تاریخ انتشار: یکشنبه 1400/01/29 - 16:56
کد خبر: 392647

تاکید سفیر لهستان بر حمایت از روابط دانشگاهی با ایران

همایش ایران و لهستان بین دو جنگ جهانی توسط دانشگاه تهران و با همکاری سفارت جمهوری لهستان برگزار شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ همایش ایران و لهستان بین دو جنگ جهانی (1918-1939م.) توسط دانشکده ادبیات و علوم انسانی و با همکاری سفارت جمهوری لهستان به صورت وبینار برگزار شد.

گودرز رشتیانی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و دبیر همایش ایران و لهستان بین دو جنگ جهانی، گزارش مختصری از مراحل برنامه ریزی و اجرای همایش ارائه و اظهار داشت: پس از انتشار فراخوان همایش به دو زبان فارسی و انگلیسی در مجموع 31 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که کارگروه علمی در نهایت 16 مقاله را برای ارائه انتخاب کرد.

وی افزود: همایش در 6 نشست شامل افتتاحیه، اختتامیه (میزگرد پایانی) و چهار نشست موضوعی در دو روز برگزار می شود.

کریمی دوستان، رئیس دانشکده دانشکده ادبیات و علوم انسانی در ادامه ضمن خوشامد و افتتاح همایش به ارائه تاریخچه‌ای از روابط علمی دانشکده با دانشگاه‌های لهستانی از جمله تفاهم نامه همکاری با دانشگاه کراکوف و نیز برگزاری سه همایش در سالهای گذشته و نیز میزبانی از چند استاد و دانشجوی لهستانی اشاره کرد و گفت: مارک اسموژنسکی دانش‌آموخته دکتری این دانشکده که درباره عرفان ایرانی تبدیل به چهره شناخته شده‌ای شد از افتخارات این دانشکده هستند گرچه به دلیل درگذشت نابهنگام دکتر اسموژنسکی فرصت لازم برای شکوفاتر شدن اندیشه‌های او فراهم نشد.

فایوکوفسکی سفیر لهستان در ایران نیز ضمن سپاسگزاری از کمیته علمی همایش و دانشکده ادبیات و علوم انسانی به اهمیت تاریخی روابط دو کشور اشاره کرد و تشکیل جمهوری دوم لهستان بعد از جنگ جهانی اول را دوره مهمی در تاریخ لهستان دانست و اظهار امیدواری کرد در این همایش پرتو جدیدی بر مطالعات روابط دو کشور در سالهای 1918-1939 افکنده شود.

وی افزود: در دوره تجزیه لهستان توسط قدرتهای بزرگ در قرن هیجدهم و نوزدهم میلادی ایران جزو دو کشوری بود که این تجریه را به رسمیت نشناخت و از این رو لهستانی‌ها این اقدام مهم ایرانیان را فراموش نکرده‌اند.

اقبال بنمان زارچ، نماینده وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن ارایه گزارش اسنادی از روابط  دو کشور به بسترهای مناسب موجود برای گسترش مناسبات دو جانبه اشاره کرد.

پس از وی پیسارسکی، مدیر دپارتمان استراتژی سیاست خارجی وزارت خارجه لهستان در سخنرانی با عنوان پویایی ژئوپلیتیک در اروپا در پی جنگ بزرگ - شانس و چالش های سیاست خارجی لهستان به اهمیت این دوره تاریخی برای حفظ هویت لهستان پرداخت.

چهار نشست دیگر به صورت تخصصی به مناسبات دو کشور در بین دو جنگ جهانی اختصاص داشت.

در نشست دوم با عنوان روابط دو جانبه دکتر الکسندر واشیلفسکی استاد دانشگاه کراکوف،  الهام ملک‌زاده، عضو هیُت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، علیرضا دولتشاهی، پژوهشگر فرهنگ و تاریخ لهستان و گودرز رشتیانی به زوایایی از روابط دو کشور در بین دو جنگ جهانی پرداختند.

