهیونیستی نیست؟
پزشکیان به وفاق ملی پایبند ماند
بیست و پنجمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل برگزار شد
فیلم/ دختربچه فلسطینی: ای اعراب هیچ وقت شما را نمی‌بخشیم
نظر مثبت کمیسیون قضایی مجلس به ۶ وزیر پیشنهادی
عکس/ افتتاح موزه‌ی اسباب بازی در تهران
پسر هنیه: رهبر انقلاب خیلی از شهادت پدرم متاثر بودند
راه‌اندازی مسیر دریایی اربعین با اعزام اولین کشتی از خرمشهر به بصره‌
انضباط مالی دولت و رفع ناترازی بانک‌ها دو ابزار مهار تورم
نفت ایران نزدیک به یک دلار گران شد
خط رسانه‌ای المپیک در رسانه‌های فارسی‌زبان اپوزیسیون نابود شد
دونالد ترامپ ایران را به هک‌کردن کمپین ریاست‌جمهوری‌اش متهم کرد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top