تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/12/19 - 19:21
کد خبر: 388448

روحانی:

ملت ایران در برابر سختی‌ها زانو نزد

رئیس جمهور با بیان اینکه ملت ایران نه تنها در برابر سختی‌ها زانو نزد بلکه با مقاومت و تلاش مسیر توسعه کشور را نیز به پیش برد گفت: گرانی برخی کالاها از عوارض تحریم گسترده کشور است.

به گزارش « خبرنامه دانشجویان ایران » به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی در آخرین جلسه این شورا در سال ۱۳۹۹ با تسلیت شهادت حضرت امام موسی کاظم (ع) به ملت ایران و همه علاقمندان و پیروان اهل بیت عصمت و طهارت گفت: اگر چه ائمه معصومین (ع) همه نور واحد و همانند صفحات قرآن کریم بودند، اما در دوران ۲۵۰ ساله پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام با ویژگی ها و شرایط متفاوت عصر خود ولی با هدفی یکسان عمل کردند.

ملت ایران در برابر سختی‌ها زانو نزد

روحانی، تصور امام صبر برای امام حسن مجتبی (ع) و امام جنگ برای امام حسین (ع) را نادرست خواند و تاکید کرد: زندگی ائمه هدی (ع) با رویکردهای متفاوت اما با هدف مشترک معرفی اسلام و تشیع به عنوان یک مکتب نجات بخش در چارچوب احکام خدا، علوم دینی و علوم طبیعی استمرار یافته است.

رئیس جمهور گفت: از دوران پس از رحلت حضرت رسول اکرم (ص) در یک نگاه کلی دوران زندگی ائمه اطهار را می توان اینگونه تقسیم بندی کرد که در هر دوره ای که هر یک از ائمه اطهار فرصت ترویج و تبلیغ معارف دینی را پیدا کردند در دوره پس از ایشان فشار مضاعفی توسط حکام جائر بر امام بعدی وارد آمده است.

روحانی با تشریح دوران امامت امیرالمومنین (ع) و فرصت هایی که برای شکوفایی دین به وجود آمد، افزود: پس از این دوران فشارهای طاقت سوز بر امام حسن مجتبی، امام حسین و امام سجاد علیهم السلام تشدید شد اما هر یک از این امامان با شیوه خود و به تناسب اقتضائات آن دوره به تبلیغ و حفظ دین پرداختند.

رئیس جمهور با اشاره به فرصت های به وجود آمده در عصر امام محمدباقر و امام جعفر صادق علیهم السلام برای آموزش علوم و معارف دینی و حتی علوم طبیعی و پرورش شاگردان بسیار در این دوران تصریح کرد: پس از این دوره مجددا شاهد تشدید فشار طاقت فرسایی بر امام موسی کاظم (ع) و زندانی کردن طولانی ایشان هستیم.

روحانی با تشریح شرایط عصر امام هشتم (ع) و اوج گیری فعالیت های تبلیغی و ترویج احکام اسلام توسط ایشان گفت: می توان دوره ایشان را دوره رسمیت یافتن تشیع و عمومیت یافتن مناظره های علمی و جلسات تشریح دیدگاه های شیعه نامید و به همین دلیل آن بزرگوار به عالم آل محمد ملقب شده است.

رئیس جمهور اضافه کرد: به همین دلیل پس از امام رضا (ع) شاهد تشدید روزافزون فشارها و سخت گیری های حکام ظالم و فاسد بر امام جواد (ع) و امامان بعد از ایشان تا امام یازدهم هستیم.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: حضور و مضجع شریف و مقدس فرزندان حضرت موسی بن جعفر در ایران به ویژه مرقد حضرت امام رضا (ع)، حضرت معصومه و حضرت احمد ابن موسی (ع) در طول قرون گذشته و آینده همواره پناهگاه روحی و معنوی همه شیعیان به ویژه ملت ایران بوده و از این منظر شهادت امام هفتم (ع) مورد توجه خاص ایرانیان است.

رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش گفت: سال ۹۹ سال سختی بود و در ماه های ابتدایی این سال حتی جلسات شورایعالی انقلاب فرهنگی را نتوانستیم برگزار کنیم. اگر چه در ادامه، جلسات شورا برگزار شد و مصوبات خوبی هم داشتیم.

