تاریخ انتشار: دوشنبه 1400/02/27 - 20:50
کد خبر: 395559

مهدی عباسی‌مهر

۱۱ نکته درباره دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب

۱۱ نکته درباره دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب

این دیدار در سه دهه اخیر به‌عنوان یک سنت حسنه دقیقا هرسال و در ماه مبارک رمضان برگزار شده است و سالی نبوده که این دیدار برگزار نشده باشد. این درحالی است که در شرایط کرونا بسیاری از جلسات رهبر انقلاب مانند جلسه با معلمان، کارگران، شاعران، اساتید محترم دانشگاه و کارگزاران نظام برگزار نشده اما در این شرایط سخت ارتباط ایشان با جوانان و فعالان دانشجویی حفظ شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» مهدی عباسی‌مهر*// گزارش تلویزیونی اخیر با عنوان «روایت دیدار» توانست تنها بخشی از دیدار نه کم‌نظیر بلکه بی‌نظیر دانشجویان از طیف‌های مختلف فرهنگی و سیاسی کشور با رهبر انقلاب را به تصویر بکشد اما با همین بضاعت محدود رسانه بازهم مخاطب می‌تواند درک کند که این جلسه در عین صمیمیت، دارای صداقت و صراحتی مثال‌زدنی است. بنده به‌عنوان شخصی که خود سابقه سخنرانی در این دیدارهای سالانه را از پشت همین تریبون داشته‌ام و همچنین سال‌های متمادی است که در جریان و اجرای این برنامه شاخص بوده‌ام، می‌توانم به جرات شهادت دهم که این دیدار از چند منظر نظیر و مثالی در دنیا ندارد که ازجمله آنها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد.

۱- این دیدار در سه دهه اخیر به‌عنوان یک سنت حسنه دقیقا هرسال و در ماه مبارک رمضان برگزار شده است و سالی نبوده که این دیدار برگزار نشده باشد. این درحالی است که در شرایط کرونا بسیاری از جلسات رهبر انقلاب مانند جلسه با معلمان، کارگران، شاعران، اساتید محترم دانشگاه و کارگزاران نظام برگزار نشده اما در این شرایط سخت ارتباط ایشان با جوانان و فعالان دانشجویی حفظ شده است.

۲- نمونه و نظیر این جلسه را در سایر کشورها و در این سطح (حتی در کشورهای مدعی آزادی بیان) نداریم. اینکه شخصی با چنین جایگاهی بیش از سه‌ساعت ‌‌و در برخی سال‌ها تا پنج‌ساعت پای صحبت‌های نقادانه و صریح دانشجویان بنشیند و از گفته‌های ایشان استقبال کند و ناظر به صحبت‌های ایشان کسب ایده و درخواست پیشنهاد کند، تنها در این جایگاه و شخصیت متبلور است.

۳- تریبون این جلسه آزاد و بدون هیچ‌گونه دخل‌وتصرفی است؛ دانشجویان با هم‌فکری و هم‌اندیشی با یکدیگر، متن خود را آماده و در جلسه ارائه می‌کنند.

۴- تقریبا خط‌قرمزی در ارائه نقطه‌نظرات سخنرانان به‌جز رعایت اخلاق اسلامی و حفظ حدود الهی وجود ندارد.

۵- مطالب دانشجویان گاهی تحلیلی و گاهی به‌صورت اعلام موضع و بعضا در نقد یا تایید سخنرانان دیگر جلسه یا ناظر به اقدامات مجموعه خود و البته بیشتر از موارد قبلی ناظر به نقد عملکرد دستگاه‌ها و مجموعه نظام است.

۶- هیچ‌گاه سخنرانان این دیدار به‌واسطه صریح‌ترین انتقادها به نظام یا شخص رهبر انقلاب، توبیخ یا مورد پیگرد قرار نگرفته‌اند.

۷- مطالب سخنرانان بعد از دیدار مورد تحلیل و‌ بررسی قرار می‌گیرد و از دستگاه‌ها و سازمان‌های مورد خطاب دانشجویان در موارد مربوطه سوال و پیگیری و در برخی مواقع پیشنهاد‌های سخنرانان ناظر به دستگاه مربوطه جهت بررسی و حتی اجرا ابلاغ می‌شود.

۸- این دیدار بن‌بست‌شکن و گره‌گشای جریان اصیل دانشجویی بوده است؛ چراکه به‌واسطه آرمان‌خواهی تشکل‌های دانشجویی، بخشی از بدنه مدیریتی کشور در مقاطعی مانع عملکرد دانشجویان می‌شد یا آنها را در نقطه مقابل انقلاب تعریف می‌کرد اما ورود صریح رهبر انقلاب به این قبیل موضوعات، مسیر را برای تداوم آرمان‌خواهی جریان دانشجویی باز می‌کرد و برخلاف تفکر برخی مسئولان، رویکرد دانشجویان مورد تقدیر و توجه ایشان قرار می‌گرفت. موضع‌گیری تشکل‌های دانشجویی درخصوص برخی خصوصی‌سازی‌های غلط و تقدیر ایشان نسبت عملکرد دانشجویان در سه‌سال اخیر تنها نمونه‌ای از این موارد است.

۹- سال‌های متمادی در این جلسه، بسیاری از گره‌ها و سوالات فکری دانشجویان طرح و پاسخ‌های داده شده و این موضوع سبب شکل گیری فضای گفتمانی جدیدی کرده است.

۱۰- درطول سال‌های اخیر و به‌واسطه این جلسات، مسائل مهم مختلفی در کشور محوریت و ضریب گفتمانی گرفته‌اند. موضوعاتی مانند: آزادی، عدالت و پیشرفت، آزاداندیشی، نخبه‌پروری سیاسی، مطالبه‌گری مساله‌محور و...

۱۱- دیدار اخیر نشان داد که سطح اطلاعات و عمق تحلیل‌های دانشجویان طی این چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه افزایش چشمگیری داشته است. صحبت‌های دانشجویان صرفا به موضع‌گیری ساده خلاصه نشده بلکه در لایه حکمرانی و ابعاد پیچیده آن نیز ورود کرده تا جایی که تحسین رهبر انقلاب را در پی داشته است.

این همه توجه شخص اول انقلاب و‌ کشور به این ظرفیت بزرگ (تشکل‌های دانشجویی) و فرصت دانستن آنها برخلاف نظر برخی کوته‌نظران، وظیفه بزرگی را بر دوش مجموعه‌های فعال در این حوزه نهاده است که در این میان تقویت بنیه اعتقادی فعالان دانشجویی، لزوم توجه به ابعاد اجتماعی و فرهنگی فعالیت‌های دانشجویی و تمرکز بر بدنه دانشجویی کشور مواردی است که ایشان بر آنها تاکید کردند.

 

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، ۸ فرد و ۱۵ نهاد تحریم شدند
تصاویر ورود سیلاب شدید به گلزار شهدای کرمان
صورت‌ حساب سنگین غزه برای تل آویو
حمله پهپهادی نیروهای امنیتی ایران به خودروی تروریست‌ها
بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان
تصمیم فرهاد مجیدی برای پایان دادن به همه شایعات
فیلم| عقلانیت انقلابی به دنبال حل نظام مسائل کشور
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top