تاریخ انتشار: دوشنبه 1400/04/07 - 15:17
کد خبر: 400168

نمکی: برای تهیه واکسن التماس به خارج از کشور کردم

وزیر بهداشت گفت: ما طراحی عالمانه‌ایی داشتیم و الان ۱۷ هزار و پانصد خانه بهداشت در دورترین نقاط عشایری داریم و جایی از این مناطق را نداریم که بهورز نداشته باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»به نقل از فارس، سعید نمکی وزیر بهداشت در آیین توزیع کاروان‌های خانه بهداشت عشایری و اعزام ۹۲ خانه بهداشت سیار به سراسر کشور، ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر و دکتر بهشتی و تشکر از دست اندرکاران به ثمر نشستن این کار، بیان کرد:کوچ و کوچ نشینی فقط یک حرفه و امرار معاش و کسب درآمد نیست بلکه یک فرهنگ اصیل ناب در ایران زمین با قدمت هزاران ساله است که اگر از تاریخ حذف کنیم تکه های این پازل را حذف کردیم.

وی ادامه داد: در تاریخ مسیح، تاریح تولد حضرت مسیح شروع و در دین اسلام کوچ پیامبر مبدا تاریخ ما است، پس هجرت و کوچ نه تنها فرهنگ ایران، بلکه فرهنگ بشریت است و وقتی مردم به خدا شکایت می‌کنند که زمین بر ما تنگ آمده خداوند می‌گوید کوچ کنید.

نمکی افزود: کوچ نشین خلق و خوی متفاوت از دیگر مردم دارد، صفای ملکوتی در خانه‌ی کوچ نشینان وجود دارد و برای نظام ارائه خدمت، ما طراحی عالمانه‌ایی داشتیم و الان ۱۷ هزار و پانصد خانه بهداشت در دورترین نقاط عشایری داریم و جایی از این مناطق را نداریم که بهورز نداشته باشد و در کاهش مرگ و میر کودکان و زنان و همچنین در مدیریت کووید خانه‌های بهداشت بزرگترین دروازه‌بان‌ها برای سیل عظیم بیماری بودند که اگر نبودند ما هم پاسخ گوی این نیازها نبودیم.

وی گفت:دو جا برای ما مهم بود، اول حاشیه شهرها و دوم جمعیت نازنین عشایر که تنها امید آنها محل‌ها و امکاناتی است که در محل کوچ آنها قرار دادیم که اگر زن بارداری با وجود درد زیاد فوت کرد، آیا باید جسدش را پای سیاه چادر دفن کنن؟ آیا پیرمرد و پیرزن عشایر به دلیل فشار خون بالا باید دچار سکته مغزی شود؟ و سوار قاطر کیلومترها ببرند تا به بیمارستانی برسند؟ این ابتکار خانه‌های بهداشت عشایر زیباترین نگاه به خدمات سلامت بود.

نمکی ادامه داد: الان ۱۴ هزار تخت بیمارستانی تحویل می‌دهیم و تخت آی‌سی‌یو را دو برابر می‌کنیم و هیچ کجا گزارشی از سرگردان بودن بیمار پشت در بیمارستان نداشتیم که اگر بود آنهایی که برای دو روز تاخیر واکسن چه کردند، حتما به آن می‌پرداختند که من باز هم عذرخواه مردم هستم برای این موضوع، اما هرچه توسعه زیرساختی مویرگی در کشور بیشتر داشته باشیم هزینه‌های دیگرمان کم خواهد شد.

وی با اشاره به حضور بهورزان افزود: حالا خدمت دهند برای عشایر از جنس خدمت گیرند یکی شد و این باعث شد در مراقبت از کودکان و زنان باردار و جمعیت سالمند و... عشایر دارای کیفیت بیشتر شویم، همچنین ما نیازمند آموزش مدام عشایر هستیم تا روش‌های پیشگیری بیماران واگیر و غیر واگیر و... را به آنها آموزش دهیم.

وزیر بهداشت بیان کرد: تزریق واکسن ملی را داشتیم، ما که تمام درها به رویمان بسته بود و به عنوان وزیر گاهی برای گرفتن واکسن از خارج التماس کردم، حالا خودمان به این درجه رسیدیم، حتی همین آمریکایی‌ها که می‌گفتند ما تحریمی برای موارد درمانی نداریم، هفته پیش آقای بایدن گفت اجازه می‌دهیم دارو را وارد کنید که همین تشت رسوایی آنها است و حالا ما به کشورهای واکسن ساز دنیا پیوستیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عاشورا و پیوست فرهنگی ایران؛ از سوگ شیعی تا سرمایه انسجام ملی
کل خیر فی الحسین؛ بزرگترین خسارت جدایی از حسین (ع) است
برافراشته‌شدن پرچم خونخواهی رهبر شهید در «کشوردوست»
ایران ایستاده در میان فاجعه ۵ تیم آسیایی
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
بازی یکطرفه برزیل مقابل اسکاتلند
اظهارات متناقض آمریکایی‌ها، تداوم بدگمانی ایرانیان را درپی دارد
هنوز از علت حادثه مدرسه میناب اطلاعی ندارم!
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه الزهرا (س) و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران
خوابگاه‌ها میزبان دانشجویان مهمان مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند
خطر بیماری قلبی در زنان با وزنه زدن کاهش می یابد
آفت بزرگ بزنگاه‌های تاریخی، تأخیر خواص در تشخیص صحنه است
از نقشه راه تا زیاده‌خواهی؛ ضمانت اجرایی کجاست؟
ایران تصویر روشنی از مذاکرات به مردم و جهان ارائه نمیدهد
چند بار بند اول تفاهم نقض شده است؟
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
تعریف ۲۰۰۰ پایان‌نامه با مشارکت پژوهشگران ایرانی و استادان خارجی
۵ راهکار برای نجات آموزش عالی؛ از اصلاح ذی‌نفع هراسی تا راه‌اندازی اتاق فکر مسائل بنیادین
مهلت پنج‌روزه برای رفع نقص مدارک فلوشیپ ۱۴۰۵
مدارک مورد پذیرش دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد
تفاهم‌نامه ایرانداک و سازمان بازرسی برای ارتقای سلامت علمی کشور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top