رئیس جمهور با تاکید مجدد بر اینکه سال ۹۹ بسیار بر ما سخت گذشت، اضافه کرد: برای اینکه روحیه مردم تضعیف نشود و دشمن سواستفاده نکند خیلی درباره سختی هایی که بر ما گذشت چیزی نگفتیم اما واقعا کشور در زمینه های مختلف از حمل و نقل تا صادرات و مبادلات بانکی محروم و محصور بود.

روحانی تصریح کرد: دشمنان و تحریم کنندگان یقین داشتند که کشور بر اثر این فشارها دچار فروپاشی خواهد شد اما با مقاومت مردم و با هدایت های مقام معظم رهبری این روزهای سخت را پشت سر گذاشتیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز خود تحریم کنندگان به صراحت اعتراف می کنند که فشار حداکثری و تهدید جواب نداده و کار غلطی بوده است، خاطرنشان کرد: تحریم کنندگان و محصورکنندگان ایران امروز علاوه بر اذعان به شکست راه برون رفت را بازگشت به مسیر پیش از آغاز جنگ اقتصادی معرفی می کنند.

روحانی ادامه داد: خیلی از حقایق و وقایعی که در این سه سال بر ما گذشت، هیچ کجا بیان نشده، اما در آینده حقایق روشن خواهد شد و تاریخ گواهی خواهد داد که ملت ایران نه تنها در برابر فشار حداکثری تسلیم نشد، بلکه به خوبی از عهده اداره امور برآمد.

رئیس جمهور گفت: در شرایط فشار حداکثری و تحریم و حصر که دشمن به دنبال ایجاد قحطی است، بسیاری در سال ۹۷ به ما پیشنهاد می دادند تنها راه کوپنی کردن توزیع کالاهای اساسی است اما خدا توفیق داد و نه تنها سیستم توزیع کوپنی برقرار نشد، بلکه وفور کالا نیز وجود داشت و اگر برخی گرانی های کالاها زندگی و معیشت مردم را تحت فشار گذاشته از عوارض تحریم گسترده کشور است.

روحانی اضافه کرد: در سال گذشته با همه گیری کرونا حتی کشورهای توسعه یافته که هیچ تحریمی هم نداشتند در تامین و توزیع کالا دچار مشکل شدند، اما جمهوری اسلامی با گام های استوار هم شیوع کرونا و هم فشار و تحریم همه جانبه را مدیریت کرد و بر خلاف انتظار دشمن نه تنها در برابر سختی ها زانو نزد بلکه مسیر توسعه کشور را نیز به پیش برد.

رئیس جمهور با اشاره به فعالیت ها و اقداماتی که در گذر از مشکلات ناشی از پاندمی کووید ۱۹ انجام گرفته است، گفت: رئیس جمهور سابق آمریکا در آغاز شیوع کرونا پیام داده بود که می خواهد ۴ دستگاه ونتیلاتور به ایران بفرستد تا به خیال خودش به ایران در مقابله با این بیماری کمک کند، اما به آنها پاسخ دادیم که ایران در حال صادرات ونتیلاتور است.

روحانی افزود: امروز به مدد استعداد و تلاش جوانان کشور در تولید انواع تجهیزات و نیازهای پزشکی و درمانی به خودکفایی رسیدیم و در حال رسیدن به مرحله تولید انبوه واکسن ایرانی کرونا هستیم.

رئیس جمهور گفت: امیدواریم در مسیر پیش رو و در آستانه قرن جدید بتوانیم ایرانی قدرتمند و رو به رفاه فراگیر و گسترده را شاهد باشیم.

در جلسه امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی با رای اعضا دکتر بهمن نامور مطلق علاوه بر عضویت در فرهنگستان هنر، برای مدت ۴ سال به ریاست این فرهنگستان منصوب شد.

در این جلسه همچنین با بررسی گزارش وزارت کشور درمورد آسیب های اجتماعی لزوم ریشه‌یابی و اقدام برای پیشگیری از اینگونه آسیب‌ها مورد تاکید قرار گرفت.

