تاریخ انتشار: شنبه 1400/03/08 - 09:01
کد خبر: 396506

«خبرنامه دانشجویان ایران» در گزارشی بررسی کرد؛

صفر تا صد شرایط نقل و انتقال دانشجویان در سال تحصیلی جدید +جزئیات

صفر تا صد شرایط نقل و انتقال دانشجویان در سال تحصیلی جدید +جزئیات

دانشجویان دانشگاه های سراسری که بنا به دلایلی قصد ادامه تحصیل در دانشگاه خود را ندارند، می توانند در زمانی که توسط وزارت، علوم تحقیقات و فناوری در نظر گرفته می شود، نسبت به تغییر دانشگاه خود اقدام نمایند. این دسته از دانشجویان در صورتی که شرایط مورد نظر را داشته باشند، می توانند درخواست خود را مبنی بر انتقالی یا میهمانی در سایت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم (سجاد) اعلام نمایند.

به گزارش سرویس صنفی-آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ دانشجویان دانشگاه های سراسری که بنا به دلایلی قصد ادامه تحصیل در دانشگاه خود را ندارند، می توانند در زمانی که توسط وزارت، علوم تحقیقات و فناوری در نظر گرفته می شود، نسبت به تغییر دانشگاه خود اقدام نمایند. این دسته از دانشجویان در صورتی که شرایط مورد نظر را داشته باشند، می توانند درخواست خود را مبنی بر انتقالی یا میهمانی در سایت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم (سجاد) اعلام نمایند.

همزمان با آغاز زمان ثبت نام نقل و انتقالات دانشگاه سراسری، داوطلبان می توانند پس از آگاهی از شرایط نقل و انتقال دانشجویان اقدامات لازم را در راستای این امر به انجام برسانند. توجه داشته باشید که در صورت عدم اعلام درخواست خود در موعد مقرر، امکان انتقالی شما مجددا فراهم نخواهد شد چرا که این فرصت تنها یک بار در سال در اختیار دانشجویان قرار می گیرد.

ثبت نام نقل و انتقال دانشگاه سراسری به صورت اینترنتی از طریق سامانه سجاد به نشانی portal.saorg.ir صورت می پذیرد.

شرایط ثبت نام نقل و انتقال دانشگاه سراسری ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱

تمام دانشجویان برای ارسال درخواست خود مبنی بر میهمانی یا انتقال به دانشگاه دیگر باید ابتدا از شرایط آن اطلاع یابند و سپس نسبت به ثبت نام اقدام نمایند. توجه داشته باشید که علاوه بر شرایطی که در این گزارش به شرح کامل آن ها خواهیم پرداخت، نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر و همچنین دانشجویان رشته های پزشکی نیز شرایط خاص خود را می طلبد که شما کاربران گرامی می توانید برای اطلاع از شرایط نقل و انتقال و میهمانی دانشجویان پزشکی و زمان ثبت نام نقل و انتقالات دانشجویان شاهد و ایثارگر، به لینک های مربوطه مراجعه نمایید.

۱_ دانشجویان ترم آخر هر یک از دوره های تحصیلی، مجاز به ثبت نام در طرح نقل و انتقالی نمی باشند.

۲_ حداقل نیمسال های تحصیلی که باید گذارنده شود تا دانشجو مجاز به ثبت نام در نقل و انتقالات باشد، یک نیمسال تحصیلی است. در واقع دانشجویانی که ترم یک می باشند، نمی توانند در طرح نقل و انتقالات ثبت نام نمایند مگر آن که دارای شرایط خاص باشند.

۳_ دانشجویانی که یک بار در طول دوره تحصیلی خود، در نقل و انتقالات ثبت نام نموده اند، برای بار دوم مجاز به ثبت نام در این طرح نمی باشند. در واقع امکان انتقال دانشجویان دانشگاه های سراسری در هر یک از دوره های تحصیلی فقط یک بار می باشد.

۴_ رشته و گرایشی که دانشجو در حال تحصیل در آن می باشد، باید در دانشگاه مقصد ارائه شده باشد. ( دانشگاه مقصد دانشگاهی است که دانشجو قصد انتقالی به آن را دارد.)

۵_ دانشجویانی که به صورت بدون آزمون در دانشگاه پذیرفته شده اند، مجاز به ارسال درخواست مبنی بر نقل و انتقال نمی باشند. در واقع فقط دانشجویان رشته های با آزمون می توانند در طرح نقل و انتقالات شرکت کنند.

۶_ دانشجویان غیر ایرانی که متقاضی انتقال می باشند، باید درخواست آن ها در اداره امور بین الملل و کمیسیون نقل و انتقالات بررسی شود.

۷_ دانشجویانی که در حال تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور می باشند، امکان انتقال به دانشگاه های کشور را ندارند.

۸_ میهمانی و انتقال دانشجویان به دانشگاه هایی که فرد عضو هیئت علمی یا کارکنان آن می باشد، امکان پذیر نیست. برای مثال دانشجویی که در دانشگاه روزانه ۱ در حال تحصیل می باشد و در دانشگاه روزانه ۲ جزء هیئت علمی یا کارکنان است، این دانشجو امکان انتقالی از دانشگاه روزانه ۱ به دانشگاه روزانه ۲ را ندارد.