از جمله اسناد آرشیوی مربوط شناسایی استقلال لهستان توسط ایران در سال 1919 مورد بررسی قرار گرفت و ایران جزو اولین کشورهایی بود که این استقلال را تصدیق کرد. همچنین روابط دو کشور در دوره پهلوی اول نیز به تفصیل به بحث گذاشته شد.

در نشست سوم با عنوان ایران و لهستان در بستر ژئوپلیتیک علی شهیدی، علی مسگر و علی کالیراد از اساتید دانشگاه تهران و حامد کاظم زاده، استاد دانشگاه اوتاوا به بررسی شرایط جهانی موثر بر روابط ایران و لهستان در این دوره زمانی پرداختند.

در نشست چهارم با عنوان ایرانیان و لهستانی‌ها – مطالعات و ادراک مشترک پیتر کوُدکُوسکی استاد دانشگاه ورشو، بهاره زرگری دانش آموخته دانشگاه تهران، ستانیسواف یاشکوفسکی استاد دانشگاه ورشو) و جمال پیره‌مرد عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به زوایای دیگری از روابط دو جانبه ایران و لهستان پرداختند.

در نشست پنجم با عنوان تبادلات فرهنگی ایران و لهستان دکتر زائور قاسموف استاد دانشگاه بن، علیرضا عسگری استاد دانشگاه شهید بهشتی، حمیده داداشی پژوهشگر آزاد و سعید ماخانی از پژوهشکده حکمت و فلسفه ایران به مهمترین جریانهای فرهنگی روابط دو کشور بین دو جنگ پرداختند.

در نشست پایانی که به صورت میزگرد برگزار شد، ماچئی فایوکوفسکی سفیر لهستان، عبدالمجید اسکندری، مدیرکل همکاری های بین المللی دانشگاه تهران، حسن فاضلی نشلی استاد باستان‌شناسی، دانشگاه تهران و حامد کاظم‌زاده، استاد دانشگاه اتاوا به جمع‌بندی همایش و نیز بررسی چشم‌اندازها و زمینه‌های همکاری بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های لهستان پرداختند.

در این نشست اسکندری به سابقه خوب مناسبات دانشگاهی دو طرف اشاره کرد که در سالهای گذشته چندین دانشجو، بازدید چند استاد ایرانی و لهستانی از دانشگاه‌های دو طرف و نیز برگزاری چند نشست مشترک بین دو طرف اشاره کرد و گفت: علاوه بر ایران‌شناسان لهستانی از تعدادی از دانشکده‌های دانشگاه ورشو و دانشگاه کراکوف در سالهای گذشته از دانشگاه تهران بازدید داشته اند.

فاضلی نیز ضمن اشاره به همکاری گروه باستان‌شناسی با آزمایشگاه باستان‌شناسی دانشگاه ورشو خواستار حمایت های بیشتر از پژوهشهای باستان‌شناسی مشترک شد.

سفیر لهستان نیز ضمن ارزیابی موفقیت بالای همایش و اظهار خرسندی از این گفتگوهای علمی آمادگی خود را برای حمایت از روابط دانشگاهی دو طرف اعلام کرد.

دولتشاهی نیز ضمن تاکید بر مسئله زبان خواستار حمایت دانشگاه‌های لهستانی از ایجاد کرسی زبان لهستانی در دانشگاه تهران شد.

حامد کاظم‌زاده نیز با جمع‌بندی مطالب مطرح شده اظهار امیدواری کرد در آینده بتوان همایشهای متنوعی با موضوعات تخصصی برگزار کرد. لازم به ذکر است در آینده نزدیک کتاب مجموعه مقالات همایش منتشر می شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، ۸ فرد و ۱۵ نهاد تحریم شدند
تصاویر ورود سیلاب شدید به گلزار شهدای کرمان
صورت‌ حساب سنگین غزه برای تل آویو
حمله پهپهادی نیروهای امنیتی ایران به خودروی تروریست‌ها
بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان
تصمیم فرهاد مجیدی برای پایان دادن به همه شایعات
فیلم| عقلانیت انقلابی به دنبال حل نظام مسائل کشور
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top