در همین راستا وزیر کشور و دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی موظف شدند با تشکیل کمیته مشترکی به بررسی دقیق‌تر و تدوین سیاست‌های موثر برای کنترل و برطرف کردن آسیب‌های اجتماعی پرداخته و نتیجه آن را برای بررسی و تصویب به جلسه بعدی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ارائه کنند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هرکس بخواهد مذاکره کند برای اینکه با آمریکا به صلح برسد او خائن است
اگر استعفایی در کار نیست، تنگه هرمز را ببندید و زیرساخت‌های نفتی را هدف بگیرید
کاهش بازدارندگی ایران، جرئت تجاوز مجدد به خاک کشور را به دشمن داده است
پاسخ به توهین‌های مکرر و نقض عهدها، در واژگان خنثی پیدا نمی‌شود
نقض مکرر آتش‌بس و توهین‌های ترامپ، پاسخ محکم می‌طلبد
عروج سرخ رهبر شهید، پایان راه نبود
حملات پیاپی به خاک کشور پس از تفاهمنامه، ناکارآمدی استراتژی فعلی را ثابت کرد
میلیون‌ها نفر در تشییع رهبر شهید، یک مطالبه را فریاد زدند: انتقام
آقای قالیباف! به جای گریه بر پیکر امام شهید، تلاش کنید از «اصول» خارج نشوید
علی‌الاصول راه را از همان ابتدا خطا رفتید
آتش فراق رهبر شهید، جز با تحقق کامل عدل و مجازات عاملان جنایت سرد نخواهد شد
یالثارات الخامنه‌ای
قائد امت اسلامی با استقبال باشکوه مردم خراسان، در پناه امام رضا (ع) آرام گرفت
امت مبعوث‌شده، تشییع رهبر شهید را به خیزش خون‌خواهی تبدیل کرد
از تفاهم اسلام‌آباد تنها جوهر امضاها باقی مانده، نه تعهداتش
به وقت انتقام
بیداری امت اسلامی مهم‌ترین دستاورد انقلاب امام خمینی(ره) است
مکزیک؛ مدعی جدید میزبانی جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹
معاون علمی رئیس‌جمهور: از دانش‌بنیان به قدرت‌بنیان حرکت می‌کنیم
شهادت یک مرزبان در پی حمله هوایی امریکا به مرزهای آبی
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه ۲۰ تیر
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
تعیین زمان امتحانات نهایی و کنکور در اختیار مراجع اجرایی است
اتصال هدفمند نخبگان به نیازهای ملی و صنعتی؛ رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان
برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از ۲۰ تیر به‌صورت «حضوری»
تأکیدات رهبر شهید بر علم و فناوری، اقتصاد دانش‌بنیان را از شعار به یک گفتمان ملی تبدیل کرد
اعلام زمان برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای گروه پرستاری، اتاق عمل و هوشبری
امکان برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان دانشگاه آزاد فراهم شد
پنجمین نشست پایش برنامه پزشکی خانواده برگزار شد
پیشرفت پزشکی نوین در گرو سرمایه‌گذاری در علوم پایه است
آمادگی کامل زیرساخت‌های ارتباطی مشهد برای تشییع و تدفین رهبر شهید
همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد بلامانع شد
آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه برگزار می‌شود/ اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه داوطلبان
با اصل الگوی جدید تغذیه مخالفیم/این طرح ریسک تورم را به دانشجویان منتقل می‌کند
بزرگترین درس رهبر شهید برای کارآفرینان، حل مسئله و تبدیل معضل به فرصت بود
کاهش پذیرش دکتری در برترین دانشگاه‌های آمریکا
عبور از موانع فناوری‌های نرم و تقویت محتوای بومی؛ مصادیق امروز جهاد علمی
آغاز توزیع کارت کنکور ارشد از ۲۲ تیر؛ برگزاری آزمون در ۲۵ و ۲۶ تیر
جزئیات برگزاری آزمون شفاهی فلوشیپ اعلام شد/ رقابت ۱۳۱۸ داوطلب برای پذیرش ۶۸۳ نفر
راه‌اندازی دکتری «ارگونومی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران
مهلت ثبت نام ترم تابستان دانشگاه شریف تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top