۹_ میانگین نمرات دانشجویان متقاضی نقل و انتقال باید بالاتر از میانگین نمرات دانشجویان دانشگاه مقصد در همان رشته تحصیلی باشد. میانگین نمرات دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته بر اساس ۳ ترم تحصیلی متوالی و برای دانشجویان دوره کارشناسی ناپیوسته بر اساس ۲ ترم تحصیلی، در نظر گرفته می شود.

۱۰_ مدرک فارغ التحصیلی دانشجویان انتقال یافته توسط دانشگاه مقصد صادر می گردد.

۱۱_ انتقال دانشجویان از دانشگاه های روزانه به دانشگاه های غیرانتفاعی و پیام نور امکان پذیر می باشد.

۱۲_ امکان انتقال دانشجویان از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در یک شهر فراهم نمی باشد. توجه داشته باشید که انتقال دانشجویان از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در یک شهر تنها برای گذراندن واحدهای تک درس بلامانع است.

۱۳_ انتقالی از دوره شبانه به روزانه، دانشگاه پیام نور به دوره روزانه یا شبانه، دانشگاه غیرانتفاعی به دوره روزانه یا شبانه، دانشگاه غیردولتی به مراکز فنی و حرفه ای و علمی کاربردی ممنوع می باشد.

۱۴_ دانشجویانی که با درخواست میهمانی و انتقالی آن ها در دوره روزانه موافقت می گردد، موظف به پرداخت شهریه ای برابر با میزان شهریه دوره نوبت دوم همان دانشگاه می باشند. در صورتی که دانشجو نمره قبولی دانشگاه مقصد را با توجه به کارنامه نهایی خود در کنکور سراسری داشته باشد، از پرداخت شهریه معاف خواهد بود.

۱۵_ آن دسته از دانشجویانی که علاوه بر انتقالی، متقاضی تغییر رشته نیز می باشند، لازم است درخواست خود را به صورت کتبی به دانشگاه مبدا ارائه نمایند تا در صورت احراز شرایط مورد نیاز و موافقت دانشگاه، امر تغییر رشته و انتقالی به صورت همزمان صورت بگیرد.

۱۶_ در صورت انتقال، واحدهایی که با نمره ۱۲ و بالاتر توسط دانشجو در دانشگاه مبدا گذرانده شده اند، عینا در دانشگاه مقصد نیز پذیرفته می شوند.

دانشجویانی که قصد دارند نسبت به گرفتن میهمانی اقدام کنند می بایست در اولین گام از شرایط و ضوابط مربوطه اطلاعات لازم را کسب نمایند. اما پیش از آن که به شرح شرایط مذکور بپردازیم، قصد داریم انواع میهمانی دانشگاه سراسری را نام برده و توضیح مختصری درباره هر یک از آن ها ارائه نماییم؛

میهمانی مبنا: در صورتی که سکونت دائم خانواده دانشجو در نزدیک ترین محل به شهری باشد که دانشگاه مقصد در آن واقع است، دانشجو می تواند پس از اعلام قبولی خود از سوی سازمان سنجش نسبت به ثبت درخواست انتقالی خود اقدام نماید. توجه داشته باشید که در این مورد، دانشجو بر اساس نمره مکتسبه خود در آزمون سراسری و طبق دستورالعمل سازمان سنجش به دانشگاه دیگری معرفی می شود.

میهمانی موقت: دانشجویان در این نوع میهمانی برای نیمسال های تحصیلی مشخصی به صورت موقت به تغییر محل تحصیل خود می پردازند.

میهمانی دائم: در این مورد نیز دانشجویان تمام واحدهای باقی مانده خود را در دانشگاه مقصد می گذرانند و در پایان هر نیمسال تحصیلی، ریز نمرات آن ها به دانشگاه مبدا ارسال می گردد.

_ دانشجویانی که می خواهند در طرح میهمانی شرکت کنند باید علاوه بر گذراندن حداقل یک نیمسال تحصیلی در دانشگاه مبدا، حداقل معدل ۱۳ را نیز کسب نمایند.

_ حداکثر نیمسال های تحصیلی مجاز برای میهمان شدن در دوره کارشناسی پیوسته، چهار ترم و در دوره کارشناسی ناپیوسته و کاردانی برابر با دو ترم می باشد._ دانشجویانی که دو ترم متوالی معدل بالای ۱۳ را کسب نمایند، در صورت موافقت دانشگاه مبدا و مقصد می توانند میهمان دائم شوند.

_ برای دانشجویان میهمان، خوابگاه دانشجویی تعلق نمی گیرد.

_ مدرک فارغ التحصیلی دانشجویان میهمان از دانشگاه مبدا صادر می گردد.

_ ظرفیت میهمانی مبنا برابر با پنج درصد از ظرفیت پذیرش کل دانشجویان همان سال تحصیلی می باشد. توجه داشته باشید که ثبت درخواست میهمانی مبنا صرفا برای پذیرفته شدگان ورودی همان سال و همان دوره امکان پذیر می باشد.

