تاریخ انتشار: شنبه 1400/04/12 - 11:28
کد خبر: 400625

تایر اتوبوس سربازان صاف بود!

اتوبوس حادثه دیده خبرنگاران از سال ۹۳ مراجعه‌ای به نمایندگی‌های مجاز خودروساز برای اخذ خدمات خودرویی نداشته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از جهان نیوز، تیرماه امسال با حادثه آغاز شد؛ حادثه نخست مربوط به دوم تیر ماه بود که اتوبوس حامل خبرنگاران محیط زیست که برای تهیه گزارش از روند احیای دریاچه ارومیه عزیمت کرده بودند، در مسیر نقده واژگون شد و این حادثه منجر به فوت دو تن از خبرنگاران شد.

تایر اتوبوس سربازان صاف بود!

حادثه دوم نیز مربوط به سوم تیر ماه و واژگون شدن اتوبوس حامل سرباز معلمانی بود که از مبدا زاهدان به مقصد آبادان در حرکت بود که در جاده یزد-دهشیر به علت نقص فنی به وجود آمده، با جدول وسط جاده برخورد کرده و واژگون می‌شود و پس از واژگون شدن با یک دستگاه تریلی که در مسیر مخالف جاده پارک شده بود، برخورد می‌کند. این حادثه منجر به فوت ۵ تن از سرباز معلم‌ها شد.

با توجه به انتقاداتی که نسبت به کیفیت اتوبوس‌های حامل سرباز معلم‌ها و خبرنگاران همچون استفاده از لنت ترمز نامرغوب، خراب بودن کمربند ایمنی و … وارد بود، پیمان پیرایش مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع فلزی در سازمان ملی استاندارد در گفت و گویی با مهر، به سوالات عمده در مورد وضعیت کیفی اتوبوس‌ها پاسخ داد که این توضیحات در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

علت حذف تجهیزات ایمنی، کمربند ایمنی، چکش شکستن شیشه و … از اتوبوس‌ها هنگام تولید و فروش به مشتریان چیست؟ آیا سازمان استاندارد، مراحل تولید خودرو را چک می‌کند؟
هیچکدام از تجهیزات مذکور از مراحل تولید و استانداردهای اجباری حذف نشده اند و علت فقدان آن در بعضی از اتوبوس‌ها می‌تواند به علت قدیمی بودن اتوبوس و یا حذف آن از سوی بهره بردار باشد.

بدیهی است نظارت بر وجود تجهیزات مزبور طبق استاندارد ملی و پس از آن صدور صورت وضعیت بر عهده ارگان‌های مربوطه است و باید از حرکت اتوبوس‌های فاقد تجهیزات یاد شده اکیداً ممانعت به عمل آید.

گفته می‌شود برخی سازندگان داخلی از قطعات نامرغوب مانند لنت ترمز یا جداره‌های اتوبوس در هنگام تولید استفاده می‌کنند، آیا این موضوع صحت دارد؟

لنت ترمز دارای استاندارد اجباری است و تولید و واردات آن به کشور منوط به مطابقت با استاندارد ملی است، چنانچه به صورت غیرمجاز به کشور وارد و یا فاقد پروانه کاربرد علامت استاندارد باشد، توزیع آن در کشور غیر قانونی بوده و در صورت شناسایی با متخلفان برخورد می‌شود.

در استاندارد ۷۸۱۵ استحکام کابین خودرو با سقوط بدنه از ارتفاع بر روی گوشه سقف خودرو سنجیده می‌شود که لازمه تأیید در این آزمون استفاده از مواد با سختی و استحکام مناسب و طراحی ساختار مقاوم در برابر ضربه می‌باشد.

قطعه سازان قطعات استاندارد به عاملان فروش قطعه در بازار مصرف عرضه می‌کنند و تعمیرات اتوبوس‌ها با اینگونه قطعات انجام می‌شود آیا این ادعا صحت دارد؟

چنانچه اتوبوس برای خدمات پس از فروش به نمایندگی مجاز خودروساز مراجعه کند، حسب آئین نامه حمایت از مصرف کنندگان خودرو، خودروساز مکلف به تعمیر و تعویض قطعات مصرفی با قطعات اصلی و استاندارد است. اما شواهد حاکی از آن است که مالکان اتوبوس بعضاً از سایر مراکز خدماتی بهره گیری کرده و قطعات غیر اصلی را استفاده می‌کنند.

