تاریخ انتشار: شنبه 1400/04/19 - 14:26
کد خبر: 401259

طالبان از چین هم دعوت به همکاری اقتصادی کرد

سخنگوی گروه طالبان گفت که این گروه از سرمایه گذاری چین در بازسازی افغانستان استقبال می‌کند و ایمنی سرمایه‌گذاران و کارگران را تضمین خواهد کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از روزنامه چینی "ساوت چاینا" ، سهیل شاهین سخنگوی طالبان در گفتگویی با این رسانه‌ چینی گفت که طالبان کشور چین را دوست افغانستان می‌داند و امیدوار است که "هر چه زودتر" با پکن درباره سرمایه‌گذاری در کارهای بازسازی مذاکره نماید. شاهین با این ادعا که طالبان اکنون ۸۵ درصد کشور افغانستان را تحت کنترل دارد افزود که این گروه ایمنی سرمایه‌گذاران و کارگران چینی را تضمین خواهد کرد.

طالبان از چین هم دعوت به همکاری اقتصادی کرد

وی در این گفتگوی تلفنی افزود: از آنها استقبال می‌کنیم . اگر سرمایه‌گذاری‌هایی داشته باشند حتما امنیت آنها را تضمین می‌کنیم. ایمنی آنها برای ما بسیار مهم است. سهیل همچنین گفت که طالبان به جنگجویان جدایی طلب اویغور چین اجازه ورود به افغانستان را نخواهد داد و همچنین مانع فعالیت القاعده یا هر گروه تروریستی دیگری خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: این تعهد ما مطابق توافق دوحه است و ما از این توافق تبعیت می‌کنیم. اشاره او به توافق فوریه ۲۰۲۰ با آمریکا در پایتخت قطر بود.

شاهین تاکید کرد که القاعده به "زمان گذشته" تعلق دارد و اجازه فعالیت در خاک افغانستان را نخواهد داشت .

"اندرو اسمال" کارشناس برنامه آسیا در اندیشکده آلمانی "جرمن مارشال" با بیان اینکه چین روابط دیرینه‌ای با طالبان از زمان حکومت آنها در سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ داشته است خاطرنشان کرد: چین درباره هرگونه سرمایه‌گذاری در افغانستان بسیار محتاط است و با وجود اظهارات ملایم مقامات طالبان اما چین درباره وضعیت امنیتی آنجا بسیار نگران است و بزرگترین نگرانی چین این است که آیا طالبان به جدایی‌طلبان اویغور پناه خواهد داد یا خیر.

این درحالی است که طالبان در پی خروج کامل نیروهای آمریکایی اقدام به پیشروی در استانهای شمالی افغانستان کرده است. سازمانهای اطلاعاتی آمریکا اعتقاد دارند که احتمال دارد دولت کابل ظرف مدت شش ماه بعد از خروج نیروهای خارجی فروبپاشد و این مساله امکان بازگشت طالبان به قدرت ۲۰ سال بعد از سرنگونی را فراهم خواهد کرد.

سهیل گفت که بعد از خروج آمریکا از افغانستان ، مذاکره با چین  بزرگترین سرمایه گذار در افغانستان ضروری است. وی افزود: ما بارها به چین سفر کرده‌ایم و رابطه خوبی با آنها داریم. چین یک کشور دوست است که از آن برای بازسازی و توسعه استقبال می‌کنیم.

بر اساس گزارش این روزنامه چینی ، افغانستان بزرگترین ذخایر دست نخورده مس ، زغال سنگ ، آهن ، گاز ، کوبالت ، جیوه و طلا را دارد که ارزش آنها بیش از یک تریلیون دلار برآورد می‌شود.

در سال ۲۰۱۱ شرکت ملی نفت چین (CNPC) برنده قراردادی ۴۰۰ میلیون دلاری برای حفاری سه چاه نفت حاوی حدود ۸۷ میلیون بشکه نفت برای مدت ۲۵ سال شد. شرکت‌های چینی همچنین حقوقی برای استخراج مس در استان لوگر در حدود ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی کابل به دست آورده اند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
لغو پروازهای ایر فرانس به فلسطین اشغالی تمدید شد
واکنش حزب‌الله به مرحله دوم عملیات اسرائیل در لبنان
نتانیاهو در رویای ضربه کاری به حماس با کمک ترامپ
سقوط دانشگاه‌های دولتی ایران در رتبه‌بندی QS؛ زنگ خطری برای آموزش عالی کشور
نشانه خاص ابتلا به دیابت نوع ۲ در زنان
لزوم بازتعریف نسبت زن و خانواده در حکمرانی تمدنی
توصیه‌هایی درباره سرطان سینه به زنان جوان
۶۰ درصد زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند؛ راه پیش‌گیری فقط حمایت
مصرف زیاد زینک ممکن است خطر اِندومتریوز را افزایش دهد
سفیر ایران: پیجرها کاربرد نظامی نداشت
عراقچی خطاب به ترامپ: «عقلانیت حداکثری» را امتحان کنید
آفریقا، دروازه رشد اقتصادی ایران است
یمن: ناوهواپیمابر آمریکا را با موشک و پهپاد هدف قرار دادیم
پیام رزمندگان حزب الله برای خانواده های شهدای مقاومت
دستور رئیس جمهور به مرکز ملی فضای مجازی در خصوص فیلترینگ
بیستمین کمیسیون مشترک کنسولی ایران و ترکیه برگزار شد
احتمال شنیده‌ شدن صداهای مهیب در مورچه خورت اصفهان
امیر سیاری: دشمن بداند آزموده را آزمودن خطاست
موانع ترامپ برای تکرار راهبرد «فشار حداکثری» علیه ایران
گروسی: برجام یک پوسته خالی است
بانوان مسجدی برای فعالیت در فضای مجازی توانمند می‌شوند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top