_ در صورتی که سکونت دائمی خانواده دانشجو در نزدیک ترین محل به دانشگاه مقصد محرز شود، وی می تواند پس از اعلام سازمان سنجش و بر اساس دستورالعمل آن نسبت به میهمانی مبنا اقدام نماید. بر این اساس، دانشجو تنها در صورت داشتن ۹۰ درصد نمره آزمون سراسری آخرین فرد پذیرفته شده در همان رشته در دانشگاه مورد نظر، (از ابتدای شروع به تحصیل) حداکثر به مدت چهار نیمسال تحصیلی در مقطع کارشناسی پیوسته و دو نیمسال تحصیلی در مقاطع کارشناسی ناپیوسته و کاردانی می تواند به عنوان میهمان مبنا در دانشگاه مقصد تحصیل نماید.

_ شهریه دانشجویان میهمانی که در دوره های روزانه مشغول به تحصیل هستند، مطابق با شهریه نوبت دوم همان دانشگاه محاسبه می گردد.

_ میهمانی دانشجویان از دانشگاه به دیگر دانشگاه همان شهر ممنوع می باشد.

_ سقف پذیرش دانشجویان میهمان معمولا برای دانشگاه های دولتی برابر با ۲۰ درصد کل دانشجویان ورودی همان سال تحصیلی می باشد. این ظرفیت برای دانشگاه های غیردولتی نیز برابر با ۱۵ درصد است.

_در میهمانی دائم نیازی به مراجعه حضوری دانشجو در هر نیمسال تحصیلی به دانشگاه مبدا نمی باشد و نمرات وی در پایان هر نیمسال تحصیلی توسط دانشگاه مقصد به دانشگاه مبدا ارسال میگردد.

_میهمانی از دانشگاه های دولتی و غیردولتی به مراکز علمی کاربردی ممنوع بوده و امکان میهمانی دانشجویان از موسسات غیردولتی به دانشگاه های فنی و حرفه ای و بالعکس نیز فراهم نمی باشد.

با توجه به ظرفیت پذیرش محدود دانشجویان میهمان، اولویت میهمان شدن در شرایط برابر با داوطلبانی است که حداقل یکی از شرایط زیر را دارا باشند:

_ دانشجوی دختر

_ ازدواج دانشجوی دختر در زمان دانشجویی در صورت اشتغال دائم همسر وی قبل از ازدواج در نزدیک ترین محل به دانشگاه مقصد

_ داشتن بیماری خاص، صعب العلاج و لاعلاج به تایید مراجع ذی صلاح

_ دانشجوی پسر متاهل (ازدواج در زمان دانشجویی) در صورت دانشجو بودن همسر وی

_ دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد

_ دانشجویان خانم متاهل دارای فرزند در صورت اشتغال دائم همسر در نزدیک ترین محل به دانشگاه مقصد

_ معلولیت موثر در زمان دانشجویی و یا دانشجویانی که قبل از دوره دانشجویی نیز تحت حمایت سازمان بهزیستی می باشند.

_ فوت یا معلول شدن سرپرست خانواده و یا از کارافتادگی پدر و مادر در زمان دانشجویی به طوری که منجر به سرپرستی خانواده توسط دانشجو شده و یا دانشجو به تشخیص مراجع قانونی به عنوان کفیل خانواده تلقی گردد.

_ در صورتی که یکی از والدین دارای شرایط خاص یا بیماری خاص باشد. (در صورت تایید مراجع ذی صلاح)

توجه داشته باشید که هنگام ارسال مدارک مورد نیاز و ثبت اطلاعات خود در سامانه سجاد، دقت لازم را به کار ببرید چرا که در صورت بروز هر گونه خطا، امکان جبران آن وجود نخواهد داشت.
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
چرا دندانپزشکی در بارداری خطرناک است؟
تحصن در ۴۰ دانشگاه آمریکا و کانادا برای غزه
مصدومیت شدید سعید آقاخانی در نون خ ۵ +عکس
افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال
معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد +عکس
لحظه بازداشت خشونت‌آمیز استاد اقتصاد دانشگاه اموری در آمریکا +فیلم
دیپلمات آمریکایی در اعتراض به سیاست بایدن در غزه استعفا کرد
ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است
آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی در این کشور مسدود شد
۲ کمین بزرگ حزب‌الله لبنان علیه نظامیان اسرائیلی
هشدار وزارت بهداشت درباره سیگارهای الکترونیک
بازداشت ۴ کنکوری متخلف
ورود سامانه بارشی جدید به کشور
آیفون در مراکز نظامی کره‌جنوبی ممنوع شد
کنکور سراسری ۱۴۰۳ با آرامش برگزار شد
تقلب در کنکور سراسری صفر است
آزمون اختصاصی برای کنکوری‌های گرفتار در سیل برگزار می شود
رقابت داوطلبان گروه علوم تجربی در نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ آغاز شد
تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، ۸ فرد و ۱۵ نهاد تحریم شدند
تصاویر ورود سیلاب شدید به گلزار شهدای کرمان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top