حسب اعلام خودروساز در حادثه اخیر اتوبوس خبرنگاران، اتوبوس حادثه دیده از سال ۹۳ مراجعه‌ای به نمایندگی‌های مجاز خودروساز برای اخذ خدمات خودرویی نداشته است.

لوازم یدکی پرمصرف از قبیل لاستیک اعم از وارداتی و تولید داخل اکثراً از انواع مرغوب نیست؟ چرا سازمان ملی استاندارد هشدارهای لازم را به دستگاه‌های مربوطه از جمله وزارت صمت نمی‌دهد؟

لاستیک خودرو دارای استاندارد اجباری است و تولید آن در کشور و واردات آن از مبادی رسمی مشمول کنترل و نظارت این سازمان است. با توجه به جنبه ایمنی قطعه مزبور نظارت‌های ویژه ای در واردات کالا علی الخصوص در مورد سال تولید آن لحاظ شده است.

متأسفانه عدم کنترل و نظارت مناسب در حین بهره برداری مهمترین عامل بروز عیوب فنی طی سالیان اخیر شده است به نحوی که در حادثه اخیر اتوبوس سربازان معلم در جاده یزد به دهشیر، علی رغم صدور صورت وضعیت توسط شرکت حمل و نقل، صاف بودن تایر خودرو یکی از عوامل ترکیدن تایر و از کنترل خارج شدن خودرو در حین سانحه بوده است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه الزهرا (س) و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران
خوابگاه‌ها میزبان دانشجویان مهمان مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند
خطر بیماری قلبی در زنان با وزنه زدن کاهش می یابد
آفت بزرگ بزنگاه‌های تاریخی، تأخیر خواص در تشخیص صحنه است
از نقشه راه تا زیاده‌خواهی؛ ضمانت اجرایی کجاست؟
ایران تصویر روشنی از مذاکرات به مردم و جهان ارائه نمیدهد
چند بار بند اول تفاهم نقض شده است؟
آژانس از مراکز هسته‌ای ایران بازدید خواهد کرد
«لوفت‌هانزا» به ایران بازمی‌گردد
عصبانیت ترامپ از عدم کاهش قیمت بنزین در آمریکا
تغییر در ترکیب تیم ملی فوتبال ایران برابر مصر
همه از تو متنفرند
مذاکرات فنی ایران-آمریکا هفته آینده ازسرگرفته خواهد شد
یک برد در جام جهانی شبیه به برد پایان فصل است
بحران تاب‌آوری سایبری در بانکداری کشور/ اعتماد دیجیتال رنگ باخت؟
از محرم تا صفر؛ پویشی که نذر را به مسئولیت اجتماعی پیوند می‌زند
برگزاری مراسم سالار شهیدان با حضور وزیر علوم
سن یک دنباله دار قدیمی تخمین زده شد
علمدارِ حقیقت؛ ترسیم الگوی کامل «انسانِ الهی» در ترازوی عاشورا
جهانبخش: با روحیه و اتحاد بازی قبل به مصاف مصر می‌رویم
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
تعریف ۲۰۰۰ پایان‌نامه با مشارکت پژوهشگران ایرانی و استادان خارجی
۵ راهکار برای نجات آموزش عالی؛ از اصلاح ذی‌نفع هراسی تا راه‌اندازی اتاق فکر مسائل بنیادین
مهلت پنج‌روزه برای رفع نقص مدارک فلوشیپ ۱۴۰۵
مدارک مورد پذیرش دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد
تفاهم‌نامه ایرانداک و سازمان بازرسی برای ارتقای سلامت علمی کشور
دفترچه انتخاب رشته آزمون کاردانی به کارشناسی اصلاح شد
امتحانات حضوری ارشد و دکتری دانشگاه آزاد استان تهران به تعویق افتاد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top